Wednesday, December 22, 2010

"revision" bukan untuk exam

memandangkan semester break nie tak habis-habis lagi dan untuk menghilangkan perasaan KEBOSANAN, MEROYAN, SEWEL n sebagainye nie...i pun pegi la selongkar2 my mom punya tempat letak vcd korea...yang ade dalam simpanan dia stairway to heaven, full house, princess hours, cinderella man n autumm in my heart...setelah dikaji-kaji n dirodek-rodek...i decide to watch STAIRWAY to HEAVEN...^.~

dah lame dah cerita nie...zaman jahiliah dulu tengok...time dulu tu tengok dengan mama...berkongsi tuala lap air mata...mama amik sebelah, i amik sebelah...huhu~ kalau tadah air mata...konfem dapat satu baldi besar...=.=" sangat sedey okee?? 

ini adalah gambar penulis blog yang sedang tersedu-sedan menangis tgk cte nie....
nak kasi sinopsis cerita nie sikit la...maybe ramai yang dah tengok...tapi kan...ade jugak orang yang tak tengok lagi...seperti encik kaki busuk...=O 
cerita nie pasal cinta sejati antara cha soo joo n han jung shu...macam-macam halangan diorg kena tempuh...ini semua angkara mak tiri n adik tiri jung shu yang jelez bebeno...okeep...tu je nak kasi tau...yang len2 tengok sendiri...^^,

"ex boyfren" penulis blog yang menjadi pelakon utama...=P

penulis blog dengan pelakon utama stairway to heaven...^.^

Thursday, December 16, 2010

pulau jeju, korea...

huh...really tired rite now...baru balik dari pulau jeju...serius bez gler arh...tak kan lupa every nice moment at there...=) mula-mula sampai kat airport seoul, korea dalam 8 jam la (bontot sangat kematu okee?)...then baru naik flight yang agak kecil tuk pegi pulau jeju...view kat pulau jeju sangat menarik...people kat sana also very nice n polite...ini pengalaman yang tak kan di lupakan sampai bile-bile la...nanti honeymoon nak pergi sana lagi (encik kaki busuk...sila beri perhatian ye!!)
 
nie antara picture yang sempat di snap2...^.^

very nice rite??
(p/s : sila zoom untuk lihat penulis blog yang ade di celah2 batu)

***************************










okee...nie cerita sebenar nye...=P yang atas td IN MY DREAM je...=.=" 2,3 hari lepas g pulau pangkor...dekat je pun...xpayah la nak naek flight bagai...juz naek kereta perjalanan sejam setengah... then naek ferry dalam 30 minit...then sampai...hehe...tak jauh pun...tak la sampai 8 jam...tak sakit bontot pun...
pulau pangkor bez jugak...tapi smelly sket la...bau ikan masin...may b sbb bnyk ikan masin kot...mak cik- mak cik suka la pergi coz murah ikan masin kat sana diorg ckp (i xckp okee coz xtahu menahu pun pasal ikan masin)...sampai sana ktorg sewa van...van bawak jalan seluruh pulau dalam 2 jam...then ending of the story! bunyi cam bosan kan?? hurmm...agak la...=.=" 
i think kalau kite sewa chalet or hotel kat sana tak la bosan kot...view die mmg bez!! same je dengan PULAU JEJU...so tak la kempunan sangat nak pegi korea kan? ^.^

okee...sila beri perhatian ye...bukan i pendek...tp all my cousin yang terlebih tinggi...0_O

cari yang paling comey...tu la penulis blog...^__^
p/s : jangan pergi pulau pangkor hujung mggu sebab nak naik ferry ibarat mengerjakan umrah di baitullah...sngat ramai manusia...

Tuesday, December 14, 2010

blogger gurl

ehem...ehem...excited gler...=) this is my 1st entry...congrate to my-self coz finally i berjaya gak buat blog...=.=" dah setahun mengidam nak buat...kalau mengandung dah dapat anak dah okee? so atas kesungguhan dan keikhlasan hati...akhirnye berjaya gak buat satu...huhu~ 

let me explain why i create this blog okeep??
  1. my mum yg urban tu pun ade blog okee?? so why not me yg masih muda remaja nie create one...=P
  2. tulis mende2 yang merepek meraban coz facebook dah xleh buat sesuka hati sesedap rase dah disebabkan dua  kerabat diraja (i gonna tell bout this later) dah add as fren...so segala percakapan dan tatasusila di laman sosial facebook perlu ditapis ye untuk mengelakkan kerabat diraja tersebut tergamam dengan penggunaan bahasa i yang kadang-kadang kurang tatasusilanye di situ...kena bersopan santun je kat fb...=.="
  3. saje nak mengisi masa lapang...nanak time semester break yang xtvty nye adalah hanye menjadi mayat idup dan robot sepenuh masa....makan, tido, tengok tv, MENGEMAS RUMAH, MENCUCI BAJU, MEMASAK dan membuang masa di depan lappy sambil mengunyah kuaci...
  4. nak mengikut jejak langkah kazen yang x habis2 menghasut supaya membuat blog...padahal die punye blog pun update sebulan sekali...ade hati nk suruh org buat blog lagi...lepas nie nak lawan sape entry paling bnyak...yang menang belanja susu HI-GOAT sekotak...
  5. lastly...coz rasa bersalah kat seseorang yang mencari blog ini sebelum kewujudannya..."seseorang" tersebut telah mensia-sia kan pencarian blog selama 3 jam...padahal tak penah wujud pun blog nie sebelum tarikh nie...padan muka hang "seseorang"...lain kali tanya la dulu...nie siap buat account google baru sebab nak stalker mende yang tak pernah wujud...apakah? =.="

p/s : why rapunzel?? because i think my life same as rapunzel life...pretty n cute but bored n lonely...