Sunday, February 13, 2011

guys be alert!!


(^^,)
Hurmmm…entry yang bakal i bahaskan tuk this time adalah about guys a.k.a mamat hati batu…mamat hati batu nie memang sukar difahami…dimegerti…diambil peduli…entry nie bukan untuk kaki busuk seorang je tau…encik kaki busuk i tu baik orangnye dan alim lagi tau, walaupun kadang-kadang die gak boleh menyebabkan i sasau meracau dan dapat mengumpul air mata sebanyak 7 gelen baldi…tapi i xkesah semua tu coz i tetap bahagia dengan die…tetap tersenyum sampai tak nampak mata kalau dia ada di sisi i…die je sebenarnye yang boleh layan kerenah “princess” i nie…so that’s why la i akan stay dengan die…

Okeep stop bout that…macam dah lari tajuk sket…akceli I nak cakap bout mamat-mamat yang tak boleh memahami minah-minah, awek-awek, cikaro-cikaro, buah hati, pengarang jantung dan mata air diorang nie…mamat-mamat nie selalu wat “dek” je dengan perasaan minah-minah diorang…name pun minah (merujuk kepada semua perempuan bukannye seorang perempuan bernama Aminah…harap maklum)…ktorang nie nak disayangi, dimanjai, dibelai, dilayani, ditimang dan macam-macam lagi la…memang la pada korang macam mengada je semua permintaan tersebut…tapi itu adalah FAKTA ye…memang minah dilahirkan untuk diberi layanan macam tu…korang tak boleh la menafikan benda-benda tersebut… 

Korang sila alert ye dengan suara hati minah yang hatinye senipis kulit bawang nie…sekali terhiris dah banjir satu kl dengan air mata yang boleh mengalir macam air pili bomba tu…
  • Ktorang tak mintak masa korang 24 jam n 7 hari seminggu tuk fikir pasal ktorang…ktorang nak korang tahu je kewujudan ktorang dalam hidup korang dalam sehari tu…
  •  Ktorang tak mintak korang bawak ktorang date tiap hari…cukuplah sebulan sekali asalkan ada jumpa dan makan sama-sama sebulan tu…
  • Ktorang tak mintak korang call sampai habis topup setiap hari…cukuplah sekadar wish “gud nite sayang” selama 5 minit…
  • Ktorang tak mintak korang hentikan aktiviti riadah korang dengan kekawan korang tu tapi ktorang mintak korang bagitau ktorang yang korang nak keluar dengan kekawan tu…tak la ktorang ternanti-nanti msg or call dari korang…
  •  Ktorang tak mintak korang belikan hadiah tuk ktorang selalu cukuplah sekadar sekali setahun masa annivessary or birthday…
  •   Ktorang tak mintak duit korang habis tuk belanja ktorang sampai korang pun kopak…cukuplah korang belanja makan kadang-kadang…
  •  Ktorang tak mintak korang manjakan ktorang dengan beli macam-macam hadiah dan berabih duit untuk ktorang beribu-ribu…cukuplah korang sentiasa ada untuk ktorang time ktorang perlukan korang…
  •  Ktorang tak mintak korang hafal tiap benda kesukaan ktorang cukuplah korang bagi perhatian masa ktorang cakap dengan korang…
  •  Ktorang tak mintak korang berhenti main game, futsal dan snooker atau ape-ape yang korang suka la…tapi tolonglah jangan terlalu leka sampai msg n call ktorang pun korang wat tak tahu…
  • Ktorang tak mintak korang berubah jadi orang lain untuk bahagiakan ktorang…cukup sekadar korang dapat bahagiakan ktorang dengan diri korang sendiri...  
  • Ktorang tak mintak korang buat lawak untuk senyumkan ktorang...cukup sekadar korang ada di sisi ktorang dan temani hidup ktorang... 
  • Ktorang takkan mintak korang bagi ktorang space dan masa sebab korang adalah orang yang memenuhi setiap space hati dan masa ktorang...^^,

Huh~ banyak dah ada dalam senarai nie...tapi akceli banyak lagi la...tak larat nak menaip dah...korang renung-renungkan dan selamat beramal dengan menyelami hati awek korang...awek korang xmintak banyak...cukuplah dapat memahami diorang seadanya dan bahagiakan diorang selamanya~ =)

we want ur attention...*.*

p/s : i fulfill ur request by giving u a space that u needed...i hope u gonna be happy even-though in here my life is empty...=)  

2 tarik rambut rapunzel:

IJAT360 said...

wah terer nyer main futsel..

ika said...

lionel messi mesti la terrer! =P