Sunday, March 20, 2011

bila "princess" masuk hutan

agak lewat sebenarnye meng"update" entry yang nie...sebenarnye nak update last week bila balik je dari hutan simpan puchong tu...tapi disebabkan picture-picture tak dapat dicuri lagi pada ketika itu maka tertangguh la niat suci untuk membuat entry ini...

i sebenarnye teruja bukan sebab apa...sebab pertama kali i masuk hutan dan bermesra alam dengan pacat-pacat yang memang tak boleh blah banyak mengalahkan penduduk malaysia ketika ini...merenyot-renyot dalam hutan tu...memang macam nak pengsan...tapi disebabkan jiwa dah KENTAL...sanggup redah...i tak kisah mende hape dah...i redah je semua tu...salah satu sebab i nie tak pernah masuk hutan sebab ketahanan badan i sangat lemah...i cepat penat and rasa nak pengsan kalau memaksa diri buat sumthing yang berat-berat macam bersukan or whatever...tapi tu dulu la...time i jadi "princess"...sekarang tak nak la jadi lembik-lembik lagi...tak "rock" langsung! so i pun cabar la diri sendiri meredah hutan simpan tu...and paling penting...i dapat habiskan berjalan dalam hutan tu selama dua jam lebih...kan i dah cakap tadi...i memang KENTAL sekarang...^.~

memang sangat best la mencabar diri buat sumthing yang kita tak pernah buat pun sebelum nie...rasa sangat PUAS! sila jangan berfikir "puas" dari sudut yang lain ye wahai pembaca-pembaca sekalian...=.=" tapikan walaupun KENTAL..."princess" tu tetap ada...sifat-sifat NORA DANISH yang comey-comey kucing tu tetap menyelar dalam diri i nie...bila pacat mencabuli kaki yang gebu nie still rasa macam nak pitam-pitam pengsan gak...bila tersedar yang rupanya ada dua ekor binatang durjana tu mendaki kaki yang ala-ala NORA DANISH (dah dua kali name nora danish ye) nie tetap menjerit macam orang sawan vavi...=.=" memang tak boleh blah la pacat durjana tersebut sebab i dah amik precaution dengan memasukkan seluar kat dalam stokin...dah macam penoreh getah pun ada...i rasa i paling beria-ria masuk seluar dalam stokin and sapu bagai-bagai ubat bagi elak pacat...tapi apakan daya bila pacat tetap berkenan kemain dengan kaki i nie...i pun merelakan je la mereka mengodam kaki suci ini...

banyak nak cerita tapi nanti bosan pulak korang meneliti tiap baris patah perkataan kat entry nie...so stop kat sini dan sila la perhatikan gambar-gambar yang gila banyak la i upload sebab nak inteprem diri sendiri dalam blog sendiri...=P i akan upload dengan penuh ketakwaan dan kesabaran sebab broadband akhir-akhir nie selalu ajak carik gaduh dengan kelembapan beliau...

gigih dalam LDK...tetap kacak walau dalam hutan...=P

posing tetap gedix walaupun penat...

tengok cara posing tu...memang xley blah macam nora danish! sebijik! citot plak macam anita sarawak...haha~

nie la geng i time kat hutan tu...kamceng terus! tido pun same-same...=)

makan dalam talam lebih afdal...^.^ disebabkan penat...lauk ikan sardin pun bapak la sedapppp~

gigih menyanyi lagu kem...

ika, wira, syasya n citot...=D

main tepung n pekenakan orang! sangat seronok menguli tepung di muka orang lain...sila perhatikan abang amir dan gme yang menyibok je kat belakang tu...=O 


walaupun dah kotor sangat akibat maen tepung tapi posing dengan syasya tetap ada kelas tau u'olss! =P

otw nak masuk hutan...i dekat bahagian depan...

sila la perhatikan "princess" ika yang macam penoreh getah...sangat buruk muka ketika ini jadi terpaksa diganti dengan muka smiley...=.="

kat air terjun...yang nie CHOMEY KACAK BERGAYA~ =P

dengan wira shomey...sila jangan tgk lama-lama sebab muka i tak cun langsung pakai tudung gini...=.=

dalam hutan pun tetap nak mengada...ini semua idea citot...harap maklum!

air terjun yang sangat sejuk dan dalam...i masuk je terus tinggal kepala...maklum la terlebey tinggi...=P
p/s : nak masuk hutan lagi! =D

2 tarik rambut rapunzel:

azwira hashim said...

2 diaaa siap edit gmbr.. rjin betol!

ika said...

hehehehe~ mesti la rajin nak inteprem diri sendiri la dikatekan~ =P