Tuesday, March 15, 2011

teruja

sangat teruja nak cerita tentang "princess" masuk hutan...tapi nak tunggu gambar dari camera orang dulu...terpaksa tangguh niat untuk berceloteh...nanti dah dapat i cerita okeep? 






sekarang nak post entry pasal TERUJA! perasaan i sekarang nie ialah i sangat teruja~ teruja untuk segala benda...paling penting i akan buktikan i tak la bodoh dan cepat mengalah kepada seseorang...i nak jadi puteri dalam cerita gol n gincu tu la...kepada siapa-siapa tak tengok lagi boleh la tengok cerita tu...terutamanya orang yang macam i sekarang nie...akceli i realize i nie banyak benda yang i fobia dan takut dalam hidup i...pastu i cepat mengalah dan baik hati sangat...bukan la nak perasan yang i baik hati tapi orang sekeliling pun cakap...(tengok dah terperasan)...sampai bila la i nak jadi macam nie kan? baik je...lemah lembut dan bersopan...so i think i have to change la...kena jadi kental sikit...kena bersemangat dalam hidup...kena bertegas...kena ada pendirian sendiri...=)


pastu fobia-fobia seperti tidak makan sayur (langsung tak suka...buweeekkk~), takut kucing (memang sangat takut sampai boleh pengsan kalau kucing datang terkam), takut drive kereta (ini adalah faktor keturunan ye sebab my mom and my kazen ada yang sampai sekarang memang duduk je tempat memandu mula la hilang arah), takut naik kenderaan awam macam bas and train (my heartbeat akan laju sampai nak terkeluar jantung kalau nak naik bas atau train...nie kalau jauh-jauh je...kalau dekat-dekat tak de masalah), fobia makan ubat biji (langsung tak boleh blah kan? padahal makan ubat je pun...i akan mintak doktor bagi ubat cecair...=.="), fobia kepada alat penimbang (sebab alat penimbang selalu carik point untuk bertumbuk dengan i...selalu berhenti kat tempat yang tak dikehendaki!) dan banyak lagi kot yang benda merepek-repek i takut n fobia...itu semua i akan atasi this year...memang sangat teruja la nak lawan semua ketakutan itu...sebab semua ketakutan i tu sangat merepek dan tak munasarawak langsung! 


sekarang pun i dah berjinak-jinak makan sayur tau...dah x fobia sangat...=) kalau dulu sayur i makan hanya brokoli sekarang i try la macam-macam sayur...yang kucing tu masih gagal lagi...nanti nak pergi rumah kazen i cik haza gendut untuk tidur dengan kucing dia...haza gendut sila beri tunjuk ajar~ =O pastu fobia yang lain i akan try untuk atasi sehingga berjaya...banyak la visi nak kena capai this year...insyaAllah i akan capai visi-visi nie untuk jadi lebih kental~ ^.^

p/s : u think im stupid? NO im NOT! u think im dying? NO im NOT! u must be regret~ IM SURE! i sangat tercabar dengan apa yg terjadi...i'll prove that im not as weak as u think~

2 tarik rambut rapunzel:

zaza izrinda said...

oh kamu pasti akan adore kucin i nama nini tuh. oh geramnya...

ika said...

oh...pasti! saya akn mengangkat nini lalu memanjakan dia di atas riba saya...=.=" nebes!