Sunday, March 27, 2011

true love is exist


malam nie nak buat entry jiwang-jiwang sambil makan sengkuang ye...sengkuang tu pulak kena bubuh yang warna merah (tak tahu nama) dengan kacang tumbuk...memang sangat sedap! harap maklum...okeee dah lari tajuk...baru start tulis dah merapu sedas dua...sory-sory...kali nie nak tulis entry yang serius dan ikhlas dari hati...=)

who believe in true love? plish put up ur hand ye...kalau tanya kat i...i akan angkat tangan tinggi-tinggi sampai syiling...boleh tak? ^_^ i memang percaya cinta sejati itu wujud dekat dunia nie...banyak sangat kisah agong cinta sejati kita dengarkan? dari kecil lagi ustaz dengan ustazah dah dengarkan kita dengan kisah nabi yusof dan zulaikha...sangat agongkan cinta tersebut? kalau boleh i pun nak cinta macam tu...u'olls pun mesti nak jugakan? InsyaAllah dapat kalau kita selalu doa dan buat sembahyang hayat...sekarang i selalu buat dua benda tu supaya one day i can get my true love...REAL true love...^.^ 

i baru layan mohabbatein semalam tau (mata pun dah bengkak...T.T)...thats why la jadi sangat jiwang...semalam cerita tu ajar i tentang true love...dia kata bila kita jumpa true love kita...kita akan terdiam kaku dan terpana bila pandang dia...kita akan rasa semacam je bila dia depan kita...lepas tu bila kita pejam mata dan buka mata kita dapat rasakan kehadiran dia sahaja...dalam minda kita ada dia yang tengah menari-nari dan tersenyum pada kita...is that rite? i don't know...i pernah rasa macam nie...tapi malangnya cinta sejati yang i anggap dah datang dalam hidup i tu pergi tinggalkan i...so i tak tahu la nak comment pasal benda nie...=.="

last week pulak i tengok cerita hikayat merong mahawangsa...cerita nie pun memberi gambaran tentang true love jugak...cerita nie cakap "when true love are coming to ur life...u gonna do anything and gonna give everything to fight for that true love"...so bermakna bila kita merasakan yang "dia" adalah cinta sejati kita...datanglah apa pun dugaan dan apa saja rintangan...kita pasti akan mempertahankan dia sampai kehujung nyawa kita...sangat mengharukan! maknanya kat sini...i belum jumpa cinta sejati i dalam hidup i...T.T 

cinta sejati susah sangat nak cari orang kata...i pun tak tahu...maybe betul orang kata...semuanya terpulang pada individu tersebut sebenarnya...kalau dia rasa dah temui cinta sejati maka dia pasti akan memperjuangkan cinta sejati tersebut...tak kiralah jarak jauh ke, selalu bergaduh ke, keluarga halang ke, ada orang ketiga kacau ke, bosan ke or apa-apalah...individu yang dah jumpa cinta sejati takkan terpengaruh dengan perkara diatas dan akan terus bersama dengan orang yang dia sayang...dia sanggup berjuang bermati-matian untuk true love...=) 

for example macam one of my friend...miss S and mr S...miss S tinggal dekat indonesia dan mr S pulak tinggal dekat egypt...boleh tak bayangkan betapa jauh bapak nenek jarak antara dua benua tersebut? tapi diorang sikit pun tak heran...dah dua tahun dah bercinta jarak macam tu...can u guys imagine? contoh lain pulak...my friend jugak...miss H and mr W...mr W sangat la tidak memahami miss H dan kerap jugak bergaduh...tapi gaduh la macam mana sekalipun...at the end mesti berbaik juga...kesimpulan cerita mereka ialah i rasa mereka dah jumpa "true love" la...thats why la diorang tak kisah dah dengan halangan dan dugaan...^_~ 

lastly i nak mengarut ialah if u think u have everything and anything in ur life like kaya, cantik, kacak, baik, sopan santun, seksi, stylo dan sebagainya yang baik-baiklah...tak bermakna cinta hati u akan terus melekat dengan u...semua sifat tersebut tak menjanjikan true love...contohnya nora danish...i think she have everything...cantik, cun, baik, sopan dan kaya juga...tapi jejai tu tetap carik orang lain...huh~ 

so...true love is about heart...if our heart beats faster and slower at the same time and we know that our love is in front of our eyes...we gonna stand for our love till the end of our life...if our love dead or gone forever...our heart still can't stop loving him or her...our mind still thinking of him or her...sucinya cinta sejati...hanya orang yang menghargainya yang tahu...sucinya cinta sejati...hanya orang yang mempertahankannya akan dapat merasakan kesuciannya...sucinya cinta sejati jika kita dapat mengalaminya sendiri bersama orang yang kita sayang...^_^

p/s : ada sapa-sapa nak jadi my true love tak? i sedang mencari cinta yang ikhlas dan luhur... :)

0 tarik rambut rapunzel: