Monday, April 4, 2011

bila masuk tv

hari jumaat lepas i telah buat something new in my life...yang i tak pernah terfikir akan dapat buat pun...gila bangga la...i masuk tv3 tau...i pergi seri pentas...walaupun jadi penonton untuk rancangan al-kuliyyah SAHAJA...tapi i memang tak terfikir pun akan tengok rakaman tv secara langsung...pergi stesen tv lagi la tak terfikir...dapat jumpa orang-orang glamor depan mata lagi la tak bley blah...so sangat la teruja amat terlalu sampai pengsan beberapa kali (okee..ini tipu!) 

i nak cerita sikit la...tak banyak pasal perjalanan i ke seri pentas yang terpacak kat bandar utama damansara tu....so plish la baca and fokus...ini bukan cerita rekaan tapi ada kena mengena dengan yang masih hidup...pelakon utama dalam cerita i nie ialah my lovely mom...dia la orang kata apa "kepala"..."mastermind"..."ketua rombongan cik kiah" lam cerita ini...mama i memang aktif wa cakap lu kat teman perumahan i dekat perak sana tu...so dia la segala sebab i terjebak sama dalam drama sebabak ini...

sebelum on the pergi seri pentas...dengan confident amat sangat tanpa secalit rasa ketakutan dan kira memang anak jantan la kata orang yang pemandu bas rombongan cik shidah (tukar kepada my mom name) tu mengaku yang dia memang sangat pandai jalan...macam orang putih kata "small the pieces" je la...so i pun buat tak tahu je la duduk seat belakang and goyang-goyang jari kaki...but then bila i pandang luar tingkap je i dah pelik bin cemas dah bila jalan dia lain macam...so i dengan gaya NORA DANISH pergi la depan tanya...dia dengan confident lagi jawab "ini betui la adik...betui! betui punya!"(pemandu adalah india)...tapi i pelik...memang dah salah...=.="

i pun call my aunty untuk tanya...SAH!! memang salah...i suruh la uncle tu pusing balik...so uncle tu pun pusing...tapi dengan muka tak puas hati la sebab i punya level confident tahap longkang je masa tu...pastu dia cakap "lu salah la adik...td punya jalan ada betui!"...i pun tambah la panik bin berpeluh-peluh takut and suruh dia pusing balik...pastu bas tu pusing lagi semula (kira dua kali pusing la)...i keluar la penyelamat dunia akhirat i iaitu GPS i...GPS i cakap salah tau...i tambah-tambah la basah ketiak time tu...memang rasa nak terkeluar dah muntah hijau oren pink dan macam-macam kaler lagi la kan sebab dah menyebabkan bas pusing dua kali...makcik- makcik dalam bas semua dah bising macam pasar lambak dah dalam bas...memang sumpah i panik gila la kan...u know wat? satu bas harap kat i sekarang nie...i dah la ada masalah bongok GPS sket...kalau baca GPS konfem melalut-lalut entah kemana-mana...so dengan tabah dan buat muka NORA DANISH versi confident i pun cakap "tak pe-tak pe...kita ada GPS...tak kan sesat la...relax ye semua orang"...padahal memang rasa nak turun bas then lari macam husin dalam hantu kak limah...

so...i pun buat muka orang pandai gila la baca GPS...siap cakap kuat-kuat bagi orang kerusi paling akhir dengar "okee uncle lepas ini uncle masuk kiri...lepas tu kanan...jangan risau...kita memang tak sesat kemana la!"...berkat KEPANDAIAN i yang dah terrer sikit baca GPS...i berjaya akhirnya...bawa rombongan cik shidah ke seri pentas utama...^.^ kira i leh berbangga la lepas ini...sapa-sapa rasa perlu tourist guard untuk i bawa jalan KL...i memang sudi la nak jadi...sejam i cas RM50 JE...so...apa-apa...bagitau i...=P

time rakaman pulak...my bro kata camera asyik fokus muka i je...so i gila control ayu macam kolej seri ayu la kan...my bro pulak kata "ajeee getik tengok muka kamu tadi!"...i pulak balas dengan muka comel "alaaa...muka IKA DANISH memang selalu masuk tv la...itu pun tak reti ke?!" 

this is the "mastermind" yang telah membuat i muntah hijau oren n pink pada hari kejadian...=.="

with my sis...both of us cute rite?? >.< (sambil buat bunyi kucing ngiuw2)

ini kami geng-geng muda yang comey2 dengan ustaz-ustaz...=)

ika dengan trademark barunya iaitu "bahagia"...sopankan i u'olls?

rombongan cik shidah...^.^ really love this makcik-makcik yang selalu puji i macam-macam...malu tau! awww~ =P
p/s : untuk sebarang tempahan tourist guard bolehlah berhubung dengan cik ika danish ye...>.<

0 tarik rambut rapunzel: