Tuesday, April 12, 2011

sila bezakan PICC dan PWTC

my xtvty last weekend yang i dah plan with my bro and his gf ialah tengok pameran kasut...korang tau tak ada pameran kasut dekat KL nie? ish...ish...mesti tak tau kan?? orang baca surat khabar macam i je yang tau ada pameran tu...pameran tu Dato' Dr Jimmy Choo yang anjurkan...i kemain excited lagi tau nak pergi beli kasut Jimmy Choo tu...ada hati tau u'olls padahal dah sah-sah la harga paling murah RM 2000 "je"...tunggu la i kahwin nanti...i mintak hantaran kasut Jimmy Choo "je" dekat my husband...mesti lepas nikah ktorg makan pasir selama seminggu...KONFEM! =.="

sebagai seorang yang alert macam i nie yang tahu tentang pameran tu...i pun dengan yakin bagitau my bro yang pameran tu dekat PICC, putrajaya...i memang suka buat muka yakin bila bercakap...so my bro pun 100% la yakin dengan muka yakin i tu kan? =P so...ktorg pun pergi la PICC "terchenta" tu...setibanya kami di sana...kami berasa sungguh pelik malahan hairan kerana kawasan tersebut sangatlah sunyinya...arakian kami meneruskan juga perjalanan kami dan masuk ke tempat parking kereta...maka sungguh berdukacitalah hati ini kerana hanya ada 5 bijik kereta di tempat parking (dah macam syair lama-lama dah bercerita)...dalam hati mula la tertanya-tanya "haiikkk...takkan la pameran kasut Jimmy Choo ada 5 bijik kereta je parking? apakah yang berlaku? Jimmy Choo dah mogok balik US ke?"...i dah panik dah tau time tu...tapi gagah la pergi cari hall tempat berlangsung "pameran" tu kan? =__= jenuh la pusing-pusing kat dalam PICC tu...memang SAH...KONFEM...YAKIN...HALAL(xde kaitan)...tak de apa-apa pameran...

i pun call la my kazen zaza gendut yang dah lama tak update blog tu kan...maklum la sejak jadi ibu tunggal dunia blooger terus lupa tau! i pun tanya la dia pameran tu sebenarnya kat manakan...nie cam pelik sangat tak de apa-apa pun dekat PICC nie...my kazen cakap "PWTC"...i pun terus berpeluh-peluh dan rasa cam darah naik kat kepala...=.=" malu sangat nak cakap kat my bro...kan salah tempat dah nie...putrajaya dengan pusat bandar raya ingat dekat ke nak patah balik?? perjalan 40 minit jugak la nak patah balik pergi KL...tapi disebabkan sifat tegar tu masih wujud dalam diri...i dengan kak ami (my bro GF) paksa jugak dia drive pergi PWTC...nak jugak tengok kasut "bakal" hantaran i nanti...nak jugak!

oleh kerana sifat tegar kemain ada dalam diri...maka dapat la sampai PWTC dan tengok pameran tu...banyak sangat kasut! memang datang sawan jugak la tengok kasut-kasut tersebut...berbekalkan duit yang ayah bagi untuk makan seminggu akan datang nie...i pun TERbeli la sebijik kasut...so duit makan minggu nie dah habis atas kecuaian mengawal nafsu bershopping...maka makan pasir je la minggu nie...tak pun nak jerit kuat-kuat kat sini nak tanya kat semua orang "ADA SAPA-SAPA NAK BELANJA I TAK MINGGU NIE?????" =.=" (dalam nada insaf sebab duit dah habis)

sesat-sesat pergi PICC pun sempat snap2 gambar tau!

tengok view Putrajaya dari PICC...sangat menarikkan? sangat menenangkan...lpas nie kalau nak ketengan pergi PICC la...=)
pemeran kasut PWTC...sila jangan silap lagi! >.<
taaadaaaaa~ this is my new shoes....cantikkan? kan? kan? =P -harga pun cantik-
p/s : lepas nie sila jangan beryakin sangat dengan ika kalau bab-bab bawak jalan or tunjuk arah...harap maklum~~ =.="

2 tarik rambut rapunzel:

Nurul Natasya Amir said...

nice one.haha btw da follow.follow me back :)

ika said...

thnx u! =)