Monday, May 23, 2011

cinta adam dan nur

siapa yang dah tengok cerita nur kasih the movie?? sila angkat tangan anda...kalau yang tak tengok lagi pulak sila angkat kaki anda dan pergi la tengok cepat...sangat seronok dan touching giler la...i rasa i orang paling cepat pili air mata bocor...baru duduk je dah tertouching beb...ktorang datang lewat sikit...then dalam gelap tu ktorg meraba-raba carik tempat duduk...pastu duduk-duduk je i tengok-tengok terus terbocor pili air mata...ada ke awal-awal dah buat i touching...pengarah matikan watak aalia tu then aidil teringat aalia...dah la i pun turut terjebak dalam babak terengat tu dan terikut aidil menangis...heee...orang lain baru nak warming up i dah cengeng teriak...T.T 

nak macam nie boleh tak? bahagia sepanjang hayat~ T.T

i suka sangat cerita nie...dulu time drama kat tv3 tu memang i akan berlari-lari mengejar tv la untuk tengok...i suka tiz n remy...remy tu walaupun sebenarnya gelap je...tapi hati i tetap melt bila tengok dia...suka watak adam...adam yang dulunya jahat macam jebon then insaf dan mencari cinta yang dia tinggalkan...adam tu lagi jahat dari jebon dulu...boleh dah kawen dengan nur pastu tinggal nur camtu je...balik amerika pergi kahwin dengan orang lain pulak tu...tapi bila dia dah insaf tu...dia carik nur cam orang gila...melutut kat nur minta maaf...haaaa...lelaki memang camtu...bila dah hilang baru nak ingat balik benda yang dia hilang...baru tercari-cari perkara yang terbaik dalam hidup dia...suka terlupa dan buat tindakan yang tak munasabah langsung...*emo*

watak nur sangat baik...i suka sangat watak yang tiz bawak...memang menjadi...lemah lembut, sopan, baik, setia dan semua orang sayang dekat dia...i kadang-kadang terfikir wujud ke orang sebaik nur kat dunia nie? setia sangat pada adam...pendam perasaan terluka sorang-sorang bila adam tinggalkan dia ...nur tetap tunggu adam...nur tetap rasa adam yang terbaik untuk dia...nur bersabar dengan sikap adam yang teruk sangat tu...ada ke wujud orang macam nur? i pun kalau boleh nak jadi nur...hati yang suci macam nur...setia pada cinta...tak berdendam dan sangat disayangi semua orang...*sad*

dalam movie...cerita pasal nur dan adam sambung lagi...i paling terharu sampai tersedu-sedan bila adam doa "ambil la apa saja dari diriku ini...tapi bukan nur...aku perlu kan nur dalam hidupku"...weeeekkkkk~ babak tu sangat la menyayat hati...nur pun sama...dia tak dapat hidup tanpa adam jugak...waaaa...kalau la that love happen in my life...i think i gonna be a luckiest person in this world...adam ada buku yang dia tulis sendiri tentang cinta dia dengan nur...i pun pernah ada buku macam tu...tapi tak ending macam cinta nur dan adam yang sampai ke hujung nyawa...i punya buku baru dua tahun dah ending dah...tak sempat pergi kat muka surat akhir lagi...dah terpapar "ENDING" kat tengah-tengah...sekian terima kasih~ =.="



princess said : Allah telah aturkan yang terbaik untuk hambanya...berdoa kepada-NYA dan dia akan tentukan yang terbaik dan terindah untuk kita...insyaAllah...

4 tarik rambut rapunzel:

aisyah. said...

aku pon! aku pon!
aku suka gila!
hilang kemachoan aku tgk cite tu menitis air mata.
T.T

ika said...

tau xpe...hilang kekacakan aku lepas tgk~ pheewww~ T.T

♥iDaYu aYu♥ said...

hehehee.sweet kan... btw.. suda follow kamoo dear.....jom follow kte....weee

ika said...

tau xpe...suka sngt nur kasih! =D okkepp...done followed u...btw...thnxs~