Friday, May 27, 2011

karak memang kerek

disebabkan semangat kemain lagi waja dan kental...semalam karak keluar...semalam jugak i pergi tengok with my bro n adik...ini cerita hantu pertama yang aku tengok kat wayang...memang la sebelum ini ade tengok hantu kak limah balik rumah...tapi itu cerita kelakar...tak takut langsung...lawak HKLBR sampai sekarang fofuler kot kat FB...sebab utama jadi sangat semangat proton waja ialah kerana KRU punya cerita dan ada shahir af8 tu...alaaa...shahir yang dengan rozita che wan tu...tak kenal jugak? alaaa...shahir yang melalak lagu cinta luar biasa tu...dia hensem...sekian terima kasih~ tapi entry nie bukan lah nak memuji shahir atau memikirkan kenyataan dia yang cakap tak de apa-apa dengan RCW padahal RCW kata ada apa-apa...memang tak logik dua-dua mereka ye...may be shahir nak cakap dia ada affair dengan i kot...tapi itu lagi tak logik walaupun masa kecik-kecik dulu kitorg pernah main aci ligan dan basikal sama-sama...ini kenyataan ye...tapi tak nak komen panjang sebab dah lari tajuk...=.="

okeep...nak pengsan kejap tengok dia~ *pom*
disebabkan nama pun princess rapunzel...i memang penakut...penakut tahap babon...kalau tengok cerita hantu (ada la 3,4 cerita) memang part yang seram akan tutup muka dengan bantal sambil berzikir kuat-kuat...padahal bukan hantu keluar tv pun kan...first time tengok cerita hantu kat wayang memang bagi pengalaman ngeri kat i la...mujur beli pop corn, boleh tutup muka dengan pop corn time seram-seram...kalau kat rumah pakai bantal, kat wayang moden sikit pakai pop corn...hehe~ seram je terketar-ketar tangan pegang pop corn...terabur habis jatuh atas lantai...

cerita karak tu jalan cerita menarik...tapi ada part yang macam "hah? hah? pe jadah nie? xpaham la~"...ada yang tergantung...may be ada karak dua kot...tak pun tukar jadi kerek dua...sebab cerita karak memang kerek la...buat jantung berlubang makin besar je...suspen banyak sangat...tapi ada jugak yang kelakar...kira cukup rasa la cerita nieh~ yang tak boleh blah ialah i sampai sekarang macam terdengar-dengar suara hantu yang nak mintak tompang tu...bapak la dia punya intonasi suara gila style dan TAKUT! tapi yang tak best ialah mengapakah watak ida dalam tu perlu wujud?? padahal tak meninggalkan kesan pun...dah la kilafairy yang belakon...cakap omputih macam cakap jawa je...tak sedap langsung slang yang dia cakap...sebenarnya kilafairy tak payah ada kot~ overall okeep la cerita tu...memang seram...pada i la...pada adik dengan abang i diorang cakap "chheehhhcc~ tak seram pun...khurafat lagi takut..." i pun diam je la kan sebab i dah rasa nak terkucil dah punya takut tapi diorg cakap camtu...lalalala~

pergilah tengok...banding dengan kongsi...cerita nie lagi best~
princess said : tak boleh tidur malam tadi terbayang-bayang muka mak cik hantu dalam kereta volkswagen kuning dengan suara dia nak mintak tumpang...huaaaa~ cis bedebah sungguh


6 tarik rambut rapunzel:

Khairil said...

macam best juga cerita ni..nanti nak pi tgk juga..jom tgk sekali?...

ika said...

hah?? tgk semula? ow...tidak mungkin~ SERAMMMMMM~ hukhuk...=.="

alif haris said...

tak terkecing tgk cite ni ?? haha

ika said...

seb bek la sempat pergi toilet...haha~ takutttt~

Anonymous said...

klu sume yg tgok perasan la perasan la..cube igt balik tyme last2 tu..kan si zura menjerit..sume org pndg dye btol..bt muke pelik..tp cube dgar ap pemberita tu ckp..3 mangsa mati lg satu ilang xdpt dikesan..wth!! come on la kru cmne ley slh skrip ni...

ika said...

haaa...tu salah satu yg mcm "hah? hah? kejadah nieh?"...tak paham ending die~