Tuesday, May 31, 2011

persiapan kahwin

sekarang nie kemain tau i busy sangat...busy tahap dewa la...cuti 4 bulan kena la appreciatedkan?? kena la manfaat dengan benda berfaedah...disebabkan ada empat bulan...so bulan 6 nieh i decided nak bertunang...lepas tu bulan 8 pulak kahwin...so sekarang busy la survey-survey baju pengantin...pelamin...katil pengantin...waaaa...banyak la nak kena buat...kad kahwin lagi...semalam i pergi la survey dari pagi sampai petang butik-butik pengantin dekat sini...banyak sangat pilihan...rambang mata...

tapikan...time i tengah pilih-pilih tu i tiba-tiba tersedar la kan...tersedar sambil bermonolog dalam hati "kejadah la ko nie ika...balak pun ko tak de lagi...yang ko sebok-sebok nak carik baju pengantin...pelamin...pakej raja sehari nie buat ape?? hilang akal ke?" okeep...dah tersedar dah...i dah terovershadow pegantin sebenar...akceli my bestfriend yang nak kahwin...waaaa~ mak jelez sangat dengan kawan mak nie nak kahwin dah u'olls!!! mak rasa cam nak terjun banggunan je mengenangkan ada dua orang kawan baik mak nak melepaskan zaman "keremajaan" mereka! oomaiiiigooooodddddd~ oomaiiiiigoooooodddd~ T.T terus perasaan untuk mencari "kekasih hati pengarang jantung" tu meluap-luap macam volcano nak meletup! tergedik-gedik je nak cari suami so tak la rasa loser sangat dengan kekawan yang dah nak kahwin...=.=" tapi bila mengenangkan hidup sangat bahagia apabila single...tiada siapa yang kokong...dan boleh usha jejaka kacak tanpa rasa bersalah...terus rasa macam winner la pulak kan...hehe~ *tersenyum bahagia*

bagus juga teman my bestfriend pergi survey...i dapat jugak banyak information untuk future nanti...yang paling penting pesanan akak butik kepada orang yang bakal berkahwin ialah "sila tempah dan survey awal untuk make sure korang punya wedding grand livina macam Dato' CT...at least 6 bulan awal"...haaa...kan dah dapat tips tu...lepas tu kena kumpul duit dari sekarang baik lelaki or perempuan...mahal ooo semua pakej yang dia tawarkan...kalau takde RM 15000 ke atas...jangan berangan nak letak ibu jari kaki dekat pelamin tu pun okee? so mulai sekarang i akan berjimat cermat untuk my future! (padahal kalau pergi shopping duit lenyap sekelip mata...=.=) tapikan last tips i nak bagi dekat para wanita ye...kalau nak senang dan pilih je konsep perkahwinan korang suka sambil pejam mata tanpa memikirkan berapa harga dan berapa juta berhabis...sila la pilih "OK" sebagai bakal suami...harap maklum~

banyak pilihan...mata berpinar-pinar...O.O

rapunzel dan bakal pengantin sebenar...busy kemain! posing pun tak sempat...~.~

bakal pengantin dengan pengapit a.k.a pelakon tambahan cerita di atas...=D

pelakon tambahan yang menyebok mengalahkan bakal pengantin...
princess said : "OK" ialah "Orang Kaya"...tapi cik rapunzel tak mau orang kaya...cik rapunzel wanna guy that can make she smile and happy and not gonna hurt her for the rest of her life....^.^ sila tarik rambut dia jika anda orang yang dicari...=P

5 tarik rambut rapunzel:

ShafiqHashim said...

Assalamuallaikum..
Maaf..
Sy Bca Tajuk Je Td..
Blum lg Ya..hihi
Trima Kasih Mlwt Blog Sy..

ika said...

hahaha~ tau xpe...belum lagi tau! =D
thnxs sudi follow...rjin la singgah ye...^^,

FARISZ@AZ.Com said...

Bila cakap bab perkahwinan ni banyak juga persediaan perlu , jika kebanyakkannya perlukan 6 bulan persediaan pelamin , mungkin perlukan 1 tahun untuk memahami matlamat perkahwinan =) sebab matlamat tersebut akan menentukan bagaimana didikan anak suatu hari nanti (^_^)

syaz@rozelt said...

hehe..semalam ngantuk sgt..x sempat nak bce entry nie..lor kwn ke yg nak kawen..naseb baek entry smlm x tulis 'cik ika yg bakal berkahwin'..hehe

ika said...

farisz@az.com : iye2...betul tu...persiapan kahwin memang penting...matlamat perkahwinan pun sme penting...=D

syaz@rozelt : hahaha~ mujur lagi...sy masih single ye...hehe~ thnxs tau entry smlm tu...