Monday, June 27, 2011

3 sweet things~

my life akhir-akhir nie sangat sweet tau! sweet macam gula-gula kapas...bukan sweet macam kumpulan gula-gula yang budjet k-pop tu tau! tolong paham konsep sweet yang i nak ketengahkan di sini...ada tiga menda sweet yang i nak u'olls tau...bila ingat je tiga menda nie otomatik i akan tersenyum macam kerang wangi sedap dimakan...:D 

1) followers blog rapunzel diaries dah meningkat sebanyak 300...yuhoooo~ dapat je angkat 300 semalam i terus je berguling-guling macam tenggiling semalam...*harus diingatkan i ialah tenggiling putih*...thnxs sangat yang sudi follow...i busy sikit lately tak sempat nak buat terjahan mengejut but alhamdullilah naik jugak orang yang mengfollow...macam biasa orang yang ke 300 akan dibuatkan entry khas kat sini...yang lain jangan la touching pulak...tibe-tibe "unfollow" pulak kang...tak jadi i berguling meraikan angka 300 nie...=.=" 

yay! comel kan followers-followers i...:D sayang tau diorang nie! :*
 orang yang ketiga ratus juta kali nie ialah nazura umira *plish click her name*...thnxs kepada umira sebab sudi follow ek...:D korang boleh terjah blog adek nie ek...cun tau! cun macam nama dia...header dia gambar diri dia sendiri...sangat comel...^^, *tapi header i yang zoul buat lagi comel...:P ikhlas tau setiap pujian...nie gambar header dia...sempat i curik semalam...i suka curik-curik header orang nie tau...

haaa...cun kan? okeep...semua orang pergi follow blog awek cun nie...^_^
2) okee...habis satu perkara...the second thing is last week CINTA MELODY habis tau...setelah bertungkus lumus tengok dari episode pertama akhirnya habis...tapi episode tengah-tengah i curang dengan CINTA MELODY sebab tengok seth my balak anganan berlakon...tapi perkara sweet yang i nak ketengahkan disini ialah ending dia memang best!!! best giler la dimana hero si elang kacak comel bergaya tidak berkahwin dengan heroin si melody cun comel anggun...=.=" boleh tak bayangkan perasaan i masa tu...memang sebenarnye dah tau ending cerita tu macam tu sebab dah tengok dekat utube tapi i dengan sepupu i selalo doa *macam tak da benda laen nak doa* yang ending dia berubah...pe "kesweeoottttnye" bila hero dan heroin tidak berkahwin dan bersama? kurang pendidikan sivik ye ending yang bergitu! tapi this show that not all love gonna be happy ending lorh~ kalau semua happy je itu tahyul bin khurafat namanye...paham? 

kepada pengarah sinetron ini sila tukar gambar elang tersebut dengan raffi kalau ending melody kahwin dengan raffi...tak perlu nak publisiti sangat kalau ending grrrr~ :O

3) perkara ketiga paling sweet ialah...........i terlupa birthday my best friend! nampak tak "kesweeooootttan" berlaku lagi disitu? memang rasa macam ada sakit alzheimer tahap kritikal bila birthday best friend terlupa! boleh buat tak tau je sampai semalam baru ingat...padahal birthday dia 22.06 hari tu...kepada "cik toney yang aku sayang tu...happy belated birthday ek...sory aku terlupa...aku ada penyakit alzheimer weyh...jangan la salahkan aku ek..sekian"...lepas je taip entry nie kena pergi hantuk kepala ke dinding supaya daya ingatan kembali segar bugar...*dush...dush*

ini la cik toney nye...sila abaikan rapunzel yang sawan didepan cik toney tersebut...=.="
princess said : sebenarnya satu je menda sweet yang berlaku...yang laen cam hampeh! ~.~ "siot je!" monolog dalaman rapunzel...

41 tarik rambut rapunzel:

| schaza | said...

hahaaaa, sis Scha nie pelupa rupanya . . nasib my bufday die ingat.. klau takk majuk seminggu ngn sis :)

b0an said...

waaa..gambo last tue xleh blah..ape motippp..hehe

ika said...

@ schaza : huhu~ seb bek la bufday adek ika nie ika engt...dah slalo bw ke blog kmu...tu engt tu...:D

ika said...

@ boan : hahaha...motip ialah "sawan"...mnunjukan rapunzel ada skit sawan...:P

b0an said...

owh..kesawanan ika tue tahap bape 2???haha

ZouL said...

wahh..tahniah ye dah 300 org follower heheh..
Entry baru Elang =P Cara Lajukan Youtube

ika said...

@ zoul : thnxs~ elang? anda? uhukuhuk~ terbatuk melody dengar...*melody merujuk kepada ika* :P

ika said...

@ boan : tahap low je...kelupaan tahap kritikal...:P

Gua Tertidur said...

grrrrr..bile la youguys nk buat entry untk gua pulaa..

mr pot n mrs lat said...

erm ,
congrats yehh da 30o followers :)
erm ,
jom lahh singgah blog kami .
ade entry baru 'gurauan semata mata' .
tinggalkan komen .
klaw rasa entry tuhh menarik ;)

CALL ME NEPH said...

WAHHH...2 ENTRY LAM satu maser...bijok bijok

Miz Novexx said...

congrats taw sebab followers kamu dah lebih 300.... ;)

hyz said...

x penah pom tgk cinta melody hahha

ika said...

@ gua tertidur : huh? lu jadi pelik2 sket...then wa buat entry tok lu k...=D

ika said...

@ mr pot n mrs lat : thnxs~ okeep2...nnt rapunzel terjah...:D

ika said...

@ call me neph : 3 entry la...nie nmenye mnjimatkan masa dan ruang...huhu~ ^^,

ika said...

@ miz novexx : thnxs dear~ ^^,

ika said...

@ hyz : lorh? xpnh tgk? ish2...sila keluar dr planet bumi kalau xprnh tgk...=.="

syaz@rozelt said...

wah congratz..tengok, cepat je naek follower die..hehe

ika said...

@ syaz@rozelt : alolo~ die pun sme...:D huhu...thnxs dear~

alif haris said...

eh ika tahniah ! :)
boleh alif tumpang gmbira ? hehe:D

best ke cinta melody ..? huk3 ..

haha .. tu da datag tnda2 alzheimer tuh .. bahaye2 .. huhu

Umi Asura Sanusi said...

tensen gak ending melody dengan raffi..cian elang!!!

ika said...

@ alif haris : thnxs alif! :D cnta melody best tau! suka sngt tp ending la spoil! mencik~ haha...alzheimer ika dah makin melarat nie...hukhuk~ mkin kronik...

ika said...

@ umi asura sanusi : tau xpe! tensen sngt2 la...elang melangkah penuh duka~ iskishk...

Gua Tertidur said...

gua dah abes pelik ni..huahahahaha

alif haris said...

p la jupe doktor .. hehe :D

ika said...

@ gua tertidur : tu la...entry lu semua pelik2...=.=" tp wa tkut nk promote lu...kang org kata wa bc 18sx nye blog...haha~

ika said...

@ alif haris : nnt kne jumpa nie...kalau x blog nie akn hilang owner sbb owner terlupa kewujudan blog...=.="

Gua Tertidur said...

haahaha...gua bgtau cara lelaki pikir je..kn youguys LELAKI yg ade dlm comment box entry ni..sape tak ngaku die pompuan!

Gua Tertidur said...

p/s: yg penting kt entry ni ade gambar gua :P

nik rosmawati said...

sian kan kat hero cinta melody tu.maybe dia nak buat kelainan kot.hero bukan dggn heroinnya.

alif haris said...

hahaha .. naya la cmtu .. nnt sy rindu cik rapunzel .. huhu

ika said...

@ gua tertidur : ish2...de plak cmtu...macam2 la lu nie...haha~ ehhh...mne de wa letak gmbr lu! lu jgn nk ckp elang tu lu k...=.=" wa berpeluh nnt baca...haha

ika said...

@ nik rosmawati : haaa...tu la...nk wat kelainan but really dissapointed the fans of cinta melody la...:(

ika said...

@ alif haris : hahaha~ ye ke? elehhh~ bnyk lagi blog hebat dr blog tragis rapunzel nie la...:P

alif haris said...

ngah3 !
sungguh tinggi hiperbola yg digunakan.
tak tragis pn alif rase .

ika said...

sile perhatikan blog nie btul2...biasa2 je...xde widget mcm2 n xde mnde comel2 pun kat blog nie...kecian...=.=" harap de 3 keping gmbr nora danish pkai tudung je...huhu~

aleen aiden said...

woah,menggantikan randy pangalila dgn seth?xpe,biar alin je feeling2 ngan randy.heh~

ika said...

@ aleen aiden : hehe~ demi seth...randy yg hencem comey kacak bergaya tu pun ika tggalkan...:P amik la randy tu ek...tp ika kasi pinjam je...:P

zuramira said...

HEHE.....malu la...tenggs rapunzel cantekk.....;)

ika said...

@ zuramira : yw mira! :D thnxs sudi follow ekk...