Thursday, June 30, 2011

i ada...u'olls ada?

lepas korang baca entry nie...i akan make sure korang punya tahap kecemburuan dan kedengkian pada i akan bercambah dalam diri okee?

entry nie dituju khas untuk seorang manusia yang bernama banglaboi yang gigih...beliau merupakan seorang manusia yang sangat berkeazaman tinggi malahan stalker terhebat di alaf ini...dia selalu buat i dan sepupu i zaza rasa macam diva mengalahkan adinda evans n fasha sandha yang suka meroyan dekat twitter sebab sifat beliau yang kuat stalker ktorang kaw-kaw punya...

cerita bermula disini...pada suatu hari...burung-burung pun berkicauan pada hari tu...ada yang bekerja, ada yang bergembira...banglaboi pula sedang lepak di rumah sambil goyang-goyang ibu jari kaki yang berwarna gelap...beliau sungguh merasa bohsan kerana tidak ada kerja yang harus dilakukan...beliau pun mencapai i-pad beliau lalu menghidupkan enjin search google...beliau mencari satu-persatu nama untuk mengetahui blog ika n zaza yang beliau admirer dari zaman persekolahan dulu...i pun tak paham apakah konsep yang cuba beliau lakukan sehingga sanggup mengadap pak cik google lame-lame untuk mencari blog ktorg yang sangat diadmirer oleh beliau...

tapi banglaboi yang gigih itu sungguh kental hatinya mencari blog yang bertuankan adek nora danish nie...beliau mencari hinggalah beliau terjumpa! dem~ akhirnya banglaboi dah tau tentang blog ini! stalker i yang hebat tu dah dapat jumpa blog i yang tragis ini...cis bedebah sungguh! penat i menyembunyikan blog ini sepanjang 7 bulan berblogger...pukul 4.30 pagi banglaboi text me dengan penuh yakin muka tak kacak lagi tak bergaya beliau menaip "huahuahua...mari bergelak beramai-ramai di www.rapunzel-life.blogspot.com"...ada nada bangga kedengaran di situ...

sifat tidak mahu kalah banglaboi makin terserlah dari hari ke hari...minggu lepas i perkenalkan header baru dekat blog i nie...semua orang cakap comel sangat header blog i yang zoul buat...tapi banglaboi tak mahu kalah...beliau dengan penuh tak kacak dan tak bergaya lagi sekali membuat header baru blog rapunzel dengan harapan i akan letak dekat blog ini...cuba korang tengok header yang beliau cuba ketengahkan pada i...

cuba perhatikan header yang beliau buat untuk i...memang ada unsur-unsur sabotaj di situ...
beliau ingat header nie comel sangat ke sampai i akan pilih untuk tempek dekat blog i?? gambar tersebut memang tak boleh blah la kan? kalau i letak konfem tak de sapa nak singgah blog i lagi lepas nie...dah la trademark i comel-comel berlaka...tapi header tersebut macam comot-comot neraka...=.=" 

banglaboi memang suka cari point supaya i bertinju dengan beliau...setiap kali i post apa-apa dekat FB i mesti banglaboi akan memunculkan diri untuk ajak i bertinju...ayat beliau semua power-power sampai i rasa kalau orang lain yang kena mesti akan ditimpa sakit meroyan seumur hidup...dah la...tak larat nak cakap pasal stalker terhebat masa kini i...pesanan akhir i untuk beliau ialah "lu bagitau mama pasal blog nie...wa amik i-pad lu selama-lamanya...leh men angry bird sampai juling...lu jaga sket!"

setiap gambar i kat FB banglaboi akan melapangkan waktu untuk mendrop commnt berunsur dengki tahap dewa...

sila perhatikan penggunaan bahasa yang digunakan oleh banglaboi...mmg rasa nak meroyan tengok! *sigh*

sebab utama i cakap u'olss dengki dan cemburu buta dengan i ialah i ada stalker yang giler macam banglaboi...u'olss ada? 

princess said : banglaboi ialah abang sulung i yang ada sedikit masalah di mental ye! i syak masa kecik-kecik dulu dia suka tidur tak baca bismillah sebab tu dah besar jadi macam tu...hahahaha~ *nada gelak evil* 
"padan muka kau banglaboi...baca entry nie smpai tersembul bijik mata!" monolog dalaman rapunzel...

40 tarik rambut rapunzel:

Miz Novexx said...

adoi... nakal2, tak sangka rupanya abang rapunzel si banglaboi tuh, hahah

atien said...

hahahaha..banglaboi2...

ika said...

@ miz novexx : iyeee~ =.=" abg rapunzel tu ada masalah mental sket...uhukuhuk~

ika said...

@ atien : huhuhu~ =.=" banglaboi dtg dr bangla...:P

qyrul nysa said...

hahahaaa . lawak2 . ksian kat ko kan .
penat ko sorok blog niy . hehe .
aku lah y reveal sume kat balong ko tu . (tb2 kan ) . haah .

cikida said...

banglaboi2..ehhe..

ika said...

@ cikida : huhu~ :P

ika said...

@ toney my BFF : hishhh~ ptut la!! ko la pemecah rahasia!! ish2...nnt aku pggil kiki niki blasah ko~ haha~

| schaza | said...

hahahaaa :D suka bangbaloi tuu.. cantik what header tuu.. sesuai ngn ika.. mula pon da ala-ala ika.. kua2! ^_^

zureen said...

bangbaloiiii! ;p

alif haris said...

hehehe .. abg ngn adek yg sweet :)
egat banglaboi tu bf ika .. hik3 ..

sakit perut alif tawu tak .. tak henti gelak .. maw cramp mulut nih .. huhu :D

syaz@rozelt said...

banglaboi??hehe..mati2 ingat mmt bangla tadi..hehehe..ika pon gila2..tawu la ika blaja dari sape..hehehe

ika said...

@ scha adek ku : hahaha~ xmau la tukar header tu! kang scha pun takut nk singgah snie...=.="

ika said...

@ zureen : haha~ nk knl ke? :P

ika said...

@ alif haris : ika is single ek...huhu~ banglaboi tu ske wat kacau la...hish geram! lek2...jgn smpai cramp...:P

ika said...

@ syaz@rozelt : haha~ die tu pun dtg dr bangla gak syaz...:P iras2 je...haha~

alif haris said...

eleh ye ler tu single .. :p

ika said...

@ alif haris : ehhh...=.=" asal xcaya lak dah...kan xpnh ckp pape sal bf pun? so single mingle...:D

qyrul nysa said...

ika rapunzel sygss : hahaa . nak wat cne ? aku tb2 lak berpakat ngan abg kmu . haa ?? kiki niki ? jgn la . sobs3 . x rela makkk .

CALL ME NEPH said...

wahhh..sudah la kamu...baik hati hati...suh je seth jagakan...okey la kot

ika said...

@ toney my BFF : alaaaa...plish2...jgn terpengaruh dgn banglaboi yang hnya mnjanjikan karpet bangla kpd kmu...plish2!! haha...

ika said...

@ call me neph : hahaha~ iye2...nnt pggil seth tlg jg rapunzel...:P

CikFF said...

hahaha... siot je... but best r de abg cm tu.. :p

ika said...

@ cikFF : haha~ die mmg siot...:P wayar putus tu jd cmtu tu...

alif haris said...

haha .. seth tan tu kan bf ika .. mcm la alif tatau .. haha :D

CALL ME NEPH said...

bukan aper ika...dia nmpk cahaya pada wajah mu tu.huhu

cunndaa said...

kim salam kat banglaboi tu....mintak die wat header cunndaa 1..hahahaa

Gua Tertidur said...

gua punye stalker lagi power..hahahaha...

teha said...

hahahaa ! lawak jee abg repunzel tuu :)

zaty said...

haaha. siyes lawak kot.
terbaek la header yg banglaboi tu buat.hihi

ika said...

@ alif haris : hehe...tu BF tersyg tu...tp in my dream je la...=.="

ika said...

@ call me neph : cahaya keimanan sntiasa ada dlm diri ika...huhu~ :P

ika said...

@ cunndaa : haha~ leh2...nnt rapunzel suggest kat die...tp skang dia kat bangladesh...:P

ika said...

@ gua tertidur : hah? ye ek? lu mmg bnyk stalker la...lu femes! :D

ika said...

@ teha : hehe...die mmg sengal la...=.="

ika said...

@ zaty : haha...banglaboi mmg pelawak terkenal dekat bangladesh sana...dtg msia je dia jual karpet koyak...:P

sabella mohamad said...

sume cantek cantekk !

ika said...

@ sabella mohammad : ehh...rse mcm anda tersalah drop cmmnt...but its okeep...:D thnxs~

aswadz said...

cantik apa header tuh... lps tukar header, bole la start citer2 hantu kat blog nih.

ika said...

@ aswad : haha~ haaa...bleh la tukar tajuk jugak...haunted rapunzel kan? bgus gak tu...akan d pertimbangkan...=.="