Friday, June 24, 2011

rapunzel give up

akceli i tak ada niat pun nak update entry sekarang nie tapi disebabkan ada menda nak explain kepada korang semua yang sudi singgah blog rapunzel diaries nie i gagahkan dan perkasakan diri untuk menaip disaat-saat kemalasan ini...

dah lama dah i nak upgrade blog i yang cam tragis sangat macam i explain dalam entry yang lepas...memang tragis sangat sampai sekarang...nak upgrade tapi tak menjadi...=.=" rapunzel memang buta IT...sadis-sadis...dari pagi tadi i try letak header yang inchik ZOUL buatkan...dah seminggu dia buatkan untuk i tapi i tak nyempat-nyempat nak tempek kat url i...i pun dengan muka ala-ala nora danish dan rajin ibarat semut putih yang comey berniat la hari nie nak tempek header tu kat blog i nie...tapi korang tengok la hasilnya! tengok puas-puas...=.=" cam tongek kan? i dah cakap i buta IT...nak tempek header tu tadi pun 2 jam...pastu hasilnya kalau memuaskan tak pe jugak...nie hasil dia macam pahape-hape sangat dan i GIVE UP! pening dah kepala hotak i nie...so korang jangan nak pepandai nak hantar comment kat bawah nie yang berbaur memuji seperti "waaahhhh...pandai rapunzel letak header kan? sesuai sangat dengan blog nie"...memang i akan jadi hulk nanti! grrrr~ zoul buat dah comey dah...tapi bila tangan i yang tak berapa berseni nie nak masuk header comey dalam url tu terus jadi macam tongek *dah 2 kali cakap ayat nie maksudnye i memang tak puas hati*...nanti i berguru dengan zoul lagi so that tak la cam cacat je blog nie...=.="

muka buat comey ika rapunzel yang pening nak letak header kat mana...=.=" monolog dalaman  berbunyik : "dem! nak letak mne nie? bongek tul la...aku tukar jadi hulk kang tak pasal tak comey cam nora danish"
btw...lagi satu ye...kat tepi sidebar nie ada link baru untuk twitter i...kalau sapa-sapa nak kenal n nak tweet-tweet i boleh la click n follow kat situ...*waaahhh...kau engat kau cantek sangat dan ada orang nak follow n kenal kau ke ika? (monolog dalaman ika rapunzel)* haaa...yang link tu pun sama gak...orang lain buat semua cam comey je ada lambang "twitter" dan orang nampak n click...yang i punya sangat la kampung ye sebab kena taip kat tepi tu "jum tweet rapunzel"...tragis-tragis...*sigh* 

i kena belajar lagi la berblog nie...but setragis-tragis blog i nie...lagi tragis blog seorang manusia bernama zaza tu...blog dia ibarat "hidup segan mati tak mahu"...korang pergi la terjah blog die kalau nak tengok blog lagi tragis dan memilukan...:P lastly...kalau ada yang sudi mengajar meh la turun ilmu sikit-sikit kat i ye...tapi lagi satu sebab kenapa i gagal upgrade dan letak gadjet dan cantek kan lagi blog nie adalah kerana........tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~ 

"rapunzel malas dan tak suka belajar mende remeh"

sekian -terima kasih-

princess said : happy birthday to my blogger fren merangkap adek i cik scha dengan ucapan tulus ikhlas "kamu dah tua...banyak kedut dah kelihatan...haha...sekian terima kasih"

24 tarik rambut rapunzel:

rara pinkmafia said...

grrrrrr suke lah dgn hearder tu.nk jugak

fikri FAUZI said...

betul2 minat repunzel ye. banyak tgk cartoon sgt ni. hihi

ika said...

@ rara pinkmafia : header memang cun tp cm xmasuk ngn blog nie...=.=" mintak zoul ye rara...^^,

ika said...

@ fikri FAUZI : tgk kartun x bnyk...tp tgk rapunzel bnyk la...:P ske sbb rapunzel comey...:D

CALL ME NEPH said...

ia...da cantik tuh..okey la tuh..belajar jangan xbelajar..huhu

ika said...

@ call me neph : haha~ header mmg cun tp org yg meletakkan header tu mnjadikan mende tu cam haprak...=.="

syaz@rozelt said...

hehe..canteq je header tu..alolo..sekarang banyak blogger buat tutorial taw..mula yg simple2 dulu then dh familiar dengan coding html baru buat yang gempaq2 punya..hehe

kotak bulat said...

hehehe..kena byk2 sbr kalau nk ubah blog ni.. :)

ika said...

@ syaz@rozelt : haha...tu blajar dr tutorial la tu...tp xmnjdi lak...penin kepala nie...hukhuk~

ika said...

@ kotak bulat : tu la...kne istigfar mnyak2...pastu kena semayang sunat gak...huh...

Khairil said...

blog ni ok dah ... simply the best!!...

ika said...

@ khairil : ye ke? huhu~ thnxs...

alif haris said...

eh lawa la header tu .. serius ..
bknnye sampai tahap buruk pn ..
alaa perasaan awk je tu :)

btw jgn give up la :)
sy ta suke la dgr perkataan give up :D
come on ika boleh ! :)

chemay said...

comeynye header..
suka rapunzel eh?
:)

ika said...

@ alif haris : header mmg la lawa sbb org len yg buat...:D tp cara peletakan header tu buruk beno...=.=" okeep...im not giving up...:D

ika said...

@ chemay : suka! her life same with me la...sbb tu suka sngt! ^^,

CALL ME NEPH said...

HAPRAK KEW? IT DEPEND TO YOU, IKA..JIKA DA TUANNYER KATA HAPRAK...NEPH CAKAP OKEY DAH PUN.COMPEM HATI IKA STILL MEMBERONTAK MENGATAKAN HAPRAK.

BERSYUKUR YER IKA SI REPUNZELKU.

| schaza | said...

hello my dear sis!! thnx wiah my bufday .. i'm really sorry sbb lmbat komen entry nie.. btw header tuu da sangat cantik.. canti mcm rapunzel! please focus that!! CANTIK MACAM RAPUNZEL! bukan ika okaaay :) hahaaaaa ^_^

ika said...

@ call me neph : alaaaa...nk kena tukar layout la...nnt baru jadi comey lagi...header tu comey sngt2 but the way i put it was wrong n nmpk xcun la...:( syukur la neph! ^^,

ika said...

@ scha adek ku : yw dear~ :D haha...awat x ckp cntek cm ika? ish3...baru nk kembang hidung...haha...:P

alif haris said...

hehe cmtu lah ..
chaiyok2 .. aja aja fghting .. haha :D

ika said...

@ alif haris : huhu~ aja2! :D smngt dah nk berblog!

nik lan nik mat said...

wow!

ika said...

@ nik lan nik mat : ^^, wew!