Wednesday, July 27, 2011

gemok = kurus

tengok tajuk je mesti korang rasa macam dah berdebar nak baca sampai habiskan? mesti korang terus bermonolog dalaman seperti "ape ke gilenye ika nie? gemok tu macam the nutty professor...kurus tu macam penagih dadah"...relax-relax, bukan itu yang nak kita ketepikan *baca : ketengahkan* hari nie...yang nak kita cakap hari nie ialah pasal kesamaan orang mengumpat atau mengata orang yang gemok dan kurus...

ayat-ayat seperti : 
  • kau nie gemok sangat la...dah macam tong drum aku tengok...
  • kau gemok sangat apa hal ek? ko makan semua benda kat dunia nie ek? 
  • ya Allah...aku tengok ko dengan peti ais besar kat dapur tu dah sama besar dah...apa ko pun main sumbat-sumbat jugak ke macam peti ais? 
  • pergi la exercises sikit...kecik kan apa yang patut di kecik kan...ini aku tengok nak bawak badan pun punya la susah...gemok kemain!
bila ayat di atas diungkapkan *kemain tau bahasa melayu gred A1 dah kuar dah* kepada orang yang berbadan besar...mesti orang badan besar akan touching lebey n bergolek-golek masuk ke bilik pastu baring sambil memandang syiling mengatakan pada diri sendrik "asal la aku gemok sangat? apa salah aku? apa dosa aku jadi gemok macam nie?" ada jugak yang tak dapat terima kenyataan n terus la makan pil kurus 100 bijik dan mati sekaligus tanpa meninggalkan kesan...=.="

cuba korang fikir pulak kalau ayat kat bawah nie dipercakapkan :
  • nie apa kurus sangat nie? dah macam penagih dadah dah aku tengok...ish2...
  • ko kurus sangat apahal hah? ko tak makan ek? mama ko tak kasi makanan ek?
  • ya Allah...aku tengok ko dengan lidi penyapu dah sama kecik dah...apa ko memang bercita-cita nak jadi lidi penyapu ke?
  • pergi la makan banyak sikit...besar kan apa yang patut dibesar kan...kurus keding kemain dah aku tengok!
bukan ke orang yang kurus jugak akan buat tindakan yang sama macam orang yang gemok tadi..orang yang kurus akan mengesot-gesot masuk ke bilik then baring atas katil jugak sambil mata redik-redik pandang syiling mengenang nasib diri seperti penagih dadah...silap-silap orang yang kurus tadi tu terus je berlari pergi jumpa doktor rozmey mintak ubat gemok...bukan ke akan menyusahkan doktor rozmey nanti? habis rambut cendawan stylo dia tu nanti...

so kesimpulan yang i nak cakap kat sini...konsep mengata orang gemok dan kurus adalah sama je...touching dia sama je...orang yang kena kata tu akan senyum je walaupun dalam hati rasa nak bagi amukan serigala...

i keluarkan entry nie suka-suka je...i tak pernah terasa pun kalau orang kata i kurus macam lidi...memang dari kecik cita-cita i nak jadi kecik n kurus macam nie...memang target i nak jadi model terkurus di dunia...yay! peace~ (^^,)

sapa paling kecik?? carik dan perhatikan~ lala~
yay! i paling tinggi n gemok! yay~ korang jangan jelez~
haaa...kan i dah cakap...dengan kwan mana-mana pun i paling tinggi n besar~ tak percaya lagi?

semua kawan i kalah dengan ketinggian ika rapunzel the cutest gurl in the world...=.="
terbuktikan ketinggian dan kebesaran i? terserlah~
i n adek i...yay! i lagi TINGGI n GEMOK! yay~ yay~
princess said : sumpah tak terasa kalau orang cakap i kurus ke hape...cool la...yang penting i comel cam nora danish...u'olss ada? perrgghhhh~ *macam dah terover upload gambar je...abaikan ek? =.="*

42 tarik rambut rapunzel:

Eyda Dania said...

tingginye awk..hehe

Miz Novexx said...

kita pun slalu dibuli ngan membe2 sebab kecik.... huwaaaa T_____T

ika said...

@ eyda dania : haaa...awk jgn jelez tau! saya punya la tinggi...cam hantu galah..=.="

ika said...

@ MN : senaseb la kita...xpe2...cool je...pegang prinsip "kecik itu comel"...=.="

aiNa yaZiD said...

(^_^) yang penting sihat. kan rapunzel..?

sampankertas said...

kecik comey gemuk Cute???jap2 Cute dgn comey sama ja maksud dia ahahaha so natijahnye semua owg dlm dunia nihh semua cute2 semua comey2 hahahaha

Cik Bell said...

hahhaa..best entry nie..
gemuk ke kurus 2-2 sama je,ada perasaan.Nama pun manusia.Klu dah ada gen kurus@gemuk nak wat cam mana..mulut org mana bleh tutup.selalu je gatal2 nak mengOmen.haa :P

ika said...

@ aina yazid : haaa...tau xpe...boleh lari2 sambil kibas2 rambut panjang dah okee wat? :)

ika said...

@ sampan kertas : ye la...semua org dalam dunia nie ada kekiutan masing-masing la...macam sampan pun kiut jugak...hehe...:P

syaz@rozelt said...

kelakar je part rambut dr rozmey yg mcm cendawan tu..haha..

p/s: gemoknye kamoo ika..makan manyak siket oke?

ika said...

@ cik bell : tu la...org kurang sensitip pada org yg badan kurus la..padahal kekdg rsa gak nak trjun bnggunan bila kena kata...huhu~ thnxs baca ek...^^,

ika said...

@ syaz@rozelt : haha~ termengumpat dr rozmey plak...:P jgn gtau dia tau...okeep2...makan banyak2 pasnie...xnak kurus2 dah...^^,

saiazuan said...

size doesnt matter :)

teha said...

kecik jee k.ika... shomel laa.. jeles kite =='

NURUL NATASYA AMIR said...

Geng sep2 gang slim.Kah2

N A N I said...

entri ni slumber je. tergelak baca, haha! mmg ika yg paling tinggi antra smua gmbr tu..hehe.

nk kata gemuk tu takde sgtlah.. sedang2 je :) kurus sgt pun tak cntik..

ika said...

@ saiazuan : yup! hope all people think like dat~ hurmmm~ ^^,

ika said...

@ teha : haha~ ye la tu...:P teha pun chomel gak la...jelez jugak! huhu~

ika said...

@ nurul natasya amir : huh? tapi ika x sep pun...=.="

ika said...

@ nani : huhu~ thnxs baca ek...tu la...kena gemok sket...bru nmpk chomel lagi...:P hehe...

NuR 'aQiLaH said...

mulut manusia kan..

sampai bilaa..huu

sampankertas said...

pembetulan ika>> sampan bukan kiut jew...tpi hensem macho,kacak,bergaya,mutu dan keunggulan hahahaha

ika said...

@ nur 'aqilah : iye2..manusia yg len kne brsbr je la..nk wt cmne g? =.="

ika said...

@ sampankertas : haha..da jangkit pnyakit perasan ika ke? Kang bkul koyak rabak kang br tau! Haha..

Shawn Razaleigh said...

eh entry kita lebih kurang sama

meh datang jenguk.

part dr rozmey taboleh bla

Gua Tertidur said...

gemok atau kurus xde hal..janji ade tetek :D

ika said...

@ shawn razeleigh : haah la...bru baca td....2-2 ade sal dr rozmey...:P

ika said...

@ gua tertidur : amboiiii~ gatal! tu yg disebok-sebok kan...haha~

Gua Tertidur said...

eh mesti ah sebok! hbs tu cne gua pegang klw xde tetek :D

alif haris said...

hahaha .. bersyukur je la dgn diri yg Allah bg pinjam tu kan :)

ika said...

@ gua tertidur yg nak kena sekeh : aikk? Kata nk tgk je..nie asal nk pgg2 plak? Pendek umur..pendek umur..ish2..

ika said...

alif haris : hehe..iye2..bsyukur je dgn smua..^.^ tp nk gem0k sket la..br lgi cun..haha..

stuck said...

hahahhaa...iggy ja pe owg kata...jnji kite epi...yyeeaayy!! hahha~

ika said...

@ stuck : yg pntg kte happy! Yay! ^.^

cT_nuRizZaTi said...

ok~~sekarang gak berlari2 pegi ambil pil kurus 100 biji dan telan...!!!--->kesan terasa dgn entry ni~hahahaha~~juz kidding babe~=P...rupanya kita senasib...sob...sob....-__-''

alif haris said...

hahaha .. nnt dah kawin mesti naik .. hahaha so cpt2 minta mak carikan jodoh wakakaka :D

Gua Tertidur said...

ha? kalau pegang pendek umur ke rapunzelll??? takutnye....tgk jela :D

SYAFIQAHSALEH said...

alalaa...lek kecik itu comel :)

ika said...

@ zati sayang : haha...jgn2...nnt aku dituduh membunuh ko plak...ko g jmpe dr rozmey je...die ade caranya...:P kurus pun xbest gak zati...:(

ika said...

@ alif haris : plak dah? so kena kawen cepat la nie? hurmmm~ hurmmmm~ =.=" kena pk nie...haha...

ika said...

@ gua tertidur xbangun dah : haaa laaa...ish2...pegang pendek umor k? janji kan nak usha je...haha...

ika said...

@ syafiqahsalleh : hehe...tau xpe...kecik itu amat comel kottt~ :P