Saturday, July 9, 2011

ke"bersih"an pantai cherating

sila jangan terkejut mengapa entry ini dapat diterbitkan di saat i sedang "bercuti membawa diri"...entry semalam bukan gimik ye...i takkan buat entry untuk publisiti murahan seperti adinda evans...tidak~ itu bukan cara rapunzel...rapunzel cool je tiap kali taip entry...taip untuk keseronokan dan hobi...bukan publisiti...u'olls tau kan hari ini apa yang jadi kat malaysia? kalau tak tahu sila packing bagasi anda dan pergi duduk bangladesh...untung-untung boleh jumpa banglaboi...

i kan dah bagitau yang i nak pergi bercuti semalam? sepatutnya di waktu ini i tengah bersantai menikmati angin pantai sambil berjemur ibarat victoria beckham sambil memakai ray-ban dan berbikini *bikini hanya provok sahaja*...tapi apa yang berlaku? apa? okee sila tengok gambar di bawah untuk rujukan di masa hadapan...

baik punya jem~

baik jalan kaki dari duduk dalam kereta...at lis boleh berlari...laju sikit~ =.="
peristiwa tragis nie la yang terjadi...jalan jem sangat-sangat pagi tadi...pukul 7 dah keluar rumah untuk pergi rumah sepupu lagi satu dekat putrajaya...dia yang nak bawak pergi cherating...nak main jemur-jemur badan...nak hitamkan sikit kulit yang putih...tapi disebabkan perkara di atas terjadi maka i dah kena tinggal...sedih tak? ada tak macam touching baca entry nie? baru nak rest-rest tepi pantai dan tengok ke"bersih"an pantai cherating...tapi yang jadi sekarang ialah duduk di kedai hi-goat kajang teman zaza kerja...

kedai hi-goat nie pun boleh tahan...ada pokok kelapa jugak...ada angin sepoi-sepoi...ada pekerja cemerlang yang asyik maen FB n tengok utube seperti zaza...memang terbaik! sebaik dan se"bersih" cherating~ sila anda jangan jelez melihat rapunzel menghabiskan masa di sini sambil mendandan rambut yang panjang mengurai...u'olls ada tersekat dalam jem pepagi buta pastu kena tinggal padahal dah bayar seratus untuk holiday tepi pantai? o'lls ada? tak de kan? *emo*

rapunzel emo...grrr~ :S
princess said : ada sapa-sapa nak bawak i holiday lagi tak? :( sapa-sapa yang drop comment n mintak ole-ole entry lepas...sila pasrah kerana rapunzel sendrik pun tak pergi...sekian~ :(

38 tarik rambut rapunzel:

sampankertas said...

alohhh cianye dia tak leh g bercuti haha.....

ika said...

@ sampan kertas : keciwa sngt~ :( huaaaaaaa....

Cik Azizah said...

alolo sedihnya dia... jom poie Port Dickson pulak..ngeee :P

Belbel said...

alololo ciannyeee. rugi rm100 T__T

nasyitahahmadzaini said...

alahai...ahahha...xpe2..mungkin xdak rzki..lenkali kite pegi ea...;) ptt la die sedih :)

sampankertas said...

ika tak pe g je naik sampan sye tuhh lagi best sekarang nihh sye dah update dia bleh ikut mouse haha..

ChaCha said...

huhu..nk bt guano...len kali maybe yg lagi best..hehe

ZouL said...

hehehe..kesian2..tak dpt nk menghitamankan kulit ye hahah
Aku Punyer Lah!- Sudah Bertukar dot Com

Gua Tertidur said...

arghhhh! gua tensen! xdapat ole2! tensen! celaka betul BERSIH ni! grrrr..
semalam hari jumaat, pukul 11.30 gua bertolak dari s.alam nk ke rawang, rapuzel tau pukul brp gua smp rumah? pukul 2.30 pagi..grrrr...rasa nk tarik2 je rambut!

TeKiTo_SHiNiGaMi said...

alaaa...ingat baru nak mintak ole-ole kat cik rapunzel... =.=

Miz Novexx said...

alaaa, kesiannya... takpe takpe jangan sedih tau, lain kali ada rezeki boleh pegi pulak (^_^)V

Arpiiz said...

ish2, tapi takpelah lain kali mungkin boleh pergi tempat lagi jauh..

alif haris said...

hahaha kesian harapannya musnah sekelip mata ^^

meh alif bwk jalan2 ..

ika said...

@ cik azizah : huaaa~ okeep gak tu...jum buat gathering kat PD...huhu~ ^^,

ika said...

@ belbel : tu laaaa....huaaaaa~ nak blek RM100 tu...:(

ika said...

@ nasyitah : alaaaaa...len kali tu bile? dear yg bwk ika la...cpt la bwk ika g cherating...:( huaaaa~ sedey!

ika said...

@ sampankertas : hah? nek sampan leh smpai ke? takut sampai ke syurga je nnt...=.=" cne?

ika said...

@ chacha : hurmmmm~ len kali g ngn cha la...dpt jd model camera cha...huhu~ :P

ika said...

@ zoul : tu la zoullll...nak jd hitam kejap pun xleh...:(

ika said...

@ gua tertidur : mak aiii~ marah nye smpai botak rambut wa lu tarik...=.=" lek2...wa pun sme la...rse nk sekeh2 je polis yg wat roadblock tu...cam pe je! dr kajang g bangi pun jd 2 jam gak...t*ik tul!

ika said...

@ tekito_shinigami : xboleh dah nk kasi ole2 kat awk...:( huaaa...nie smua gara2 jem bongeks nie...*geraaammmm*

ika said...

@ MN : len kali MN blnje lak ek? plish2...:P huhu...g cherating MN blnje msti lg best...huhu...

ika said...

@ arpizz : tu la...mne tau pasnie leh g Melbourne plak kan...hehe~ ^^,

ika said...

@ alif haris : alif nk bwk ika g mne? ika nk tepi pntai jugak...huaa~ :( leh x?

hyz said...

air itu cam sedap...

Bit Zamri said...

Yg paling kite teringin, nk p tepi pantai n berBBQ..bakar sate ke..wuuuhh...bakar kerang....fuhhh...cicah sambal kicap..sedap nyehhh!!! pastu makan sambil ditiup2 angin...puihhh...sodap!..

Vote For Me in Stylish Hijab Contest

ika said...

@ hyz : iye...air tu lg best dr bercuti kat cherating...=.="

ika said...

@ Bit Zamri : haah la...klu buat smua tu kat tpi pantai mmg masyuk la...:D

alif haris said...

nk ke pantai jugak ..? boleh3 .
takde masalah punye .. pntai dalam .. harharharhar

ika said...

@ alif haris : hehe...pantai la syiok! pantai dlm? =.=" hukhuk~

Cik Wani said...

hye,blogwlking here.. cute lah!!

btw jom komen link entry wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

ika said...

@ cik wani : thnxs~ :D insyaAllah sy dtg nnt...

alif haris said...

okay la tu .. nama tempat ade "pantai" jugak ^^

najihah sahami said...

hihih..kesiannyaa..xpe la..bakar kulit kat dalam kete je ye..:P

ika said...

@ alif : xci2...nnt nak g pantai jugak tau...^^,

ika said...

@ najihah sahami : iye...hati pun terbakar jugak...=.="

abgteror said...

takde pun pun gambo cherating banyak2? hehehhe.....lama dah tak pi sana....

TOPIK PANAS: WORDLESS WEDNESDAY

ika said...

@ abgteror : gambar cherating dlm mimpi la...xdpt nak cetak keluar...=.=" uhukuhuk~