Tuesday, July 5, 2011

konfius

sorry lama menghilang...lepas post entry pasal banglaboi...polis busy carik i tanya banglaboi ada kat mana sekarang...diorg nak tangkap dia hantar balik bangladesh...permit dia duduk kat malaysia dah tamat tempoh...itu yang polis sibok sangat carik dia...ish-ish...dah-dah la jual karpet koyak kat malaysia nie...bawak-bawak la balik negara sendiri...banglaboi...banglaboi...=.=" konfius i dibuatnye...

wif both of my bro n tunang banglaboi...pssttt~ nak bagitau...yang tak hensem langsung tu adalah banglaboi...

tu konfius pertama i...now i nak cerita konfius yang seterusnya...hari ahad hari tu sepupu i bertunang...oh, ini sepupu yang lain ye...bukan zaza yang i selalo tempek nama dia untuk mengumpat...zaza tak mungkin bertunang sekarang sebab dia baru join kelab single cun-cun di bawah naungan i...i lantik dia setiausaha i sekarang sebab dia memang setia dengan i...tiap minggu bawak i berambu-ramba merata-rata bersama viva elite KAMI...okeep i dah melalut cerita pasal zaza yang sangat komited dengan hi-indanya itu ye...

berbalik kepada bertunang tu...ahad lepas i pergi sepupu i bertunang...niat i memang ikhlas datang untuk melaram baju baru i supaya orang lain boleh tengok dan menjadi konfius sambil mengeluarkan monolog dalaman seperti "ehhh...itu ke orang yang bertunang tu...canteknye dia macam nora danish"...i sengaja je nak bagi semua orang konfius...nampak tak niat ikhlas i tu? lagi satu i nak bagi mak pihak lelaki makin konfius sampai tersalah sarung cincin..haaa...free-free dapat gelaran tunangan orang malam tu...siap boleh dapat hantaran 7 dulang dengan duit RM5k lagi...boleh update blog tajuk "i dah bertunang...u ada?" tp misi i gagal...mak pihak lelaki berjaya mengecam pemilik sebenar cincin tunang...=.=" *cis bedebah*

ada macam nora danish? *kalau jwb tak de sila pergi jumpa doktor mata sekarang jugak!*
bila misi gagal...i pun balik dengan perasaan hampa berbaur kesal...mungkin baju i tak cukup cun lagi untuk melawan sepupu i tu...sampai je rumah i terus bergolek atas katil mengenangkan misi gagal mengkonfiuskan orang...heh~ disebabkan rimas melampau dengan baju yang tak cukup glemer...rasa nak buang je baju tersebut...time nak bukak tu *ini bukan cerita lucah...sila teruskan pembacaan anda* i baru terperasan yang baju tersebut langsung TIDAK di zip...baju tu ada zip sebelah kanan dia,dan yang terbaik dari ladang baju tersebut langsung TIDAK di zip! sekarang i yang konfius ye sambil mengeluarkan monolog dalaman  sendiri "ehhh...tadi time orang kenduri tu memang ramai orang pandang aku dua kali...adakah mereka pandang sebab zip yang terbukak ataupun i memang cun?"...i jadi makin konfius dan tak jumpa jawapan sampai sekarang...*hampa*

my bro, RAPUNZEL n kazen i...ada sapa-sapa kenal my bro nie tak? dia pun blogger gak...femes gak blog dia tu...

hampa sebab baju i gagal mengalahkan baju bertunang sepupu i...:(
:) -the end-

37 tarik rambut rapunzel:

syaz@rozelt said...

anyway ika u yang paling mnyerlah taw selain org yg btunang tuh..hehe..soft ponk yg comey!hihi..

syaz@rozelt said...

soft *pink yg comey!!!

ika said...

@ syaz@rozelt : haha~ ye la tu...:P kre berjaya menyerlahkan dri la jugak...

Miz Novexx said...

cantik la baju awak Rapunzel, macam rapunzel dalam movie tu....
btw awak takleh pakai baju lebih2 dari org yang bertunang, tunggu awak bertunang dulu taw ;) hahah

Ain_ Suke Senyum said...

ain follow sini .
nak mintk tlg cument entry ni leh ?

http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq

ika said...

@ MN : haha~ alaaa...bru nk kalahkan org yg bertunang! keciwa~ thnxs ek MN...:D

Hafizzi Aziz said...

piewwwwiitttttt....

ika said...

@ ain_suke senyum : okeep2...:D

ika said...

@ apit : haha~ mercik air liur apit tu...ish2...:P

| schaza | said...

amboi bukan main lagi sis scha nie.. hahaaaa :D

sean usery said...

ko bila plak??hahaha...

HonEyBuNNy said...

awek pink tu...

ingat baju pink tu bertunang...hehe

carnolia said...

cik ika lak bile nak bertunang? hehehe

da bleh bertunang da ni..

ika said...

@ scha syg : huhu~ melaram sket2 je la adek ku~ :P

ika said...

@ sean usery : aku?? bila smpai seru...akan ku bertunang dgn seth yg ku puja2...hehe~

ika said...

@ honeybunny : yang pink tu akan dtg la...hehe~ tgh tggu seth~ :P

ika said...

@ carnolia : cik ika lepak lu...muda lagi tu...baru 18 tahun...hahaha~

alif haris said...

hai ika :) nmpak sweet pakai pink cmtu ^^

ika said...

@ alif : :D hehe~ biasa2 je...*ayat merendah diri ika*

miss zyra said...

WAHH.. sweet nyer..
cara u tulis entry menariklah..
^^

teha said...

somell laa

lala said...

heh ingatkan brtunang btol..rupanya org lain..hehe

alif haris said...

ececeh .. merenda diri bagus tu .. jgn bangga diri :)

ika said...

@ miss zyra : thnxs~ :D hoo..ye ek? singgah la slalo kalau cmtu...^^,

ika said...

@ teha : elehhh~ adek tu lgi la comel! :D thnxs~ ^^,

ika said...

@ lala : alaa...xkesampaian la...engt nk jugak bertunang...:P

ika said...

@ alif haris : iye2...ika mmg rendah dri org nye...^^, hehe...

sampankertas said...

boleh sye tanye nihh blog nora danish ke??tpi npe gambar yg dalam blog nihh lagi comey daripada dalam tV??

ika said...

@ sampankertas : hahaha~ ye la tu...:P nie "adek" nora danish...thnxs~ ^^,

sampankertas said...

owhh yeke adek dia patut la g comey hahaha

ika said...

@ sampan kertas : hahaha~ :P ye la tu...nora danish sje xnk knlkan sy pd media...die takut tergugat...:P

sampankertas said...

haha emm kalu semua owg kenal ika mesti kakak awak dah tak laku hahaha

zaty said...

wah. egt memang budak baju pink tu yg nak bertunang. siap pegang bunga, btw lawa ika posing. hehe

ika said...

@ sampankertas : hahaha~ merapu! nora danish tu 10x gnda cun dr semua org...ika xleh kalahkan die la...=.="

ika said...

@ zaty : huhu~ lum lagi la...ika tgh tggu seth lagi nie...:P thnxs dear zaty~ ^^,

aswadz said...

tang mana yg x zip tuh? nak usha sket. hehehe... (jgn mrh :P)

ika said...

@ aswadz : haaaa...bleh2...tp xnmpk pun...:P huhu~ gatal ek! babap t...grrr~