Tuesday, July 19, 2011

syarat versi pertama

ini entry pertama untuk episode "syarat" okee? kalau korang terbaca entry nie korang kena nantikan entry seterusnya syarat versi dua, tiga, empat dan mungkin sepoloh ribu...i sendiri pun tak tau...just baca je nanti ye? walaupun i bukanlah hanis zalikha atau fatin liyana atau kate middleton...i nak mengagahkan diri untuk taip entry nie...lepas korang baca pastu korang rasa macam nak muntah hijau atau merah...silakan...cuma jangan muntah depan lappy korang takut nanti rosak tak boleh pulak nak baca rapunzel diaries dah kan? rindu meroyan nanti i bertanggungjawab k...

i nak tulis pasal syarat untuk propose i...bukan proposal...tapi propose i okee? disebabkan i rapunzel dan ada budjet macam nora danish sikit...i nak tulis syarat pertama kat sini...i tak nak la pakai ayat-ayat macam di bawah nie :

"ohhh ika...kau ibarat cakerawala dalam hidupku...aku tak rela kehilanganmu ika...sudikah dikau menjadi ratu hidupku?"

"ika...u ibarat bunga yang kekal hidup dalam hati i...walau gunung berapi sekalipun...i rela mati demi u ika...terimalah lamaran i untuk u ika..."

"ika...walaupun sejuta tahun ika suruh saya tunggu...saya sanggup...saya hanya nak ika menjadi suri dalam hidup saya"

ayat-ayat di atas atau berpantun malahan bersyair serta bergurindam...i tak nak semua tu...tolong la...i boleh pitam dan koma terus kalau orang buat macam tu...ingat drama swasta tv RTM ke? kalau hero dia hensem tak pe lagi...kalau hero pun...hurmmmm~ ala-ala je...tak ke rasa nak lari laju-laju tengah jalan menanti kereta sorong langgar? 

i nak letak syarat orang yang nak propose i itu sila bertanya tan sri google map atau gps dato' garmin lokasi haven restaurant...sila pastikan lokasi sebenar restaurant tersebut...then, korang boleh la tempah meja betul-betul kat tempat view yang paling menarik...then korang boleh la bawak i kat restaurant tu sambil buat surprise...percayalah i akan buat-buat tergamam dan mata automatik akan berkaca-kaca tanda terharu...then bolehlah sembang-sembang dengan i sambil suruh pihak restaurant pasang lagu-lagu touching macam lagu titanic...kalau nak lagi masyuk...korang yang nak melamar tu main la piano or gitar kat i ke...nyanyi kat i ke...waaahhh~ memang i akan terjun terus dalam hutan kat atas bukit tu tanda terharu melampaui batas...

view yang paling menarik ek...jangan tanya kenapa gelap gambar nie...ini adalah gara-gara camera 5mp yang memang terbaik...=.=
kalau la betul ada orang buat semua perkara di atas untuk i...balik dari kena propose tu i akan berguling dari atas bukit tu sampai la ke bawah...guling-guling macam tenggiling...memang sangat mengharukan kalau cerita dongeng versi hidup rapunzel penuh perasan dan anganan menjadi kenyataan ek...=.=" 

haven restaurant ek...^^, plish2...

model restaurant yang mngunakan camera 5mp...terang sangat gambar nie kan? kan? kan?
princess said : time i pergi haven hari tu...diorg pasang lagu titanic tau...tapi disebabkan elergik lagu tu sekarang rasa macam gatal-gatal badan je dengar...lagipun pergi dengan banglaboi, tunang dia n blog ijat...apa barang nak feeling-feeling? phuuuiii~

38 tarik rambut rapunzel:

H.J said...

lorh...kena gugel ni

ika said...

@ H.J : haha~ sila kan...sila kan...:P

alif haris said...

hahahah .. ika ika .. mcm2 u ni ye :)
kalau dah syg , ape pon sanggup dilakukan utk impress orag yg dia syg :)

semoga dpt la jumpe orag yg propose u cmtu ye .. :)

cik pha said...

model pokok ejau ala2 pokok crismes heee lawa2 heee

Gua Tertidur said...

hahahaha..gua yg langgar dulu nanti..ptuihhh! jiwang gile..huhu..guling2 dari genting sampai gombak lah..try tgk ada sampai HEAVEN tak nanti..wakakakak..papepun best ah entry ni...

syaz@rozelt said...

macam biase entry ika mesti x kan tinggal satu huruf..bace sbijik2 sampai juling mata..best!..rupa2nya hanya anganan..hrp2 ade secret admire yg bce entry nie n buat surprise dkt ika..haha

ika said...

@ alif haris : haha...nie berangan je nie...xde nye lelaki yg sggup buat cmnie...ika bkn nora danish...=.=" hukhuk...

ika said...

@ cik pha : hehe...model tu dah cun dah...tapi camera buat sleck la...dah buruk gmbr tu...ish2...

ika said...

@ gua tertidur : alaaa...jgn la langgar...xsempat plak nak kawen dgn org yg propose tu...wat penat dia bwk wa jauh2 smpai haven tgk2 wa dah smpai heaven...=.=" pe kes?

ika said...

@ syaz@rozelt : hahaha...xde sapa yg snggup buat cmnie la...ika leh gerenti...=.=" len la ika kate middleton...thnxs ek baca entry ika...:D

teha said...

hamboi2 kak ika.. hahah ! tp kan kite pon xsuke org gune ayt jiwang2 camtu.. kekeke ~

teha said...

hamboi2 kak ika.. hahah ! tp kan kite pon xsuke org gune ayt jiwang2 camtu.. kekeke ~

ika said...

@ teha : haaa...kan? akak rse nak muntah je org ckp cmtu...lepak2 ckup la...ish2...=.="

Arpiiz said...

haha, demand sungguh ye..^^

Apeach Blogspot said...

wow..jiwang2 ayat.^_^

ika said...

@ arpiiz : hehe...demand sket2 je la...:P tp xkan dpt pun...=.="

Shawn Razaleigh said...

sekarang jugak gua google..hahahahha

bersyarat bagai.hehehe nice2. follow awak la :D

ika said...

@ apeach blogspot : xske2 ayat cmtu...nk muntah je dgr...ish2...

ika said...

@ shawn razaleigh : google2 jgn tak google...:P hehe...syarat je...dpt nye tak jugakk...=.=" hukhuk~ thnxs follow...^^,

Shawn Razaleigh said...

ika,

kena tunggu next syarat lah kot.hahaha

ika said...

@ shawn razaleigh : okeep gak...tggu~ haha...:P

Albenz said...

hahahaa..comel jer entry..kalo saye wat dono jer, aleh2 dia terpikat lak..kui3..heaven restron, minggu lepas baru pegi, tapi mkan kat gasolin lah..port best kat bucu papan tanda dia, tmpat feveret tue..:D

alif haris said...

hahaha ..
tak semestinye nora danish je yg mst dpt laki yg propose cmtu ..

cinta itu buta maa .. kalau dah cinta dan syg semua boleh jadi..

teyn teyn said...

wahahahaha .. demand eh demand ..

btw , join u here :)

ika said...

@ albenz : xmau2...sy nak special2n demand sket...pastu jd la sy andartu...=.=" huhu...ow ye ke? x xplore lagi la ats tu...tau ada menara yg best tu je...xpe2...len kali g lagi...:D

ika said...

@ alif haris : hurmmm~ btul la tu...tp ika nie ada ke org nak buat cmtu...hurmm~ *berfikir sejenak*...untung la kalau ada...^^,

ika said...

@ teyn teyn : demand sket2 je...:P hehehe~ thnxs dear~

blog-tips-kurus said...

hi cik rapunzel!
ada ramai bloggers guna 'rapunzel' yek? :-)

ika said...

@ blog-tips-kurus : hyep~ ye kottt...but im the only rapunzel ika...:P hehe...

alif haris said...

mesti ade punye .. haha ..
nnt alif buat :D
kalau nak r .. haha

ika said...

@ alif haris : huh? alif nk jadi prince charming yg tarik rmbut rapunzel? sanggup ke? haha~

alif haris said...

err err errr ...

ika said...

@ alif haris : :P haha...tergagap trus!

Gua Tertidur said...

gua langgar jgk sbb gua ade terlebih cincin ni..nk bg 1..xnk ke?

ika said...

@ gua tertidur : kasi la...tp kena kasi dgn cara di ats...leh ke? konfem xleh kan? haha...

Gua Tertidur said...

tak sanggup! demand kemain!

ika said...

@ gua tertidur suka merapu : hahaha...haruslah demand...nama pun nora danish! :P

Gua Tertidur said...

hahaha..tp kan, gua ske tgk nora danish..comel je..mcm seswai sgt ngn gua :P lagi2 tang tetek die..pnh tgk cerita yg die belakon ngn farid kamil? ape tah tajuk die..tahun ni gak movie tu..lawanya die...

p/s: tetek die bestttt :D