Monday, July 25, 2011

tips makan tutti frutti

huyooo...ada peningkatan blog rapunzel nie...sekarang dah pandai bagi orang lain tips kott~ nie tips makan tutti frutti ye...bukan tips makan kaki...kalau tips makan kaki senang je...korang tanya pada orang yang tengah period pain atau lebih dikenali sebagai sesunggut a.k.a senggugut soalan macam nie "ehhh...sakit sangat ke senggugut nie? takkan la sampai nak duduk atas katil sepanjang hari?" sambil tanya jangan lupa buat muka sinis...i boleh konfem korang akan makan kaki dalam masa 15 saat kemudian...

so...berbalik kepada tips makan tutti frutti...korang pernah makan tak? kalau nak try makan boleh la baca so bila di hari kejadian tak la rasa nebes nak muntah sangat bila pergi masuk kedai nampak xclusive macam tu...i pun kawan yang ajar...thanxs kepada zatul yang ajak i dengan ayien pergi try tutti frutti nie...i buat jugak muka comel depan zatul dengan harapan dia belanja...tapi tak berkesan la...pelik i! =.=" padahal dah habis nora danish dah i buat...heh~ maybe lepas nie kena buat muka manja gedix kilafairy baru berkesan kot suruh orang belanja...hurrrmmm~

tips-tips :
  1. korang boleh pilih bekas yang korang suka...kecik ke besar ke...suka hati nenek korang la...
  2. lepas tu pilih perasa yogurt yang korang suka...i suggest ambil VANILLA banyak-banyak sebab sedap sangat! coklat tinggalkan sebab rasa pahit melampau sampai nak naik turun eskelator 10x untuk hilang pahit...*padahal tak ada kena mengena*
  3. pilih bijirin yang korang suka...i suggest lagi sila ambil yang rangup-rangup seperti kacang, badam n cornfleks...tinggalkan mashmellow sebab rasa macam makan debu pasir...tak sedap langsung! 
  4. bayar dengan muka redha dan relax malah muka tu sila ejas budjet banyak duit dalam poket walaupun rasa macam nak je lari tinggalkan kaunter sebab harga yang mahal...
nampak je macam bodoh-bodoh...tapi harga!!!! hurmmmmmmm~ =.="
makan dengan muka budjet kaya walaupun kayap...O.O
princess said : tutti frutti pakai sistem timbang macam beli emas tu...so pandai-pandai la budjet duit korang untuk mengelakkan berlakon terkena sawan vavi depan kaunter sebab tak mampu bayar...hari tu pun i mujur-mujur je tak kena sawan tengok harga kat screen kaunter tu...mahal!!!!! :O

36 tarik rambut rapunzel:

inchik nizam azman said...

kalau xsedap bleh claim balik?

alif haris said...

nape dlm cerita tips mkn kaki tu 15 saat kemudian..?? hahahaa ..

tp seriusly tutti frutti ni tak penah alif dgr ouh .. hahaha ..
bble nk try jugak .. tp xtawu kt mana ..=.=

FYA PELANG! said...

heii. bile nk balanje sayee ? :/ hehe.

said...

wahh siap ade tipss agi nih. nanti boleh la pegi dengan selambe nyekk. haha.

amranaiman said...

info :tuti fruti adalah yogurt ais cream... :D.. kalu nk mkn kne cari vouvher bru xrasa mahal uhuuhu :D

Miz Novexx said...

wah, tak lama lagi boleh la belanja kitorang pulak... kan kan??? hahah :D

H.J said...

cik ika belanja saya la..nmpak macam sedap jek..haha

ika said...

@ inchik nizam azman : boleh je...tp leh blah...=.=" mne dpt...melutut smpai lutut berdarah pun xkan dpt...

ika said...

@ alif haris : hehe..try la tnya kalau nk merasa makan kaki tu...leh konfem 15 min or cepat dr tu dpt la...:P
ow...ada kat the curve, sunway, one utama, mid...hurmmm~ mcm2 g la...jum ika blnje...:D

ika said...

@ fya pelangi : leh2...jumpa je sy tepi jalan dekat tutti frutti...gtau...konfem sy blnje...=.="

ika said...

@ ain : haaa..silakan...silakan...xyah la nak nebes2 lagi...bwk anak buah comey2 tu ek...:^^.:

ika said...

@ amranaiman : haaaa...leh gak tu...bijak2...carik voucer la pasnie...hurmm~ dpt bg satu ek! :O

ika said...

@ MN : sila buat muka comey macam botak...konfem ika blnje la! try2 praktis dari sekarang...

ika said...

@ H.J : ow...okeep je...:D tp bayar sndrik k nanti? sy tlg awk pilih perasa je...:P

syaz@rozelt said...

haha..tips yg menarek!..pernah makan sekali kot tutty fruity nie..harga mmg ley tahan..mahal brand je tuh..hihi

ika said...

@ syaz@rozelt : tu la...padahal rsa cam yogurt biasa je...kalau mkn bnyk kali alamat rambut rapunzel menjadi botak...sekian..=.="

teha said...

hahaha ! sawan ? huh.. lps nie k.repunzel kne bwk duet bnyk2 laa.. :)

aliah amirah said...

hehe~~takpelah..asalkan dpt rase kn..mhl pn mhl lah..hehehe~

ika said...

@ teha : haha...agak la...nk g tutti frutti sila bawak duit bekepok2 dlm dompet! engt tu adek...heh~ =.=" klu x sawan la jwbnye...

ika said...

@ aliah amirah : tu la...at lis kalau org tnya x la terkial-kial jwb...^^,

chae ra said...

perlu ke bwk alat timbang sendiri ek?takut over bajet..haha..mahal btl kn?g mkn setahun skali bleh la kot...

ika said...

@ chae ra : tu idea bagus tu! bleh di pratikkan...len kali bwk penimbang la...^^, xyah nebes2 mahal nnt...

ZouL said...

ehem..makan eskrem share nmpkk..ahaha..sooo sweeet. :P

touya said...

standard kena berapa rm ?

sampankertas said...

gila mahal tutti frutti nihh,kalu nak makan habis semua duit tabung advertlet,nuffnang dgn churp-churp kena korek nihh haahaha

ika said...

@ zoul : mahal la...=.=" kalau x share mmg kena buat2 sawan depan kaunter...hukhuk~

ika said...

@ touya : selalunya konfem 15 hengget ke atas sahaja...ikut bekas yg kte amik...^^,

ika said...

@ sampankertas : kalau semua sumber tu leh pakai la kan? kalau cam ika yg ada duit nuffnang 1.75 nie...alamat makan gula2 hacks je la...=.="

alif haris said...

yeay !! bab orag belanje ni alif laju je .. hahahah :D

yg ika pegi ni kat mana ?

nurfatiha blacky said...

hee. nmpak macam bodoh, tapi sedap. hekhekhek

sampankertas said...

haha nuffnang memang kedekut hahaha guna advertlet duit masuk cepat sikit walau pun sikit2 ahaha

ika said...

@ alif haris : haha~ mngada! xci2...laki blnje pompuan la...:O nie dekat sunway...sebelah giant...jum lepak situ...hehe~

ika said...

@ nurfatiha blacky : tau xpe...mndenye buruk je...tapi mahal kemain lagi tau! ish2...

ika said...

@ sampan kertas : huh? tu lagi la xjalan...semua iklan cm xjalan je duitnye...sadis je tgk dlm akaun tu...ish2...

alif haris said...

hahahahha .. alif blnje .. okay!
jgn pow alif lebih2 sudah la ..
nnt report kt polis .. :D
haha :D

ika ni ajak ayam2 ke ajak2 kambing ?haha

ika said...

@ alif haris : haha~ alif blnje ika on je...ika ajak2 zirafah la nie...sungguh nie...^.~ jum~