Friday, July 22, 2011

yay! yay!

i dah makin ketagih la dengan dunia blogger nie...padahal tak la mantap sangat pun blog nie...kekadang tu malas nak mengupdate...bukan tak ada menda nak kongsi...ada...tapi karang orang tak larat baca pulak blog nie dan jadi menyampah pulak...=.=" maklum la..blog nie banyak berunsur angkat bakul sendiri sampai bakul tersebut pecah malahan kadang-kadang koyak rabak...so untuk mengelakkan cacian masyarakat sekeliling...proses update entry hanya dilakukan selang dua atau tiga hari...korang jangan lupa blog nie sudah...penat i menaip nanti tapi tak ada orang singgah...

kehadiran entry ini adalah khas untuk mengatakan bahawa blog rapunzel diaries dah ada 400 followers...memang la bukan 4 ribu...tapi kasi la chances rapunzel nak menunjuk sikit...riak sikit je pun...kemain tau blog rapunzel sekarang...cakap tak pernah down dah...padahal baru 400 je...kalau 4 ribu mau buat kenduri rebah sebijik unta...thnx kepada cik suka hijau ye...^^, walaupun i memang tak suka hijau dan rasa berbulu je pandang warna hijau tapi i tetap nak say thnxs kat cik cun sorang nie...:) 

ini la header yang sempat i cilok...g la blog cik hijua nie ek... :D
i dah ade blog wajib terjah seperti blog inchik ALIF HARIS yang kelakar n entry semua tak boleh blah...blog GUA TERTIDUR yang buat i gelak 5 minit tanpa henti...blog SYAZ@ROZELT yang rajin mengupdate tiap masa...blog MN yang tak habis-habis dengan inchik botaknya...blog FF yang rajin jerit-jerit kat chatbox i...blog ZORRO yang lagu dia semua best-best...blog HYZ yang macam blog artis tu...blog ZOUL yang rindu SCHA tak habis-habis...blog CUNNDAA yang sempoi je tiap entry...blog SAMPAN yang ada lukis gambar rapunzel, suka sangat! blog TEHA yang cute sangat tu...blog ZATI doktor yang ada sikit kesewelan yang makin terserlah...blog TONEY yang asyik tak menyempat je nak update disebabkan kekangan waktu sebagai cikgu wanna be...blog CHA yang banyak gambar best-best...blog BOAN yang selalu menempek di chatbox rapunzel n FB rapunzel n twitter rapunzel...blog ZAZA yang aje muntah nak tengok sebab hidup segan mati tak mau...banyak lagi tapi tak larat nak senaraikan...^^,

i akan singgah blog yang tinggal jejak ibu jari korang dekat chatbox or follow my blog...i akan baca entry korang kalau korang letak link korang kat situ...i akan berusaha bersungguh-sungguh untuk baca jugak walaupun kadang-kadang i syak mata i dah juling dan rasa nak tersembul keluar...i tetap gagah baca dan drop comment...thnxs ek kat korang yang jadikan blog nie bloglist...sayang giler kat korang...^^, *touching sambil mata berkaca-kaca* T_T

46 tarik rambut rapunzel:

sampankertas said...

ahhh bahagianyee baca entry rapunzel.........

ika said...

@ sampankertas : hahaha~ ^^, jgn masuk tanjung rambutan sudah...

Gua Tertidur said...

hahaha, gua kene tag lagi..mekasih :D weweeet..hahaha..kalau baca blog gua mata tak kn juling punye...harharharhar..

ika said...

@ gua tertidur : kalau bc blog "gua" tu...mata terkeluar je...gambar2 semua xleh blah...haha~

ChaCha said...

bwaahaha..macehhh ika mengetag cha...hehehe..jom ketagih blogging sesama..bwahaha

ika said...

@ cha : haha...nie cha la nie...dah ketagih dah...:P sesama...^^,

b0an said...

menempek ika ckp...xbesh sungguh..hahaha

Eyda Dania said...

ala...nme eyda xde pun...sedih la..

Miz Novexx said...

wah, ada nama awek botak la kat situ.... weeee!!!
tenks rapunzel sebab tag, jom la kita jadi blog addicter sama sama,nak??? heheh (^__^)V

teha said...

aha ! suke laa entry nie.. :)

cunndaa said...

macih ika sbb tag cunndaa...
senyum je cunndaa bila baca, tak terlepas walau 1 ayat, law rasa agak2 terlepas, repeat sampai 3 kali..kakakkaaa...

hepy blogging ye dear ^^

syaz@rozelt said...

hye dear..yey kena tag dekat cnie..x de la rajen mane pon sehari satu en3 ja..klu rajen 2..hihi

ZouL said...

hahahaha..amboi.."yang rindu scha tak habis2?" kontroversi kontroversi..mana adala..

hyz said...

hahhaha artis keh? haiyooooo mekasih cik rapun..... meh rambut sy basuh kan sebagai ucp trimas

zOrO said...

oit..thanks ika..zorro pn ade upenye..pasni ika request je lagu pe...zorro cari..klu xde,zorro nyanyi sndiri..huahua..mekasih2

alif haris said...

hahahhahahaha .. nasib baik sedar bakul tu koyak rabak !!! :D lawak la ika neyh :D hua hua hua

huhu alif pn terharu berkaca-kaca mata ni sbb alif pn ade antara blog yg wajib diterjah .. huu .. thanks ika .. :)

Nurulhuda said...

fllow kmu suda =))

Liyana Aziz said...

wah,,, sudah in blogger kan? seronok je baca entry ni... hahahahha... macam2 ye blog yang kamu baca? nanti akan ku terjah satu persatu...

greeny said...

thanx tag kite..walaupun berbulu je nak tgok bloh ijau kite tuh, singgah2 la ye..hehe

ika said...

@ boan : hahaha~ men-men je...nnt tulis len la..."meroyan"...:P

ika said...

@ eyda dania : alamakkkkkkkk~ sorryy sngt2...lagi sorg kwn bloggerku dah tertinggal...=.=" padahal selalo je terjah...maaf2...nnt entry len ika tempek nama eyda...^^,

ika said...

@ MN : hehe...bini botak mana leh lupa la...:D jum2...berblogger sampai muntah2...

ika said...

@ teha : hehe...suka gak entry2 teha...^^,

ika said...

@ cunndaa : haha...len kali repet sampai 30x dear~ :P thnxs ek singgah blog tragis nie...

ika said...

@ syaz@rozelt : haaa tgk tu~ rjin tul...ika nie 2,3 hari bru siap entry bru...=.=" kena lwn syaz nie...hurmmm~ :P

ika said...

@ Zoul : hehe...bukan ke rindu scha tu? alolo~ xnak mngaku lak die...hehe...

ika said...

@ hyz : haaa la...bangga oooo~ dah la ramai gler org add kat fb n msg kat fb...ish2...dasat2...:O artis ooo~

ika said...

@ zorro : haaa...leh2...ika tgh addicted ngn lagu you-jannah alia nie...jum dgr sme2...pastu zorro nynyi kan...:P

ika said...

@ alif haris : hehe~ seb bek xkoyak la arif! mujur lagi...kalau koyak arif ganti bakul baru...:P thnxs juga tagged my name b4 dis...^^,

ika said...

@ nurulhuda : thnxs dear~ rjin2 la dtg ek...^^.

ika said...

@ liyana aziz : haaaa~ mmg best blog yg di tagged kat atas nie...nnt baca ek...TERJAHHH!!! :O thnxs singgah...

ika said...

@ greeny : hehe...thnxs jd followers ke 400...^^, insyaAllah rapunzel singgah nnt sambil tutup mata coz mencik hijau!!

alif haris said...

huh arif ?
sape arif ?
hahaha .. kekasih lama la tu .. :p

Gua Tertidur said...

mata terkeluar ah best! jgn kote terkeluar! har har har har!

CikFF said...

eh2!! ade jugak..haha

ika said...

@ alif haris : =.=" haha...salah eja la...kekasih lama aaron aziz la...ish2...:P

ika said...

@ gua tertidur : =.=" cmne lak pompuan leh %$te terkeluar? musykil!

ika said...

@ cik FF : ehh2...baru perasan ek? huhu~ ada2...

CikFF said...

ha'a.. bru perasan.. hehe

ika said...

@ cik FF : hehe...^^, seb bek perasan dh...:)

Gua Tertidur said...

opsss! tu untuk gua..jgn sampai tetek terkeluar!! har har har!

ika said...

@ gua tertidur : haha~ leh ke cmtu? gua pk pelek2 la...=.=" mmg xley blah...

Gua Tertidur said...

boleh pe..feveret gua klw tetek tu terkeluar :D

ika said...

@ gua tertidur : gua memang suka tgk cmtu sampai juling...=.=" hukhuk~

Gua Tertidur said...

mata gua habis juling dah tau :D hari2 plak kn :P

ika said...

@ gua tertidur : padan muka gua! hahaha...:P