Monday, August 22, 2011

dia seorang je ada feshbok!

i tau ramai dah manusia update entry pasal feshbok nie...semua akan update dalam versi tak puas haty n haty bergetar mahu menghantuk kepala orang ke dinding laju-laju...semua angkara makhluk-makhluk yang tiba-tiba merasakan dia saja mempunyai akaun feshbok dan budjet retis zaman millenium...jenuh la i mengadakan sesi umpatan paling keji bersama dbear my BFF...umpatan keji yang berlaku tanpa sengaja selama 3 jam...nampak sangat TAK SENGAJA sebab boleh berlanjutan selama 3 jam kan?

ciri-ciri orang yang merasakan "haha...aku je ada akaun feshbok dalam dunia ini ialah...." :


1. update status setiap 15 minit
  • semua benda nak bagitau...nak pergi yeyak pun nak bagitau...nak beli boxer nak bagitau...tengah tension period nak bagitau...pakat nak bagitau la semua benda...kena marah dengan mama pun bagitau...feshbok tu bukan twitter k...kat twitter kau bagitau la setiap sesaat kehidupan harian kau...tak ada orang akan memaki kau dengan bahasa-bahasa dramatis...so pergi la buat twitter n add adek nora danish k? "rapunzel memang comey"
sekadar contoh...
 2. suka buat propa
  • yang nie i paling menyampah rasa nak tumbuk cili padi then bagi mereka-mereka nie makan...plish la jangan buat propa seperti anda sangat keciwa hampir mahu terjun banggunan sebab bergadoh dengan kekasih hati...maka status seperti 
"hurmmm...lepas nie kena biasa kan diri hidup single"
"hurmmm...inikah balasan setelah cinta sepenuh jiwa aku semaikan?"
"seperti separuh jiwaku kau bawa sekali ketika kau pergi"

ayat-ayat seperti mahu terjun banggunan

  • iye...rasa nak muntah bacakan? lagi nak muntah sampai koma kalau 20 minit kemudian naik status seperti 

"hehe...bahagia sangat dengan si dia...love u sayang~ forever!"
"tak pe la...lupakan je yang lepas-lepas...i sayang u sangat...<3" 
"tak ada pape la...u sayang i cukup...muahxx~" 

selepas 20 minit~ ~.~

3. rasa dunia sangat indah

  • semua status adalah indah-indah belaka...tak pernah mengalami apa-apa masalah dalam hidup gamaknye...semuanya nak cakap "waaaa...sweetttt sangat~"...dapat assigment bertimbun macam KLCC pun indah...jumpa anakonda tengah jalan pun bahagia...tunggu KTM 2 jam pun rasa seronok...tah hapa-hapa tah...semua status di pengakhiran "waaahhh...bahagia sangat..." siap berlove-love...=.="
 
4. pencemar bahasa
  • orang seperti ini perlu segera dibuang negara...singkirkan saja kalau perlu...:O heee...suka sangat nak update status pakai bahasa rempit tu...hengat style ke? plish memang tak style langsung...LANGSUNG TAK STYLE, paham? macam tak pernah belajar bahasa melayu je...sikit-sikit nak shortform tak pe la kan...tapi nie melampau lak...padahal belajar BM dari tadika...kurang pendidikan sivik kah?
jangan lah cemari bahasa melayu...bahasa jiwa bangsa! :O

5. emo sangat
  • ini juga adalah gejala kurang sehat di feshbok kerana selalo update ikut nafsu memvavi buta mata tak nampak jalan di dunia...jangan la emo sangat masa update status...contoh baru clash la kan? mula la status semua berbunyik seperti :
"jantan/betina semua brengsek! kau engat kau bagus sangat? bley blah"
"heh...kau boleh pergi mampus...aku akan pastikan kau merana seumur hidup!"
"aku benci semua jantan/betina dalam dunia nie...aku benci!"

  • tolong la jangan nak emo sangat...orang yang baca konfem akan tergamam dan bermonolog secara dalaman "hurmmm~ baru clash dah meroyan"...untuk elak orang lain memberi monolog dalaman versi keji-mengeji...tak payah la nak update macam tu...
jangan la emo sampai mencarut bagai~ O.O"
princess said : tolong jangan saman blog nie sekiranya tuan FB terbaca contoh-contoh diatas...tu hanya selingan...rapunzel tak banyak duit nak bayar saman~ =.=" *mampus aku*

46 tarik rambut rapunzel:

Azman said...

nice =D

H.J said...

semua tu macam i pernah buat je..aha

aiNa yaZiD said...

hahahaha.. like..like..like..like..(^_^). kdg2 tak faham tau isu sensitip pun nak letak kat status fb. mengalah kan retis pun ade.~!

cik pha said...

y part emo2 tu aku penah wat hahaa

syaz@rozelt said...

yang emo pon kena..yg hepi2 pon kena..haha..bgos2 baru adil..hihi

hyz said...

yeyak tu ape cik rapun?
tapi setuju ngn entri ni 24ribu %

masyiu said...

yup!!!...btol(3x).

Eyda Dania said...

cm ade kaitan ngn eyda je..hehe..tpi xsmue di ats ad kaitan k..hehe..

nazirah said...

hehe btul tu ape yg kamu hapdate ni sume.. mmg sllu brlku..

ika said...

@ azman : :) thnxs~

ika said...

@ H.J : laaa ye ke? =.=" jgn...jgn saman i...i cakap je...:P huhu...

ika said...

@ aina yazid : tau tak pe...mcm yg biasa2 tu xpayah la nak post kat FB...post je kat twitter...^^, twitter tu xpe la...heee...retis pun xmacam nie tau!

ika said...

@ cik pha : haha...ye ek? jangan terasa lak ngn entry nie...kang mogok xnak singgah snie dah...:P

ika said...

@ syaz@rozelt : kena la fair syaz..kang ika plak kena band...:P

ika said...

@ hyz : alaaa...yang erhh,erhh tu~ tau x nie? ke nak detail lagi xplaination? :P huhu...thnxs read btw~

ika said...

@ masyiu : kan? kan? kan? hurmmm~

ika said...

@ eyda dania : opsss~ ade ek? ika xtau tau! ika xpenah stalker page kamu lagi...=.=" nie random cakap je...:)

ika said...

@ nazirah : ^^, thnxs read...

ZouL said...

aik..macam kenalllllll hahahaha..nak reportt !! nak saman !! hahaha

b0an said...

laa..ika cam2 rupenye?patot banyak je naek kat wall boan....haha

cT_nuRizZaTi said...

part nk "uk..uk" n bagai nk mati bila putus cinta 2 memang ak xleh handel~rasa mcm nk ketuk je kepala org tuh~HAHAHAH~sume benda nk bg taw satu dunia...bajet artis ke apa..??? nora danish yg artis pon xwat camni kot~heee^^~like sgt entry ni!!!!

alif haris said...

hahhahahha ..
biarlah ika ..
dorang rasa fesbuk tu diari terbaik die ..:p

die tak sedar ebenarnya fesbuk ni antara plan CIA utk mengetahui perkembangan semasa dunia

sampankertas said...

sye nak saman ika 20ribu kali kiss sebab dah dah publish wall facebook sye dan kutuk sye hahahha

ika said...

@ zoul : haaa~ jgn saman...jgn! ika dah kopak dah nie...=.=" duit habis melabur ke jalan yg lurus iaitu jalan TAR...duit kebaya plak xmelihatkan dri smpai hari nie...sadis!

ika said...

@ boan : tipu! :O haha...mne de...ika jarang nek status la...haha...nnt boan meluat lak tgk...:P

ika said...

@ zati syg : haaa...tau xpe...adek nora danish nie pun status jarang nek...nmpk sngt merendah dri...hehe...xpham kan? rse nak katuk kepala mereka ke dinding KLCC...ish2...

ika said...

@ alif haris : tp annoying la...=.=" sket2 dah la kan? alif pun penah gtau sal nie kan? ish2...awat la ada lagi org lagu nie...

ika said...

@ sampankertas : huh? nak saman kiss je? alaaaa~ sket pun xtakut...leh bayar dengan senyuman je...haha...:P

cik ungu said...

owhh..


i takde pesbuk.
i suci kan? kan? kan?



sila contohi i.

apa?
nak otograf?


sila beratur2...

Cik Siti Aziz said...

sngt x co0l bile brbuat bgitu..kui3

teha said...

hahaa ! kite pon xsuke org wat gitu ! :)

ika said...

@ cik ungu : waaa...gila kagum la kalau xde...leh x nak tgkap gambar skali? leh upload kat FB ckp "sy bersama org yg xde FB"...hurmmm~ kagum!

ika said...

@ cik siti aziz : iye...x cool lgsg...ish2...lepak2 ckup la...=.="

ika said...

@ teha : tu la...xsyiok la org cmgitu...budjet kowwwttttt~ :P

Miz Novexx said...

setuju sangat2, kadang2 tu dia buat status "bahagia" pun dah bertambun yang like
tak sampai lagi sejam dah letak status lain, tensen jugak...
dahlah keluar kat homepage kita, aiyak!!!

ika said...

@ MN : tu la...=.=" kalau xmasuk kat home xpe...nnt mula la mnyemak kat home kan? heee...kalau sket2 xpe la nak post...ish2...

cart kartika said...

stuju sangat2..lau nk slalu update2 status.. baik twitter la.. twit la slalu kalu nak! xd sape marah..huhu

ika said...

@ cart kartika : tau xpe...twitter tu nak merepek meraban apa-apa pun orang tak kesah pun...bukan susah nak buat akaun twitter...ish2...

alif haris said...

hehe .. nth la dorang ni tak serik2.. ika sound la dorang .. boleh ? hehe :D

ika said...

@ alif haris : nak sound cmne alif? hari nie seharian wall FB dah hilang...=.=" rsanye pak cik FB dah marah kat ika la...

Miss Nieyna said...

hahaha , sgt setuju la entri ni . nice ! syukur akak bkn jns yg suka update status :)

ika said...

@ miss nieyna : huh~ mujur lagi...kalau x dah tergolong dlm manusia2 di atas...xlalu nak tgk kat home...=.="

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ahaakkkss.. nak p u..ukkkk.. pown nak bgtau erkk.. hahaha...

Cik Siti Aziz said...

ntah..cik pon x stuju maa

ika said...

@ C.M.A @ CikMoonAdnan : haaa~ tu la...xlalu kan nak baca? uhh...uhh pun nak habaq...=.="

ika said...

@ Cik Siti Aziz : bagus...bagus...tak paham orang budjet retis cmnie...hummm~