Saturday, August 20, 2011

malaysia pun ada gurun sahara

lama kan rapunzel menghilang? iye...menghilang kerana mengenang nasib diri kebaya tiada sapa nak beli...penat buat entry pasal kebaya...tapi respon yang diberi tidak memberangsangkan...terasa sangat sadis sekali...=.=" lepas nie semua kebaya bakal dipakai sendiri sehingga raya ke sepoloh...u'olls sila jangan jelez sangat la...sapa suruh tak nak belikan? :O

korang dah beli baju raya dah? okee nampak tak ke"excited"an yang i cuba tonjolkan di sini? memang i excited pun tahun nie...seronok je rasa sebab i nak tunggu peminat datang berduyun tiba kat depan rumah time raya nanti...tahun sebelum nie peminat ada sorang je...tahun nie dah meningkat naik, semua gara-gara muka iras nora danish...heh...malas nak cakap lebih la *perasan melampau*...macam biasa tiap tahun destinasi merayau membeli baju raya ialah jalan TAR...walaupun tiap tahun mengalami pening dan hampir pitam akibat berjalan tak ketahuan dari jalan TAR ke masjid JAMEK pastu jalan TAR balik pastu ulang lagi yang kalau diibaratkan macam berjalan dari malaysia ke bosnia...jauhkan? macam tu la ibaratnya...~.~

apa yang korang dapat kalau pergi jalan TAR time puasa : 

1. dapat mencabut skru kaki sehingga berterabur  
    skru-skru tersebut...

this is bear my BFF yang hampir kehilangan kaki akibat berjalan ke "bosnia"...

2. dapat merasai seperti berjalan di gurun sahara    
    sebab panas sangat... 


3. dapat mengurangkan pahala puasa sebab            
    termengumpat orang-orang pelik di 
    sekeliling...perkara ini berlaku TANPA sengaja...

4. dapat menghabiskan duit-duit yang ada...kalau     
    boleh nak bawak keluar duit selagi ada dari dalam 
    bank...nak beli semua benda kat jalan TAR sekali 
    dengan tokey n nenek tokey...
 
5. dapat beratur panjang sangat atas faktor jalan 
    yang sempit...takkan ada chances nak memotong  
    barisan sebab semua orang berhempit-
    hempit...beratur panjang kemain mengalahkan
    budak sekolah tadika!

tak tipu kan? memang akan berhempet-hempet...SEKIAN!

6. dapat jadi nasi empit sebab banyak sangat orang  
    berasak-asak...

kebanjiran manusia di masjid jamek...O.O

7. dapat membawa penyakit kepada diri sendiri 
    seperti pening, pitam dan sawan...sawan terjadi  
    adalah atas faktor kehabisan duit bila melabur  
    tanpa mengunakan fikiran waras...

muka i yang hampir diserang sawan...*ye ke? macam berbahagia menghabiskan duit je...=.="*
so...kalau korang nak mengalami gejala-gejala SYIOK kat atas nie...korang boleh la dengan senang hati menjejakkan kaki kat jalan TAR k...memang SYIOK tak hengat!!! 

48 tarik rambut rapunzel:

cik pha said...

tengah cari baju raya ker cik rapunzel? hehee

sampankertas said...

muka tuhh bukan muka hampir kena sawan tpi muke mengoda sampan hahaha...melelehh habis air liur sampan tgok gambar tuhh hahhaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mak aiii..ramainyer org..mmg betul dpt jd nasi impit mcm ni.. ;)

alif haris said...

hehe .. mesti jln TAR yg ditargetnye :D
tak ajak alif pn ea .. T.T

Cik Azizah said...

ramainya org nak bersesak2 begni..penat woo..mmg tak pose la jawabnya. huhuhu

aiNa yaZiD said...

hahaha...shopping raya memang syiok la kan pergi jalan TAR. merasa ika jadi nasi impit siang2 hari. (^^,)

KeTaM_BaTu said...

wah cik rapunzel shoping raya lah..

teha said...

waa ! syok nyee die shoping...

zOrO said...

nnti raye kumpul blik duit yg abis tu ika...hihi

Eyda Dania said...

eyda xsuke shopping tmpt yg panas...t leh pitam...hehe..=)

ika said...

@ cik pha : hehe...dah dapat dah pun...ada 3...^^, meriah kan? :P

ika said...

@ sampankertas : hahaha...ada2 je la sampan nieh...muka xlarat la tu...:D jgn lupa lap air liur tu tau sampan...:P

ika said...

@ lily : hehe...kalau nak merasa jd cmtu...nnt dtg la jalan TAR...memang nasi impit la...

ika said...

@ alif haris : alaaa...habis tu nak g mana lagi alif? tu je tempat feveret nak shoping moping loping...laaa...nak g gak ke?? nnt la kte g sme2...^.~

ika said...

@ cik azizah : tu la pasal...kena tahan la dugaan budak2 yg dok minum air tanpa rasa bersalah tu...=.="

ika said...

@ aina yazid : haha...merasa gak la...aina nak rasa berjalan kat gurun sahara leh la try g...=.="

ika said...

@ ketam_batu : haah...ketam x g shopping lagi ke? shopping kat dasar laut kan inchik ketam tu? :P

ika said...

@ teha : hehe...dapat baju baru...sonok la jwbnye...:P

ika said...

@ zorro : alaaa...zorro la kasi sedekah kat ika...ika dah gler pokai nie...zorro kasi duet raya...:D

ika said...

@ eyda dania : kalau cmtu...eyda jgn g jalan TAR tau...memang eyda pitam nnt...ish2...bahaya!

Cik Baju Kurung said...

selalu dengar pasal jalan TAR nie tapi tak pernah pegi pun lagi :(

ika said...

@ cik baju kurung : laaaa~ npe x g? best wooo jln2 cuci mata kat stuuu~ ^^, hari raya makin meriah~

b0an said...

uit..shopping kat jalan tar xajak boan...sedey tue..huhu

sifu im said...

shoping raye x bli baju ke kt aku selai??haha

ika said...

@ boan : alaaaa...awat boan xtanya ika p mana shopping? ika p je la sndrik2...:P jgn majuk naaa~ hehe...

ika said...

@ sifu im : ade...ade...sila la ambil sndrik kat jalan TAR...kedai sentuhan jelita..:P haha...

alif haris said...

hahha takpe terima kasih je la ..
alif pn dah beli baju raya..
tp bukan jalan tar ..
alif tak penah ouh p sana .. harharhar ..harap je blaja kt KL tp tk penah shopping sna :p

beLLa said...

sempat2 je kmoo amek gamba dalam keadaan sesak tu kan ;p

[sutera kasih] said...

baju raya sy tak siap2 lg..hampehhh huhu..

wahhh..sempat jgk awk snap2 ekk hehe

syaz@rozelt said...

alamak..hari nie nak p jalan tar..terpaksa la mnghadapi simptom2 di ats ehh..huhu..

p/s: "excited menghabiskan duet2 yang ada" * orang kaye terlampau pon x cakap mcm nie..haha*

Miz Novexx said...

nak ikut shopping jugak!!!
hehe, btw eloklah shopping awal2 sebab bila dah nak dekat raya nanti mesti orang macam semut

ZouL said...

haaha..amboii..shooppping betul ika ye..ade beli kebaya?? haha

muhamad hanif said...

wahahahaha,.


semala aku g jalan TAR, tak nampak kau pun..



alalalalallala

sis92 said...

hai cik rapunzel..
nampak seronok bershopping, tak bawak sis pon,huhuhu
slmt bkenalan..
rajin2 komen di blog sis

ika said...

@ alif haris : haaa...alif mesti p tempat standart2 kottt~ ika nie p jalan TAR je mampu...huhu~ *gedix* nnt alif wat gathering k? ika leh teman alif shoping...:P

ika said...

@ bella : iye2...:P gambar tetap kena amik walaupun sesak ngalahkan org bertawaf...

ika said...

@ [sutera kasih] : laaaa...awat xsiap lagi?? dasat nie! org nak raya dah...hehe...haruslah~ snap picture adalah WAJIB! :P

ika said...

@ syaz@rozelt : haha...selamat mengalami simptom2 di atas la...kalau agak2 nak sawan tu...cepat2 la menjerit k...:P hoho...slmt menghabiskan duet la ek...nnt pas raya makan batu...hehe~

ika said...

@ MN : tu la pasal...jgn la shopping lambat2...nnt lagi la pening n pitam...g skang la eloknye...^^, nnt ika ajak MN g mid valley la...:P

ika said...

@ zoul : huh? huaaaa~ jgn di ungkit hal kebaya...seperti mahu menitiskan air mata darah...huhu~ T.T

ika said...

@ muhammad hanif : haaa...xpe2...nnt g next week pulak...konfem nampak rapunzel! konfem! :P

ika said...

@ sis92 : hehe...memang sonok pun...sonok sedekah duit kat peniaga2 tu...sonok kayakan diorg time raya nie...=.=" haha...xpe...len kali ika ajak sis k? insyaAllah ika dtg blog nnt...^^,

Kamil ace said...

tobat aih pi jalan TAR tahun lepas..sesak sangat

ChaCha said...

xske///pergi hanya bersebab..klo x mmg xdenye...

Gua Tertidur said...

hahahaha..gambar barang yg dibeli mne? kate kne sawan...hahahahaha

ika said...

@ kamil ace : haaa...tau xpe...memang padat gaya mutu keunggulan...tp yang peleknye...asal ika xpernah serik? asal? asal? =.="

ika said...

@ chacha : haha...ade sebab la kena pergi tu...:P sebab nak beli baju raya la...:)

ika said...

@ gua tertidur : hooo...hat gambar beli tu...xleh publish la...nnt terbongkar rahsia "suka membazir tak hengat dunia"...:P hampir sawan la...~