Friday, August 26, 2011

mata saya sihat

disebabkan raya dah dekat...i nak bagitau tugas i tiap tahun beli baju raya untuk my siblings...tiap tahun ktorang ada tema baju raya di pagi raya sambil dengan lagu raya. "dari jauh ku pohon maaf"..i rasa lagi meriah kalau ada tema untuk family macam nie...macam last year tema ktorg warna merah belacan...waaa...buruk beno bunyi warna yang ktorg amik kan? tapi memang warna tu yang mama i cakap...so i cakap la kat korang semua...engat ye nama warna tu..."MERAH BELACAN"...=.=" so jadi la macam nie...tadaaaaaaaaaaa~~~~

family bahagia rapunzel...^^, pagi syawal tahun lepas...
dari hujung banglaboi yang tak hencem, ana my sis si penguin, IKA DANISH yang comel n blog ijat yang merapu...

ada sapa-sapa nak hantar komen kat bawah nie cakap yang baju i pilih tu warna merah hati? ada? silakan...iye...mama i dah cakap yang baju banglaboi n my ayah tu salah warna...tu warna merah hati...pagi raya mak cik-mak cik n sepupu sepapat i menegur dengan pandangan pelik berbaur sinis sambil berkata 

"apakah ini warna merah belacan?"...

hukhuk...i hanya akan membalas tomahan-tomahan tersebut dengan senyuman paling mengoda dari rapunzel...^_^ tapikan bukan ke dekat nak sama tu? kan? kan? *nada gertak supaya semua mengangguk setuju*


tahun nie i beli lagi...pastu i tunjuk kat my mom dengan perasaan riak dan takbur...warna BIRU tahun nie...i carik-carik-carik jumpa la warna BIRU tu...dan bila ada perasaan riak di situ maka my mom menjerit 
 
"apa ke rope ini warna BIRU? ini warna HIJAU!"(beliau cakap slang perak)...

tersentap mak u'olls~ =.=" ye sekali lagi tahun nie i membuat kontrolbesi...i nampak macam warna BIRU je...i grab je la...pastu dah kena kutuk kaw-kaw dengan semua orang...tak pasal banglaboi kena pergi kedai tu balik tuk tukar warna BIRU...

i nak tegaskan kat sini i tak buta warna la! O.O mata i sihat lagi...i nampak macam warna BIRU je...i tak suka buang masa nak carik-carik lagi...yang last year tu pun i nampak cam sama je...i grab je la...salah ke?? ada sapa-sapa nak cakap i salah ke? ada? *muka tak puas hati*

princess said :  huh~ tahun depan mesti mama tak percaya kat i dah untuk belikan baju raya lagi...:(

31 tarik rambut rapunzel:

sampankertas said...

nak kenalan gn mak mertua bleh tak??

Tasha said...

warna ni bnyk sngt tone...mmg kompius...hehe

alif haris said...

err merah belacan ke ni ??
takde lah .. hehehe
cun je alif tgk ^^

teha said...

hahaha ! biase laa tu... kdg2 mmg kite konpius sikit bab2 kaler nie.. :)

btw , selamat hari rye sis ! :)

cik ungu said...

belacan tak belacan,

yang penting kaler ungu itu seksi.


sekian.

Eyda Dania said...

sweetnye..kowg ad tema...klu family eyda..xde tema r...pkai je yg mne suke..hehe

cik pha said...

comel laaa famili y kalau raya bertema ni comel2

Shawn Razaleigh said...

merah belacan? tak pernah dgr.hehe

ika said...

@ sampankertas : haha...nak ke? garang tuuuuu~ berani mai la...^.~

ika said...

@ tasha : hurmmm~ tau xpe...=.=" konpius smpai terputus fius kepala...

ika said...

@ alif haris : haaa...hat nie la merah belacan...cun ke? sapa2? ika ke? :P

ika said...

@ teha : haah la...akak slalo konfius...=.=" iye adek...slmt hari raya gak...^^,

ika said...

@ cik ungu : hah? errr...errr~ okeepp...PINK itu memang seksi...;P

ika said...

@ eyda dania : huhu~ dari kecik lagi ada tema...:D nnt next year eyda buat la ada tema plak...

ika said...

@ cik pha : :) thnxs2...

ika said...

@ shawn razaleigh : xpernah dengar? errr~ sambal belacan tau tak? lalala~

ZouL said...

wahh..lawa kebaya ika ye..hahaha..merah belacan ke pinkk??

ChaCha said...

jadi warna apakah?hehehe

Si Pujangga said...

haha,, kenapa dipanggl merah belcan..

pujangga snggh ye..

http://sipujangga89.blogspot.com/

amranaiman said...

merah mu bara semangat waja.. haha merah belacan :P mcm2 ^_^

ika said...

@ zoul : hurmm..errrr~ merah belacan tu macam adek beradek tiri pink la...diorg len bapak la...=.=" err~

ika said...

@ cha : hurmm...jadi...jadi...warna merah belacan la...lalalala~ *mungkin la* ~.~

ika said...

@ si pujangga : sebab...macam warna belacan kottt~ not sure la coz tengok belacan macam hitam je...tah la...=.="

ika said...

@ amranaiman : haaa...mungkin bleh buat baju kebangsaan jugak baju kat ats nie...haa...gud idea tu! ~.^

cT_nuRizZaTi said...

u kutuk wrna feveret i!!! hahaha~pehal gi amik merah belacan..??? memg la belacan dah ropenye~hahahah~hijau pon leh tertukar dgn biru..??? emmm~otak kome ni prob mane nie ekk..???hahaha~cik ika....selamat hari raya!!!!muaxxxh~

Miz Novexx said...

selamat hari raya rapunzel
maaf zahir dan batin :D

cart kartika said...

cantik... suka2 tema warna merah gtu^^ phewwit cik ika tuu..

alif haris said...

hahaha .. laju je die perasan cun ..hhihiks :D

aiNa yaZiD said...

warna sedondon~!..sama dgn family aiNa. Mesti ada tema bila raya. hehehe..merah itu seksi~! =p

sampankertas said...

ala demi cinta ku pada mu lautan api pun sanggup ku redah haha

Elie Lily said...

cantik warna merah belacan! hehehe

salam lebaran dan salam kemerdekaan! :)