Monday, August 8, 2011

teori baru dan sila jangan menyebok

yeah!! setelah tidak mengupdate beberapa hari disebabkan bertapa di gunung jerai...akhirnya i kembali dengan mencetuskan satu teori baru...i syak i ada otak genius macam albert einstein la...baru bertapa 3,4 hari...dah ada teori sendiri...meh i kupaskan teori terbaru yang diilhamkan pada i...

camnie...entry yang lepas kan i ada cakap pasal si brengsek yang dengan egonya mengajak i main cak kun cak...apa dia engat i brengsek macam dia? tapi 3 hari lepas tu...si brengsek dah kena tangkap!!! berkat ketabahan i akhirnya si brengsek kena tangkap...tapi perkara lagi brengsek telah berlaku bila...seekor kena tangkap...maka lagi dua ekor datang...haaa...inilah teori yang i nak ketengahkan..."kau tangkap seekor tikus...maka berbondong-bondong tikus akan muncul sambil pegang kain rentang tanda protes kawan diorg kena tangkap!" ini kesimpulan paling baik yang i penah pelajari la selama i hidup 15 tahun *ini bukan umur sebenar* kat dunia nie...so lepas nie i rasa jalan terbaik ialah bakar je rumah nie...hurmmmm~ memang lenyap la masalah yang mengganggu ketenteraman rapunzel comel lagi cantek *ini angkat bakul sendri*...hoh! dah dua entry pasal si brengsek tu...memang lepas nie i rasa baik tukar je nama blog nie dari rapunzel-life.blogspot kepada tikus-life.blogspot...kali nie i mintak tolong banglaboi je design header i...dia pun macam kempunan kemain nak buat header kan? 



lupakan pasal si brengsek kejap ek? i just nak menyuarakan my own opinion pasal cinta tak kesampaian apek n elia...korang kenal kan pasangan nie? sila letupkan diri korang dengan periuk api kalau tiba-tiba dalam otak korang tak ada list nama dua makhluk tuhan nie...i just nak cakap orang lain jangan la memberi tangkapan seperti 

"haaa...tu la elia...tunjuk lagi tunang kau kat semua orang...kan dah kena kebas"
"haaa..tu la elia...kau belagak lagi cerita kat blog kau pasal tunang kau...kan dah kena tinggal"
"padan muka kau elia kena tinggal dengan apek...apek dapat lagi seksi dari kau"
dan macam-macam lagi la kata-kata yang membuatkan elia nak terjun tingkap bila baca...

korang jangan la nak menyebok sangat pasal si elia n apek tu...korang punya jodoh pun Allah yang tentukan so tak payah la nak mengedownkan si elia tu ek...kalau tak nak bagi support kat dia...boleh tak back off sebelum i lempar lava gunung berapi kat muka korang? i terbaca benda nie dekat FB seseorang...bukan i reka cerita okeep? i menyampah betul kat orang yang tak sensitip macam tu...

nak i baling lava gunung berapi? nak? nak?
 lastly untuk kak elia *cee...budjet elia baca je blog i kan?*...be strong dear sis~ kak elia akan dapat lagi baik dari apa yang kak elia dapat sekarang...insyaAllah...^^, ada hikmah semua yang jadi...jangan ambil pusing orang-orang lain cakap yang negatif-negatif k...:)

36 tarik rambut rapunzel:

H.J said...

suh tikus tu masuk umah elia plak..haha

cart kartika said...

repunzel.. ika bce antri ni cm mrah2 xpuas aty je.. huhu saba2.
buat kak elia.. xpla, dia jauh lbeh baik sbnarnye.. mungkin allah nk tunjuk kdn sbenar. ada hikmah la tu kan ^^

ika said...

@ H.J : hahahaa~ apa kaitan nye? haha...sruh tikus masuk umah apek la...bru betul...:P

ika said...

@ cart kartika : tgh sabar nie...huh~ :) tu la...elia tu akan dpt lagi baik nnt...insyaAllah...

cart kartika said...

insyaAllah.. hmm agak sedih jgk la sb ika pon mint apex tu, ahaks perasan ! da ble jd gni da hilang da minat tuh. huhu

ika said...

@ cart kartika : tu la...ika admirer gak die coz terrer jaga gol...but now...bleekkk~ awat la buat anak org cmtu...

cart kartika said...

hurm.. agak xpatut la kan..

alif haris said...

susah la jadi retis ..

akhirnya si brengsek dah tertangkap .. hahaha ..
tahniah .. :D

aiNa yaZiD said...

setuju la rapunzel.! =) org lain jgn sibuk sangat. Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Semoga elia tabah. (^_^).

hyz said...

cantek si brengsek tuh... hahha

Izzul Azri said...

Selamat Menyambut Hari Tikus!

syaz@rozelt said...

hehee~ naseb baek brengsek tu tikus..bukan apek..oppssss..

ika said...

@ cart kartika : tu la...tah hape je...bru fofuler sket dah tggal2 org...ish2...xbek ooo~

ika said...

@ alif haris : xpe alif...kita jadi perdana menteri je pasnie...xyah jadi retis! hehe...tapi dtg lagi 2 ekor la...=.=" ngeks je...

ika said...

@ aina yazid : btul tu...ade la menda baik yang tggu elia tu...hope die okeep la...org len tu silences cukup! :)

ika said...

@ hyz : hehe...tu bru sikit je skill rapunzel tunjuk...kalau skill yg terrer tahap gaban,hyz yg kreatif pun kalah...:P

ika said...

@ izzul azri : =.=" iye2...Allah selamatkan rapunzel...Allah selamatkan rapunzel...hukhuk~

ika said...

@ syaz@rozelt : huhu...takut lak ckp lebey2 kang xpasal kena saman dgn apek...huhu...kita2 tahu cukup la...^^,

Gua Tertidur said...

yes elia..gua pon sanggup jadi boyprend sepenuh masa. awwww :D

ika said...

@ gua tertidur : hah? amboii~ gatal nye! elia pun nak try? rapunzel nak taruk mana? :P

Gua Tertidur said...

tak jadi ah elia..rapunzel jela..hahahaha

cik pha said...

betoi2,jodoh kita pun entah kemana lagi..mungkin apek ngn elia tu tak de jodoh kan nk wat cmmne

teha said...

sabar2 :) grg nye k.ika.. heheh ~

alif haris said...

hahahahha ..
perdana menteri lh femes .. sape tak kenal buang negara je haha

miZz_nizZ said...

kdg terlmpau byk cmpur tgn mdia wt huru hara gak kn..ksian gak

ika said...

@ gua tertidur : hahaha...okeep! :P ngn rapunzel ek?

ika said...

@ cik pha : tu la...orang lain pulak bz body lebey2...ish2...

ika said...

@ teha : hehe...xgarang la adek...saje je emo sikit...:P tp akak baik sebenarnye *angkat bakul sndrik*...

ika said...

@ alif haris : ehhh...xkenal PM...buang dari bumi terus...hantar g pluto la!!

ika said...

@ mizz nizz : tu la...susah gak jadi orng fofuler nie...=.=" semua orang nak menyebok...

Gua Tertidur said...

yela sape lg :P nnt merajuk plak..makin pnjng rambut tp xde org tarik..hahaha

rara pinkmafia said...

hmmm sian kan kes elia tu.rara tumpang sedih. =(

ika said...

@ gua tertidur : laaa...kata gua yg nak tarik...hehe...:) xmajuk dah...

ika said...

@ rara pinkmafia : kak rara...ika 1st tau dr blog akak la...hurmm...mmg sedey...tp insyaAllah elia akan dpt lagi baik...

Gua Tertidur said...

nnt gua tarik botak kang!

ika said...

@ gua tertidur : haha...botak nnt rapunzel terpaksa la kawen ngn gua...haha...ganti rugi la kiranya...