Monday, September 5, 2011

the best raya in the world!

i tau...i tau...memang macam dah agak lambat nak update entry pasal raya...i nak mempekenalkan konsep baru ye dalam rapunzel diaries nie...konsepnya ialah "update entry harus lambat"...so dat entry-entry tersebut akan diperam hingga agak masam, kemudian dah macam agak berbau basi baru update...haaa...u'olss ada konsep camgini? ada? tak ada kan? *ayat cover malas update entry* so...korang jangan la boikot blog nie pulak ye...jangan buang dari bloglist...T.T tacing i nanti! :(

i rasa raya nie la paling best yang pernah jadi dalam hidup i...dulu time kecik memang lagi best la kan...boleh dapat duit raya banyak-banyak...main bunga api sampai tangan terbakar...yee...banglaboi penah bakar tangan i masa umur i 6 tahun! lepas tu takut kemain sampai merayu jangan bagitau mama...cis punya banglaboi! pastu dah masuk sekolah menengah tu dah kureng sikit ke"best"an raya tu...lepas tu nenek i meningggal so raya jadi makin bertambah suram muram durjana...

tapi tahun nie feel raya datang balik! :) agak pelik raya tahun nie sebab kitorg buat menda yang agak merepek meraban...tapi i rasa seronok sebab buat menda macam tu dengan family dan kawan-kawan...jangan la fikir "menda" tu seperti membakar rumah orang hingga hangus atau golek-golek di rail kereta api sambil tunggu kereta api langgar...nehi! nehi! nehi merabeta! 

aktiviti-aktiviti i ialah seperti :

  1. tangkap gambar hingga camera meletup...
pink in colour! i love pink n love them dem much~

happy di pagi syawal kedua! :D

model jalan raya kat kampung...^.~




2. Bergosip sampai telinga bernanah...

besties i name zaza gendut! ^_^ potpetpotpet sampai 4 pagi...

sepupu-sepupu untuk bergosip...

3. karok sampai mikrofon pecah dua...

berhempit-hempit demi men"yumbang"kan suara...

4. main bowling dengan konsep siapa masuk longkang dia menang!

kalau boleh nak bawak satu keturunan pergi bowling tu...=.=
meriah sangat k! :)
5. kawan kahwin tapi i sebok mengalahkan mak andam...



she already got married! me? not yet~ ^.^ lek luuuu~
6. reunion sekolah rendah tahun 1997...:) 


reunion at my castle...<3

princess said : :) korang try la buat aktiviti macam nie...siyes seronok! i had a really fun n enjoy time with them...hargai perkara n orang sekeliling anda masa mereka ada di hadapan mata anda...once they leave u...u will regret n cannot get them back...memori tu pun tak kan boleh diulang semula...^_^

30 tarik rambut rapunzel:

Amirah Ali Hairuddin said...

wah..baju raye pink :)
so sweet. i love it too :)
neway..awk cantik ! :)

jann sinuja said...

banyaknye aktiviti raye..best2 :p

nasyitahahmadzaini said...

comel nye awk...hihi...baju cantik!sempat maen boling ke nyah!best nye :)

aYiE said...

lepas ni reunion kite main boling ngan karok pulak..haha..

Eyda Dania said...

xagk2..karok smpai mic pecah due..xpnh trjadi cm2 cik kak oii..=p

ika said...

@ amirah ali hairuddin : :) thnxs...awk pun cantek la dear~ ^^,

ika said...

@ jan sinuja : siyes best! try la buat...meriah gler! :)

ika said...

@ nasyitah : hehe...thnxs nasyitah...^^, best mak men bowling! awww~

ika said...

@ ayie : insyaAllah tahun depan plak...^.~

ika said...

@ eyda dania : haaa...tu ktorg je bleh buat cmtu tu...:P haha...try join ktorg nnt...konfem mikrofon pecah 2!

Gua Tertidur said...

teringat plk zmn sek!

ika said...

@ gua tertidur dah bangun : ye2...zaman sekolah yang seronok sngt...:)

Gua Tertidur said...

hahaha..bnyk btl jahat gua kt sek..skodeng cikgu pn ade..reramai plak tu..haaha

ika said...

@ gua tertidur : ish2...kenapa gua cmgitu? rapunzel dulu pun lebey kurang la...pernah gak la merasa kena sebat n rotan kat tangan...auchh~

Gua Tertidur said...

hahaha..nk buat mcm ne..mmber2 sume pon gila...gua kdg2 rasa sek gua tu dulu sek org gila..hahaha..cikgu tkr baju jasmani kitorg intai...besttttt..

aiNa yaZiD said...

woah~! pink kaler...(^^,).
okay, memang awesome aktiviti ika masa raya. amik gmbar sampai camera meletup tu paling ramai org buat~! =p Huhuhuhu..

A-Chik said...

meriah sakan die sambut raya...siap pegi men bowling lagi..aku setakat main pimpong dlm rumah je..hak3..

rara pinkmafia said...

raya time bergambar paling besh kan.ntah lah.mmg suke sgt dat moment.

ika said...

@ gua tertidur : haha...xley blah giler~ cikgu pun korg layan gak? xpatut2...nie ketua giler nie mesti gua nie...haha...

ika said...

@ aina yazid : pink n blue kaler aina...:) ye2...ika rasa semua org camera dah meletup dah...haha...

ika said...

@ A-chik : haha...cmtu plak? okeep la tu...ade gak aktiviti men ping pong tu...men ngn nenek2 n atuk2...MERIAH~ :)

ika said...

@ rara pinkmafia : betul2...kalau boleh nak tgkap gmbr smpai beribu keping...snap sana...snap snie...huhu~ love it~

teha said...

hamboi2 ~ enjoy nyee die beraye.. hehe..

p/s : nk duet rye.. hahhaa !

ika said...

@ teha : nj0y sngat adek..^.^ 0w..meh2 dtg castle akak..akak bg duit raya pakej dgn segumpal rambut..hehe..

alif haris said...

main bowling tu mesti ika menang kan ? =,=

syaz@rozelt said...

yg paling best sebab dpt cuti lame!!!hehehe

maseh ade mase..selamat hari raye ika rapunZel..

ika said...

@ alif haris : ye...ye...IKA MENANGung kekalahan...=.="

ika said...

@ syaz@rozelt : huhu...ika memang cuti terlalu lama dah...dah xlarat dah...=.= selamat hari raya jugak syaz...^^,

Sarah Mohd Saleh said...

hahahaha...i ske bergosip sampaii tingee bernananh,...syiokk wooooo.

ika said...

@ sarah mohd saleh : haha...tu la...memang seronok potpetpotpet pasal org sekeliling...tapi dosa pun masyuk je nanti...=.=" huhu...