Saturday, September 10, 2011

dunia kita sudah berbeza

last week...one of my friend...yang kamceng gila la dari kecik dulu dah pun kahwin...umur ktorg sama...baru 21 tahun...ye...umur i 21 k...tak la tua sangat kan? baru masuk alam 20-an...but i think me n her are sooooooo different...macam zirafah dengan badak sumbu...kan lain tu...

ini situasi hidup i setiap hari : 
  • "mama masak apa ek hari nie..dah lapar la..."
  • "hari nie nak on9 berapa jam pulak...hurmm...facebook, twitter n my lovely blog..."
  • "nak pergi mcD ajak diorang keluar la...lepak-lepak makan ice cream..."
  • "dah nak balik U dah hujung minggu nie...kelas...kelas...assignment..."
  • "minggu nie nak ajak aunty g shopping kat mana pulak ekk..."
  • "bosan la...call zaza suruh amik la...pastu tengok wayang..."

ini pulak situasi kawan i yang dah kahwin tu :
  • "hari nie abang balik nak masak apa ye...mesti abang lapar..."
  • "hari nie kemas rumah, cuci kain, menjahit, lalalalalalalala~ "
  • "tunggu abang kejap lagi la pastu makan sama-sama...kalau bosan ajak abang keluar..."
  • "macam mana nak jaga rumah tangga nie aman sentiasa ye...hurmmmmm~"
  • "minggu nie kalau abang tak kerja nak ajak pergi shopping la..."
  • "bosan la...mana la abang nie..."
huh...pikir balik...memang lain la...i nie hidup pun kelam kabut lagi...nak masak pun paling terrer mee maggie...belajar dengan mama masak setiap cuti sem pastu balik asrama lupa semua...=.=" nak kata alzheimer, sehat kemain...lirik lagu hafal di mulut-mulut je, cerita korea ingat setiap babak yang ditengok...tapi bila sampai bab masak...errr...er....setengah jam bertafakur ingat bahan-bahan yang mama cakap...~.~ 

maybe belum bersedia kot...so dat i pun lalalalalala je dengan menda-menda yang melibatkan masa-depan-berumah-tangga-di-mana-hidup-kau-kena-jaga-suami-elok-elok...tunggu lagi setahun...time tu entah-entah i dah boleh jadi chef hebat terulung tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas...then boleh jadi SUPERMAK yang berjaya! yeah~ 

sila jangan tengok lama sangat muka i sebab nerd sangat....=.="

geng van sekolah masa dulu-dulu...

time form 3...muka suci murni adabi...

tikah dah kahwin...T.T dah besar dah semuanya....:'(
princess said : korang yang ada dalam gambar kat atas yang baca entry nie...weeyhhhhh~ tak boleh nak crop doeee gambar dak tu! terpaksa la bagi dia chances inteprem kat blog aku nie...kemain dulu kamceng ngalahkan rambut dengan kutu! ayoooo~

6 tarik rambut rapunzel:

aisyah. said...

hahaha..kelasssssss mak! meletup diva u ollsss...

alif haris said...

kelllaass kau jah ! haha
ika bila lg nk ikut jejak kwn tu ? hehe

qyrul nysa said...

wahhhhhhh . aku sukesukesuke entry niy . ad ehemm3 dlm stiap gamba . :p

| schaza | said...

nak kawen jugak umo 21 . . hehehee :)

Gua Tertidur said...

tula, dh boleh dh ni..gua ade je borang kosong!

Cik Chenta said...

wahh . . saya ke tu ? erk ~pelik