Thursday, October 27, 2011

buih mandian 100 plus

hyep...nama saya ika danish...bukan nora danish...itu kakak angkat saya *tipu je*...saya bagi nama blog saya rapunzel bukan sebab saya suka sangat nak berangan jadi rapunzel sambil pintal-pintal rambut depan cermin...bukan-bukan! saya bagi nama rapunzel-life sebab my life like rapunzel life...^.^ been love by my family too much until i have a lil space for myself...but i don't care and i don't mind because i know why they act like that...just only one reason why they protect me so much, BECAUSE THEY CARE ABOUT ME AND LOVE ME till the end of my life...:) 

eheemmm...ehemmm...itu adalah perenggan introduction untuk mereka yang sudah terlupa kewujudan perempuan tercute di dunia ini selepas nora danish...sila ketuk-ketuk kepala anda ke dinding kalau terlupa tentang kewujudan i ok...tau la dah lama meninggalkan arena blogger nie...memang i akan melupakan niat mengalahkan hanis zalikha sebab update blog pun sebulan sekali...heh...niat suci terpaksa dilupakan begitu saja...busy sangat melayan kerenah peminat yang mengila *padahal line tenet macam duduk kat somalia*...

entry nie nak cerita pasal kerja volunteer yang i buat last week...sangat seronok la kerja jadi volunteer nie...dekat putrajaya hari tu ada night marathon...so that, i dengan kawan-kawan involve la dengan benda tu...ingatkan saja-saja nak dapat duit poket lebih je...tapi sebenarnye sangat seronok kot...SANGAT!! :) dapat jumpa ramai orang yang membuatkan diri ini tersenyum sipu beribu kali...haha...:D *++ktorg dapat RM50 kottttt~*

posing-posing sebelum marathon setat...~.~

ini bukan gadis litar...:P
kerja ktorg just isi air untuk peserta marathon je...i dengan inchik rahmad  si ketua kami yang kacak bergaya hencem kemain muka mature n  kak ana my lovely rumate tu isi air 100 plus untuk diorg...yang tiqah si perfectionist, wira si tajima n syasya si scha al-ahmad tu jaga air mineral...masa mula-mula tu ktorg boleh relax-relax jaga sambil memerhatikan ke"sasa"an pelari-pelari...but then start je sejam kemudian, bila pelari dah ramai giler-giler...usahkan nak memerhatikan ke"sasa"an manusia-manusia tersebut...nak kelip bijik mata pun dah tak sempat...memang kelam sangat sebab pelari dah macam orang kat bosnia herzegovina...berebut mintak air dengan ktorg...nak bernafas pun tak sempat...=.= 


dengan ketua ktorg yang baik giler...:)
susun-susun cawan sambil senyum-senyum comel...:D *abg tu pun nak inteprem tau!*

kelam kabut punya pasal...ktorg punya baju dah basah dengan tumpahan-tumpahan air 100 plus n mineral dah...dah tak kisah dah basah lenjun...nak nak ktorg yang menjaga 100 plus nie...berapa kali air tu meletup seperti wiski...busshhhhh ke muka n baju...so redha je la...tak sempat dah nak cover cun ke...cover comel ke...cantek ke...plish la...semua tak sempat...yang penting mereka itu dapat minum...~.~ buih mandian 100 plus tu memang sangat best time melekat kat badan...esok tu, terasa kulit makin lembut dan licin...so...korg yang baca boleh la try pakai buih mandian 100 plus k...:D tak tipu!

sampah-sampahan yang menjelmakan diri selepas semua berakhir...==" ktorg kena kutip kotttttttt~ :O

7 tarik rambut rapunzel:

Eyda Dania said...

wah..ika...wt kerja voluenteer....eyda tringin gk nk wt cm2....hehee....comeyynye gadis litar 2..hehe..

ika said...

@ eyda : hye eyda...:) iye...seronok sngt keje nie...nnt join la kalau ade lagi keje volunteer cmnie...:D

aiNa yaZiD said...

dear..i tak lupa pun kewujudan u... hehehe..wah ika..~! Bila ni..? best nye. (^^,)



p/s:bagi aiNa email fb. aiNa try search pakai by email. =)

si ngokngek said...

wow~~macam best ja...asal tak join marathon skali..kehkehkeh..

Chegu said...

patut a laju2 peserta marathon tu, awek2 cun kot kasi air, hahahaha

alif haris said...

eh alif tak nmpak ika pon time marathon tu ?

azwira hashim said...

hahaha, best2.. yg jmpa geng2 abg bsn tu xmau crita ka? XD