Friday, October 7, 2011

cara efektif menguruskan badan

selama 4 minggu bertapa dekat dewan kuliah, bilik kuliah dan segala jenis bapak kuliah lagi...i dapat pelajari lagi satu teori sesat semester ini...dengan jayanya i dapat simpulkan satu teori baru untuk menguruskan badan...i rasa orang yang selalu mengeluarkan monolog dalaman seperti "dem! asal aku gemok lagi nie padahal dah lari keliling pekeliling sepoloh pusingan! gemok kemain macam makan tidur makan tidur sepoloh ratus tahun~ dem~dem~"...golongan tersebut haruslah baca entry ini dengan jayanya tanpa meninggalkan satu patah perkataan...paham? tips berguna nie i nak bagi...

kalau nak jadi kurus...silalah naik bas sambil berebut-rebut di pagi hari sambil tolak menolok orang di tepi dalam hati mempertahankan ungkapan "ada aku kisah kau tertinggal bas n lambat pergi kelas?" i rasa ini adalah antara cara yang bagus untuk kurus bila kita bertolak-tolak berebut bas untuk pergi ke kelas...lemak-lemak dalam badan akan pecah akibat perlanggaran yang berlaku semasa perebutan tersebut...buktinya i sendiri yang kurus maintain dari dulu lagi...=.="

ada macam muka cikgu tak? tak pun professor...hurmmm~

tunggu bas dengan penuh "keceriaan" padahal kejap lagi akan berebut macam gorilla...

masuk sem baru nie...sebenarnya i kena tukar kolej yang jauh dari fakulti...kalau dulu kolej kemain dekat sampai bangun tidur pun boleh selewat-lewat yang mungkin...sekarang sila lupakan zaman kegemilangan bangun lewat pergi kelas tersebut...seawal 30 minit dah berlari-lari dengan gagah perkasa menolak segala manusia yang ada dan bertukar menjadi hulk pink paling comel...


semua tempat dalam bas i dah merasa dah...dekat dashboard bas...dekat pintu hampir terkeluar dah rasa...punggung hampir tertinggal...pernah dah...bergayut pada tv bas...bergayut pada manusia lain...duduk sebelah pemandu sambil buat muka penunjuk arah jalan...duduk atas stereng bas je belum lagi...yang lain semua dah pernah...kekadang kena redha bila baru nak naik dah tersingkir sebab pintu bas dah tutup...memang terseksa...tapi best gak main tolak-tolak macam nie...kekekadang rasa macam penganas pun ada...=.=" huh~

sesak sampai kadang-kadang terlupa utk bernafas...~..~


sila perhatikan muka-muka pasrah tak dapat naik bas tersebut...=.=

8 tarik rambut rapunzel:

chemay said...

chemay paling tak suka berebut bus kolej time nak pergi hospital.
hishh~~~

mas said...

plg kesian bila tgk owg baru nak nek bus tp tetiba pintu bas ditutup coz dh penuh muatan...huhuu...,

Bluewendy said...

uuhhhh!! mcm sardin dah.. pagi2 okies lagi smua wangi.. klu dah ke petang.. errrkkk!

alif haris said...

alif paling tak suka bila berebut bas dgn bangla yg ketiak basah .. haram.. huhuhu

Gua Tertidur said...

gua tak pernah merasa naik bas. tapi naik ktm penah! bangla nepal myanmar kiri kanan dengan bau ketiak yang comfirm buat gua rasa nak praktis tahan nafas selama beberapa jam!

Gua Tertidur said...

haaha..cpt2 la beli bas sendiri! nnt tak berebut dh :P

Chegu said...

Beli beskal je, dari hulk pink bleh tukar jd hulk merah, haha

qyrul nysa said...

aku pon merasa benda yg sama . haha . siap dah melekat kat cermin depan bas tu . tolong jadi pemandu arah . kan3 ? haha . XD