Saturday, October 8, 2011

nama dia madi, yana & sya...

finally my wish untuk jumpa VVIP list nie tercapai jugak...lepas spm...ada certain-certain name yang i really-really want to meet la...yang time MRSM dulu same-same mengila, gelak ketawa, menangis, mencomelkan diri dan merepek meraban...dalam seminggu tu i jumpa semua diorang nie...tanpa plan pape sebab dah give up nak plan...plan dah dekat sejuta kali...tapi satu pun tak sangkut untuk jumpa...last-lastnye yang betul-betul jumpa macam perjumpaan tergempar-tergempar tanpa dirancang baru menjadi...:)

1st sekali...madihah ialah kawan kelas dari F4 dan F5...waaa...giles skema ayat i...madi ada masalah mental jugak...so sangat seswai kawan dengan i...mula-mula kenal dia glers mencik *ayat gedik* kat i...katanya dia jelez dengan ke"KIUT"an i yang sangat menyerlah ketika itu...i redha je...then bila dia dah kenal i...dia menyedari kesengetan i dalam kehidupan harian so ktorg jadi kawan...madi giler terrer add math kot~ i plak terrer fizik *ini adalah penipuan*...so ktorg akan buat halaqah dalam kelas untuk membincangkan 2 subjek kritikal tersebut selama 5 minit dan selepas 5 minit ktorg akan terus ke topik perbincangan seperti "ehhh...dak tu asal gedix sangat?" dan "awat la cikgu tu yang mai ajaq kita? gila bosan kott~" so...objektif perbincangan akan selalu mencapai kegagalan melampau...=.="

berkarok-karok sambil membuat muka kiut malahan muka sebijik nora danish dan fasha sandha...

peace yooo...:) 
2nd plak...liyana plak kawan kelas jugak...yana nie memang genius...dia sekarang ada kat Dublin sambung belajar medic kat sana...nanti balik sinie boleh la jadi bidan i time i sakit-sakit...so yana sila belajar rajin-rajin dengan harapan boleh bagi i free tiap kali lepas rawatan...senang kawan dengan doktor nie...tak payah pening-pening bayar bil...yana kuat study...disebabkan i jenis "lalalalala~" so dalam kelas tak boleh dekat dengan yana...nanti i jadi "seteressss~" kalau nak lepak dengan dia kena keluar dari kelas dulu...yana baik...kalau mintak dia xplain menda-menda yang tak faham...dia akan gigih menerang dengan penuh kusyuk walaupun i tetap dengan peragai "lalalalaa~"...mesti dia tensen dengan peragai i...tapi dia selalu cakap i kiut *ehh...macam tipu sangat je nie...rasanya tak pernah dia cakap* ~.~

:) sehari sebelum yana balik dublin...sempat la sembang sepam dua...

sama je muka si yana dari dulu...yana plak cakap kat i "sama je badan ika dari dulu sampai sekarang"...*cis
3rd plak...syafiqah pulak kawan bilik time F5...sya pun boleh tahan merepeknye...kalau ktorg gelak...boleh menyebabkan blok lelaki yang agak jauh dengar suara gelakkan yang mengalahkan suara ning baizura time nyanyi lagu awan yang terpilu...sya dengan i kuat bergosip...tapi gosip benda yang agak ilmiah seperti "ehhh...asal haaa dia tu budjet cam cute?"..."ehhh...kenapa diorang dah clash haa?"..."hishhh...engat bagus la dia buat macam tu?"...haaa...ilmiah SANGAT kan? sya life dengan i punya life tak banyak beza...so dat sampai sekarang ktorg keep in touch...dulu sya selalu sakit...iye...hobi di waktu lapang dia adalah sakit...kesian pun ada...tapi dia cakap kalau dia pandang muka i sakit dia semua hilang....haaa...magik kan? kan? nampak sangat muka i muka penawar penyakit....:P

kitorg sempat pergi oversea lagi tuk tgkap gambar...hehe...cun kan tempat nie? :)

ini la sya yang suka buat kiut jugak akibat pengaruh rakan sebaya iaitu i...

princess said : sayang korang...:) selalu ada time ika jatuh tergolek-golek...korang la salah satu sebab ika terus gigih bangun bertabah...^.^

19 tarik rambut rapunzel:

Bluewendy said...

lepak ngn girls mmg best!! karok3! SMUA CHANTEK3..=)cik rapunzel kiut!

syaz@rozelt said...

best nye dpt jmpe membe2..hehe..ehh muka ika btol la ada iras2 nora danish..hehe..*blushing la tu*

ika said...

@ bluewendy : ye2...sangat seronok bila hang out together macam tu...^.^ thnxs cik bluewendy...

ika said...

@ syaz : hahaha...jangan la cakap macam tu...*blusssshhhiinngggg* malu sngt...(sambil lari-lari sembunyi belakang pintu)

Gua Tertidur said...

knl knl kn la ngan gua sume2 awek ni..gua nk kawen 4 nih ^^

ika said...

@ gua : laaaa...nk kenal dgn kwn2 rapunzel je? cis! dgn rapunzel xmau kenal? :(

Fazatul said...

oke..i jelez tgok gambo2 ni~
haishhhh!

Fazatul said...

oke..i jelez tgok gambo2 ni~
haishhhh!

ika said...

@ fazat : u tu bila nak dtg jumpa i?? heee...i rindu u jugak...:(

alif haris said...

waaaah sya orang korea ke ? haha

sampankertas said...

lamanya x melawat blog my princes nihh hahhaa

ika said...

@ alif haris : haah...kitorg sama-sama datang dr korea...hahaha...*nak jugak ckp ika korea*

ika said...

@ sampankertas : :( tu la...bz ek? sme la...rapunzel pun bz n ine cm hampeh sket...

pandangkedepan said...

wah happening..kalau jumpa member yang dari tadika mst lg best...:D

Anis Azhani said...

bila plak hg keluaq ngn sya x ajak aku? uhh

ika said...

@ pandangkedepan : iye2...kalau jumpa msti seronok...:)

ika said...

@ anis : time nie hg kat shah alam la...aku try kontek semua org yg kat kedah kot...

aiNa yaZiD said...

cik ika yang cun's...(^__^). selamat bercuti.. i loike hanging out dgn girl-friend..~! (^^,)

ika said...

@ aina : selamat bercuti jugak dear...:) mish u a lotssss...