Saturday, November 19, 2011

fasilitator syok sendiri

last week i dengan kawan-kawan pergi satu sekolah dekat pendalaman kat pahang...memang amatlah pendalaman dan pejalanan pun boleh tahan mencabar urat saraf dan tulang-temulang badan sebab memang jauh nun di sana gunung ladang dan rimbau...i jadi fasilitator...apa ingat badan kecik macam i tak boleh jadi fasi? nehi! nehi! nehi! boleh je...

fasi-fasi yang pergi...semua cun-cun kan? kan? *sila angguk laju2*

ika danish dengan tiqah aziz...:D


tapi sampai sekarang i masih terfikir-fikir adakah muka i macam penjenayah yang paling dikehendaki oleh negara atau dunia sebab budak-budak group i dari awal program sampai ke sudah asyik memandang i dengan kawan i dengan pandangan "haaa...itulah kakak penjenayah yang paling dikehendaki polis tu..." heh~ apakah dosa ktorg sebab sampai la habis program adek-adek group TIDAK memberi respon yang baik dan hanya diam sahaja...i dengan tiqah dah bercakap sampai nak tercabut semua gigi dan hampir mengalami sindrom kehilangan suara tapi adek-adek masih lagi membuat muka sepoloh sen yang baru di cucuk botox...pernah tengok tak muka orang kena cucuk botox? kalau baru cucuk botox, muka akan mengeras dan tegang so ekspresi muka tidak akan kelihatan...=.=" macam tu la muka adek-adek group i...walaupun i said something funny, their face still same and finally i sendiri pulak yang macam syok sendiri...iye...i dengan tiqah macam bercakap dengan dinding je sebab bila panggil nama pun diorang tak jawab...jawab soalan pun tutup muka dengan buku atau paling badan seperti belakang badan yang mempunyai mulut...=.=" aduyai~ 

ini group i...hanya 2 orang adek yang pandang camera dan fasi pulak yang beria-ria senyum...fasi memang syiok sndrik! =.="
ini group kawan i...adek group diorg pulak semua ceria-ceria dan meriah sangat! tapi group i???? ~.~
fasi yang paling bertanggungjawab!~ ^.~

nama group i group gajah...setiap group kena buat cheers untuk memeriahkan lagi keadaan...walaupun nama group gajah tapi peragai semuanya adalah seperti kura-kura...pemalu yang amat dan bila buat cheers hanya suara i sahaja yang kedengaran...sekali lagi i kelihatan seperti syok sendiri dan beria-ria membuat cheers dengan semangat waja penuh keazaman namun adek-adek group hanya memandang i dengan pandangan penjenayah lagi...8.8 dah la...i nak pergi balai polis dulu untuk serah diri sebab muka i adalah muka penjenayah yang paling dikehendaki negara...kbai~

adek-adek group i...sangat pemalu mereka ini...~.~

seronok sangat...:D sampai sekarang i senyum sorang2 klau teringat pasal nie...
 princess said : sem nie i sangat aktif dengan aktiviti kolej dan universiti...rasa sangat seronok dengan kehidupan sekarang...BAHAGIA! :D

11 tarik rambut rapunzel:

LaLa said...

muke u cun sgt sampai x terkata adik2 tu, hehehe =D

Bluewendy said...

weheee..syiokk3!! best nye...hihi..=)

Chegu said...

best kan jadi fasi ni, dulu kalau tak join ape2 program, bosan gile weekend, tak tau nak buat ape

Pondok Usang said...

syok sendiri dan control ayu.. kelass korang... =)

alif haris said...

nk ngurat akak fasi boleh ? haha

aien hermionie said...

seronok nyer jadi fasi..

Hafiz Al-Pazin said...

cun nya fasi. sampai menangis adik iteww..haaa. boleh kita tau sek mane tu..tettttt.haaa

teha said...

wah ! sis jadi fasi.. hebat laa.. hahhaha !

chemay said...

maybe diorang segan sebab diorang tak secantik akak fasi nie kott.
hehe
:P

aswadz said...

kdg2 best gak jd fasilitator ni. aku dlu pun pernah jd fasilitator gak. tp masa tu jaga bdk matriks perak, ex-matrik aku dlu. hehehe...

tp sbb jaga bdk umur 2-3 tahun muda dr aku, so rasa mcm kawan2 je...

Shawn Razaleigh said...

rosak lah budak2 tu. hahahha*gurau