Sunday, December 25, 2011

harimau bintang

one of the great memory sem nie lagi ialah mencuci kadang harimau bintang...hari tu jadi volunteer untuk mencuci zoo taiping...banyak ye amal kebajikan yang i buat sem nie...hati ika makin mulia sejak akhir-akhir nie...i makin kagum dengan diri sendiri! hurmmm~ ~.~

muka excited masing-masing...:D

before pergi lagi i dah berdoa-doa dapat cuci kandang yang agak mencabar kreadibiliti sebagai seorang pelajar yang cemerlang, gemilang dan terbilang (kaitan???) so i memang dah set dalam mind supaya dapat la kandang harimau...pliz...pliz...i terhengen sangat nak bermanja peluk mesra dengan binatang tersebut..then sampai je sana tertiba je uncle tu cakap "okee...yang group nie nanti bersihkan kandang harimau bintang so boleh la berjabat mesra dengan inchik harimau bintang tersebut yang ada dekat 20 ekor jugak"...yay! so hasrat terkabul kot~ excited gila i berlari-lari anak sambil lompat bintang mencari kandang harimau tersebut...nebes gak tapi cam syiok je...:D 

tak la masuk dalam kandang tu sebab tak pasal je kena makan kang...tapi i terfikir gak, adakah i akan dimakan kalau masuk ke dalam kandang tersebut sebab i rasa harimau tu pun tak ada selera tengok kekecilan badan yang melanda diri KIUT MIUT ini...mesti dalam kepala hotak harimau tu terlintas "hek eleekkk budak kecik muka cam nora danish nie...macam la aku nak makan die...isi pun tak ada~ cis! baik kau keluar la budak MUKA MACAM NORA DANISH oiii~" (sila jangan muntah membaca apa yang terlintas di fikiran harimau tersebut, itu adalah fakta)...so bersihkan tepi-tepi kandang dan bagi makan kat mereka-mereka yang memang ganas nak mati dan tidak langsung melemparkan senyuman walaupun i bersusah payah membawa makanan untuk mereka...sombong betul! haish~

skuad membersih kandang harimau! ^_^

balik tu akibat keterujaan menguasai diri tahap puaka maka i pun call mama n ayah dengan nada berlagak berkata "tadikan zulaikha bersihkan kandang harimau...bagi makan la...tengok-tengok la...main-main la...salam-salam la...menari-menari la...SERONOK~~" dan mama menjawab dengan pantas dan laju macam machine gun "hah? betul ke? lain kali jangan harap mama nak kasi dah pergi...bahaya...nanti kena makan, kena cakar ada orang nak tolong ke? ade? binatang tu bukan tahu apa-apa yang dia tahu makan orang je...bla...bla...bla....bla...bla...bla...(selama 20 minit)" =.=" yes! dapat ceramah free dari penceramah bebas...kbai~

sila jangan ternganga melihat kesungguhan i yang menyapu bagai nak rak tu...tutup mulut tu ye! :P

ini la uncle yang jaga kandang harimau tu...baik sangat! :D thnxs uncle...
princess said : korang try la jadi volunteer macam nie...seriously said that sangat seronok n ada pengalaman yang sangat la berharga yang tak dapat dijual kat mana-mana...i rasa everybody should try it la...:D tapi balik tu sila mandi dengan bersungguh-sungguh selama 1 jam untuk mengelakkan diri berbau seperti beruk, baboon dan monyet...=.="

17 tarik rambut rapunzel:

sean donnell said...

hahaha..
harimau kumbang la nek..
memandai je ko harimau bintang..haishh..
tulaa,suh baca tak nak..sibuk amik gmbr je..ape pon x bolehh..
hahaha..:p

ika said...

ehhh...ye ke? ehh...suka hati aku lah nak cakap harimau kumbang ke, bintang ke...aku memang suka tukar2 nama binatang...(huaaa...malu dahhhh) malas nak edit...lantak la...ade aku kesah? =.=

mimosa said...

tapi xleh lawan akak punya kan,ktorang harimau n singa tau..=P

Eyda Dania said...

wah..bestnye die..ni nk gelak ni..suke2 je tkr nme binatang erk..hahaha..

ika said...

@ eyda : huaaa..malu da sbnrnye..tp lantak la..sme je eyda dear,harimau gak..haha..:P thnxs eyda sudi dtg bl0g nie lg..i miz u a l0ts la..huhu..

syaz@rozelt said...

dulu penah volunteer dkt zoo mcm nie..tp dekat zoo negara kt kl nie..nyway tepeng tu kg i ler..dh dekat sangat dengan rumah..hihi

ika said...

@ syaz@rozelt : best kan syaz kalau jd volunteer cmnie? :) hooo...len kali dtg tepeng singgah rumah syaz la...^_^

ika said...

@mimosa : haaah...jelez sangat! xci! xci! nak jugak pegang anak singa yg comel2...:D

sean donnell said...

hahaha...
nenek,nenek...
:p

cT_nuRizZaTi said...

ika!!!rndu ko~~btw...bersungguh2 giler menyapu~hahahah

ika said...

@ zati syg : :) hahaha...bersungguh kan? kan? aku memang bercita-cita menjadi penyapu sampah profesional nnt...hihi...

aiNa yaZiD said...

Seronok nye~! nak jugak jd volunteer cm ika. =)

ika said...

@ aina : haaa...nnt aina aktif la kat kolej n u...upm bnyk la buat program cmgini...:) seronok ooo...

Chegu said...

hahaha..bakat ni dari sekolah dulu lagi ke? hahaha, giler gigih mencuba pelbagai cara nak kene kan orang, hahaa

ika said...

@ chegu : rasenye cm salah cmmnt entry je..=.=" haah..dr dulu feveret aktiviti kne kn org..huhu..:P

CintaZulaikha said...

hehhehhe, sempoi r leh cuci kandang rimau..erkkk~~

ReiKo91 said...

klu buat praktikal dkt sna lg bestt..dpt msuk kandang harimau belang & singa...ada sekor black panther 2 sgt manja mcm kucing :)