Tuesday, December 27, 2011

prank!

hari nie i akan ajar kat korang semua cara-cara untuk prank orang tak kira la masa birthday dia ke, masa dia tengah study ke, masa tengah dating ke...kalau korang rasa macam berdendam n tak puas hati dengan seseorang...tengok dia pun rasa macam kecik besar kecik besar je...so baiklah korang prank dia time birthday dia...mereka yang di prank tidak ada hak untuk meluahkan rasa marah malahan kena senyum dengan tabah sambil menyatakan "yay! dah terkena...korang memang jahat kan?" selepas itu berlalu pergi ke tepi tangga dan menangislah kau sepenuh jiwa raga...*ini dah melalut*

i ada 2 cara yang i praktikkan bagi mengenakan orang dengan membasahkan baju mereka mengunakan air terbusuk didunia dan membalingkan tepung serta menguli mereka dengan mesin penguli yang dibeli di kedai ah teng...takat nie i hanya berani mencurahkan air busuk (yang rasa nak muntah darah bila cium) dan membaling tepung sahaja...di masa akan datang mungkin i akan tingkatkan skill "nakal" i dengan lebih extreme seperti mencolek atau meragut mangsa...(amaran kepada kekawan : sapa kawan aku sila berjaga-jaga tiap kali birthday korang datang menjelma...jangan ingat aku berhati mulia sangat!)

cara pertama
sila pastikan anda membawa mangsa ke tempat yang luas seperti tempat letak kereta supaya misi membasahkan mangsa akan menjadi lebih fantastik disertai adegan kejar-mengejar seperti filem hindustan...cara membawa mangsa adalah pura-pura menyatakan bahawa terdapat kereta kawan yang rosak dan anda memerlukan khidmat mangsa untuk melihat keadaan kereta...mangsa akan percaya bulat-bulat dan sila bagi touchlight untuk nampak lebih real...mangsa akan fokus kepada kenderaan tersebut dan anda boleh datang dari belakang untuk mencurahkan sekurang-kurangnya 2 baldi berisi air busuk dan membaling tepung sekurang-kurangnya satu plastik...so mangsa sudah terkena...

kak an...my rumate! :D sorry kak an...huhu~ love u arh sista!
cara kedua : 
sila pastikan lagi sekali anda membawa mangsa ke tempat yang luas dan strategik...kali nie anda boleh berpura-pura untuk mengenakan orang lain dan membuat rancangan jahat itu dengan mangsa sekali...mangsa akan menjadi teruja dan membancuh sendiri air tersebut dengan penuh berhemah tanpa mengetahui bahawa dialah yang akan dibasahi sendiri oleh air terbabit...berpura-pura menyorok dibelakang kereta bersama mangsa dan pastikan muka anda serius semasa melakonkan watak terbabit...apabila watak pelakon tambahan iaitu orang yang mangsa ingat adalah mangsa (hoi...i harap u'olss paham jalan cerita yang i cuba ketengahkan nie) datang ke tempat kejadian maka keluar dari tempat persembunyian bersama mangsa dan dengan excited curahlah air busuk tersebut kepada mangsa yang akan blur tak ketahuan...sila pastikan seplastik tepung itu juga dicurahkan bersama air busuk untuk kesan yang lebih menawan...mangsa hanya akan mengeluarkan perkataan seperti "haaa...kenapa pulak saya yang kena?" dan pada ketika itu sila jawab dengan muka puaka tapi comel "ehhh...salah orang lahh...btw...tahniah n selamat hari jadi~" 

tqah...^.~ sorry ek besties! :P tahun depan kita main tepung lagi...
princess said : 2-2 cara nie i dah praktikkan...tapi yang 1st tu sebenarnya tak menjadi...penat i berlakon bagai nak rak malam tu tapi mangsa terlepas...=.=" terkedek-kedek beliau lari ke bilik dan mengunci pintu...heh...yang cara 2nd tu menjadi dan sepanjang malam i gelak guling-guling atas katil mengenangkan ayat dan muka mangsa yang blur "haa...kenapa pulak saya yang kena?"

mastermind yang sebenarnya dah "terkena" jugak...=.=" padan muka kau ika!

pelakon utama bersama pelakon tambahan...^.^ terima kasih kerana berjaya menjalankan watak masing-masing...

7 tarik rambut rapunzel:

Eyda Dania said...

tips berguna..hahaha..nak kenakan die r t..haha..thanks..

ika said...

@ eyda : hehehe...sila2...nie tips dr PAKAR nie tau! try la ek...:D

Gua Tertidur said...

hahaha..tepung je.. gua penah kene air sampah! kt parking kereta ofis gua. memula dirang tabur sampah yg kutip dlm tong sampah besar! lps tu tuang atas kereta gua.. gua dlm2 sibuk bersihkan kete sambil mulut kumat kamit maki hamun sape punye keje, diorang tuang plak atas gua senyap2.. lps tu bom2 tepung dtg plak..hahaha.. lg sadis cerita gua ok..

ika said...

@ gua tertidur : yeckkk!! tu teruk sngt tu...rapunzel pun xlalu kot nk mengangkat air sampah yg busuk...air busuk leh tahan lagi...=.=" mmg sngt rasa nak membunuh kan time tu? tp bila engat balik mesti senyum n rasa tu kenangan paling indah kan? kan? :)

syaz@rozelt said...

hihi..air busuk tu campuran ape ika..haha setakat idop nie penah kena pillow fight je x de kne tepung2 nie..hihi

ika said...

@ syaz@rozelt : air busuk ade cmpur telur busuk,air daging burger n sewaktu dgn nye..agak berbau gak..alolo..tu manja sngt tu syaz..t la ika buat ke syaz..:P

aswadz said...

naseb baek xde sawah. kalo xde, mesti dah kena campak masuk sawah.