Saturday, December 24, 2011

trip budak psiko

jangan takut untuk meneruskan pembacaan anda wahai peminat-peminat sekelian *ayat budjet retis* walaupun tajuk macam psiko sket~ :D i memang psiko okee? kat upm i amik kos yg memang psiko gler la...cita-cita ini wujud since i tengok cerita BULI yang afdlin shauki berlakon dengan nasha aziz tu...dalam cerita tu kalau sapa yang ingat lagi Nasha Aziz jadi "Doktor Ika" iaitu doktor kepada si afdlin yang ada masalah mental dan low self-esteem...time cerita tu keluar i baru tingkatan 2 dan memang jatuh hati dengan ke"cun"an Doktor Ika dalam cerita tu dan terus bercita-cita menjadi seperti die pada masa akan datang...haha...lepas nie nak buat pemedahan muka pulak supaya boleh jadi cun macam nasha aziz dalam ceruta tu...walaupun nampak macam cita-cita budak hingusan meleleh dari hidung lagi time tu tapi i betul-betul kagum la dengan Doktor Ika time tu dan nak sangat jadi macam dia! :D time Nasha nak rawat kakak dia n afdlin tu makin tergedik-gedik hati nie nak jadi macam tu~ sebab tu berusaha untuk mengambil bidang yang ada kaitan dengan psikologi...tapi i bukan doktor tau...so tak ade la title "doktor" kat depan tu...=.= ade "Ika" je...okee la tu...ade gak "Ika" kan? kan? *angguk laju-laju sebelum anda ditetak*

sem nie amik subjek psikopathologi...psikopathologi means semua yang berkaitan dengan abnormal person...belajar pasal tanda-tanda orang yang ada masalah mental dan kategori-kategori dia...trust me, kadang-kadang rasa macam ada simptom-simptom abnormal tu dalam diri sendiri...~.~ so everybody beware okee? sebab semua orang berpotensi untuk jadi gila tapi kita sendiri yang kena kawal diri kita dari collapse...once collapse susah nak bangun jadi normal balik...(waahhh...entry ini sangat ilmiah! 1st time nie mengeluarkan entry ilmiah...rasa sangat teruja)

dah nama pun budak psiko kan? so...ktorg pergi lawatan ke hospital bahagia tanjung rambutan...masuk-masuk pagar je terus "kebahagiaan" tu menjelma dalam diri...i memang nak kerja sangat kat sana one day...i dah siap tanya semua kat pegawai-pegawai n misi-misi kat situ cara nak kerja kat sana...macam sangat mencabar je...i memang suka menda yang mencabar so i hope one day dapat la kerja kat hospital bahagia tu...tapi i waras tau...jangan mengesyaki i gila plak...=.=" plish!

muka excited sorang-sorang...:D

wad pertama yang pesakit kena pergi kalau masuk sana...seb baik i dapat keluar balik~ pheww~ =.="
pengalaman paling "sweet" time trip adalah di saat TERlihat pesakit sedang meng"uhhh...uhhh" di tepi longkang...waaaa..."sweet" sangat...makin teruja nak kerja kat sana...kau ada tengok orang "uhh...uhh" secara live? ada? so...jangan nak jelez sangat! 

khusyuk dengar sister cakap...:)

ini tak ade kene mengena dengan tg. rambutan...ini mengedik di kellie's castle...

habis~ ^_^
princess said : sorry sangat pada blogger lain sbb x balas BW korang n comment2 korang...been bz...sempat update je...sila jangan touching sangat sampai mendelete blog ini dari blog anda...=.+" rapunzel janji habis je exam i'll continue jd blogger tegar balik...:D J.A.N.J.I!

0 tarik rambut rapunzel: