Sunday, March 27, 2011

true love is exist


malam nie nak buat entry jiwang-jiwang sambil makan sengkuang ye...sengkuang tu pulak kena bubuh yang warna merah (tak tahu nama) dengan kacang tumbuk...memang sangat sedap! harap maklum...okeee dah lari tajuk...baru start tulis dah merapu sedas dua...sory-sory...kali nie nak tulis entry yang serius dan ikhlas dari hati...=)

who believe in true love? plish put up ur hand ye...kalau tanya kat i...i akan angkat tangan tinggi-tinggi sampai syiling...boleh tak? ^_^ i memang percaya cinta sejati itu wujud dekat dunia nie...banyak sangat kisah agong cinta sejati kita dengarkan? dari kecil lagi ustaz dengan ustazah dah dengarkan kita dengan kisah nabi yusof dan zulaikha...sangat agongkan cinta tersebut? kalau boleh i pun nak cinta macam tu...u'olls pun mesti nak jugakan? InsyaAllah dapat kalau kita selalu doa dan buat sembahyang hayat...sekarang i selalu buat dua benda tu supaya one day i can get my true love...REAL true love...^.^ 

i baru layan mohabbatein semalam tau (mata pun dah bengkak...T.T)...thats why la jadi sangat jiwang...semalam cerita tu ajar i tentang true love...dia kata bila kita jumpa true love kita...kita akan terdiam kaku dan terpana bila pandang dia...kita akan rasa semacam je bila dia depan kita...lepas tu bila kita pejam mata dan buka mata kita dapat rasakan kehadiran dia sahaja...dalam minda kita ada dia yang tengah menari-nari dan tersenyum pada kita...is that rite? i don't know...i pernah rasa macam nie...tapi malangnya cinta sejati yang i anggap dah datang dalam hidup i tu pergi tinggalkan i...so i tak tahu la nak comment pasal benda nie...=.="

last week pulak i tengok cerita hikayat merong mahawangsa...cerita nie pun memberi gambaran tentang true love jugak...cerita nie cakap "when true love are coming to ur life...u gonna do anything and gonna give everything to fight for that true love"...so bermakna bila kita merasakan yang "dia" adalah cinta sejati kita...datanglah apa pun dugaan dan apa saja rintangan...kita pasti akan mempertahankan dia sampai kehujung nyawa kita...sangat mengharukan! maknanya kat sini...i belum jumpa cinta sejati i dalam hidup i...T.T 

cinta sejati susah sangat nak cari orang kata...i pun tak tahu...maybe betul orang kata...semuanya terpulang pada individu tersebut sebenarnya...kalau dia rasa dah temui cinta sejati maka dia pasti akan memperjuangkan cinta sejati tersebut...tak kiralah jarak jauh ke, selalu bergaduh ke, keluarga halang ke, ada orang ketiga kacau ke, bosan ke or apa-apalah...individu yang dah jumpa cinta sejati takkan terpengaruh dengan perkara diatas dan akan terus bersama dengan orang yang dia sayang...dia sanggup berjuang bermati-matian untuk true love...=) 

for example macam one of my friend...miss S and mr S...miss S tinggal dekat indonesia dan mr S pulak tinggal dekat egypt...boleh tak bayangkan betapa jauh bapak nenek jarak antara dua benua tersebut? tapi diorang sikit pun tak heran...dah dua tahun dah bercinta jarak macam tu...can u guys imagine? contoh lain pulak...my friend jugak...miss H and mr W...mr W sangat la tidak memahami miss H dan kerap jugak bergaduh...tapi gaduh la macam mana sekalipun...at the end mesti berbaik juga...kesimpulan cerita mereka ialah i rasa mereka dah jumpa "true love" la...thats why la diorang tak kisah dah dengan halangan dan dugaan...^_~ 

lastly i nak mengarut ialah if u think u have everything and anything in ur life like kaya, cantik, kacak, baik, sopan santun, seksi, stylo dan sebagainya yang baik-baiklah...tak bermakna cinta hati u akan terus melekat dengan u...semua sifat tersebut tak menjanjikan true love...contohnya nora danish...i think she have everything...cantik, cun, baik, sopan dan kaya juga...tapi jejai tu tetap carik orang lain...huh~ 

so...true love is about heart...if our heart beats faster and slower at the same time and we know that our love is in front of our eyes...we gonna stand for our love till the end of our life...if our love dead or gone forever...our heart still can't stop loving him or her...our mind still thinking of him or her...sucinya cinta sejati...hanya orang yang menghargainya yang tahu...sucinya cinta sejati...hanya orang yang mempertahankannya akan dapat merasakan kesuciannya...sucinya cinta sejati jika kita dapat mengalaminya sendiri bersama orang yang kita sayang...^_^

p/s : ada sapa-sapa nak jadi my true love tak? i sedang mencari cinta yang ikhlas dan luhur... :)

Thursday, March 24, 2011

konsep : berjimat itu amalan mulia

sekarang nie tengah musim exam and assigment bertimbun-timbun...nak bernafas pun kadang-kadang boleh terlupa mengenangkan busy yang sesangat-sangat...tapi dalam busy tu sempat lagi nak merapu merayau-rayau dengan kekawan u'olls~ sempat lagi mengagahkan diri berjalan-jalan ke tengah kl dengan si polan-si polan yang berkenaan...kemain lagi tau ktorg sewa kereta di awal pagi lalu meredah hujan bunga di kuala lumpur...

konsep yang ingin diketengahkan dalam berjalan kali ini ialah "BERJIMAT AMAL MULIA"...pelakon utama yang menerajui konsep ini ialah one of my friends iaitu mek marini...dia nie sangat mementingkan konsep berjimat nie ye...ktorg yang lain-lain sebagai kawan mencuba sedaya upaya untuk mencontohi beliau...=.=" pagi tu ktorg sewa kereta harga RM 30 untuk setengah hari...time abang tu kasi kereta minyak berada di paras atas sikit je dari "E"...so mek mengambil langkah untuk meneruskan pejalanan tanpa isi minyak langsung...itu tak pe lagi...ktorg mampu tersenyum dan berdoa lagi dalam hati supaya tak ada apa-apa yang jadi...pastu ktorg tersesat sikit atas dasar i sendiri yang kurang arif untuk membaca GPS pada handset sendiri...memang ada masalah dalam membaca arahan GPS tersebut kerana GPS tu yang cakap kanan tapi tunjuk kiri...sah-sah la sesat jadinya...bukan i yang tak pandai baca okee? jangan pikir i yang bersalah sangatlah dalam hal ini...come on la...=__=

okeep after tersesat-sesat ktorg pun sampai la ke tempat yang dihajati oleh tiqah yang merupakan pelakon utama kedua yang memang tergedix-gedix sangat nak pergi tempat yang dia cakap murah baju-baju kat situ...dia merupakan pelakon utama yang menghasut ktorg yang lain supaya membazir dan bershopping sakan...jajak je kaki kat tempat tu...haaa...memang...memang tak selamat la duit anda sekelian...tempat tu memang banyak gila baju murah dan sangat stylo dan sangat cantik! mula-mula tu i asyik beristigfar sepanjang berjalan...i dah janji takkan terpengaruh dengan hasutan-hasutan syaitan nie...i pejam je mata i...namun akhirnya...i kalah dengan hasutan durjana tersebut...=.=" dah terbeli sehelai dress sangat cun warna merah...harga pun cun jugakkkk...waaaa...tak mampu nak menahan nafsu ketidakwarasan bershopping...semua orang pun beli baju jugak...aini dengan citot pun terjejas iman dan duit mereka...kasihan ktorg tau...^__^"

on the way balik...singgah dataran merdeka kejap dan tangkap gambar gedix-gedix kacak gaya mutu keunggulan sikit lepas tu singgah sogo pulak cuci-cuci mata supaya tak buta...pastu balik...dalam perjalanan tu...minyak kereta dan empty sangat-sangat...tapi mek dengan berlagak macho sikit pun tak hengin nak berhenti isi minyak...beliau sungguh tegar dan meneruskan perjalanan...senak perut ktorg semua sebab cuak sangat...memang misi beliau untuk berjimat dalam pengisian minyak berjaya ye...boleh ucapkan tahniah kepada beliau kerana berjaya sampai kolej dengan minyak yang tinggal setitik nak habis...

kesimpulan ----> misi untuk berjimat bershopping masih GAGAL...=.="
                 ----> misi untuk berjimat minyak tanpa mengeluarkan satu sen pun duit adalah 
                         BERJAYA dengan CEMERLANG, GEMILANG Dan TERBILANG...sekian~

ini i yg tangkap...bakat seni i teserlah di situ...harap menghargai bakat i...=P

model korea pergi dataran merdeka buat photoshoot~
gedix-gedix kacak gaya mutu keunggulan...i paling "chomey"...hehe~
ini treadmark baru i tau...tangkap gambar HARUS posing macam nie sambil jerit "bahagia!"...

dengan tiqah...dia la punca duit i melayang 25 henget hari tu...=.="

Sunday, March 20, 2011

bila "princess" masuk hutan

agak lewat sebenarnye meng"update" entry yang nie...sebenarnye nak update last week bila balik je dari hutan simpan puchong tu...tapi disebabkan picture-picture tak dapat dicuri lagi pada ketika itu maka tertangguh la niat suci untuk membuat entry ini...

i sebenarnye teruja bukan sebab apa...sebab pertama kali i masuk hutan dan bermesra alam dengan pacat-pacat yang memang tak boleh blah banyak mengalahkan penduduk malaysia ketika ini...merenyot-renyot dalam hutan tu...memang macam nak pengsan...tapi disebabkan jiwa dah KENTAL...sanggup redah...i tak kisah mende hape dah...i redah je semua tu...salah satu sebab i nie tak pernah masuk hutan sebab ketahanan badan i sangat lemah...i cepat penat and rasa nak pengsan kalau memaksa diri buat sumthing yang berat-berat macam bersukan or whatever...tapi tu dulu la...time i jadi "princess"...sekarang tak nak la jadi lembik-lembik lagi...tak "rock" langsung! so i pun cabar la diri sendiri meredah hutan simpan tu...and paling penting...i dapat habiskan berjalan dalam hutan tu selama dua jam lebih...kan i dah cakap tadi...i memang KENTAL sekarang...^.~

memang sangat best la mencabar diri buat sumthing yang kita tak pernah buat pun sebelum nie...rasa sangat PUAS! sila jangan berfikir "puas" dari sudut yang lain ye wahai pembaca-pembaca sekalian...=.=" tapikan walaupun KENTAL..."princess" tu tetap ada...sifat-sifat NORA DANISH yang comey-comey kucing tu tetap menyelar dalam diri i nie...bila pacat mencabuli kaki yang gebu nie still rasa macam nak pitam-pitam pengsan gak...bila tersedar yang rupanya ada dua ekor binatang durjana tu mendaki kaki yang ala-ala NORA DANISH (dah dua kali name nora danish ye) nie tetap menjerit macam orang sawan vavi...=.=" memang tak boleh blah la pacat durjana tersebut sebab i dah amik precaution dengan memasukkan seluar kat dalam stokin...dah macam penoreh getah pun ada...i rasa i paling beria-ria masuk seluar dalam stokin and sapu bagai-bagai ubat bagi elak pacat...tapi apakan daya bila pacat tetap berkenan kemain dengan kaki i nie...i pun merelakan je la mereka mengodam kaki suci ini...

banyak nak cerita tapi nanti bosan pulak korang meneliti tiap baris patah perkataan kat entry nie...so stop kat sini dan sila la perhatikan gambar-gambar yang gila banyak la i upload sebab nak inteprem diri sendiri dalam blog sendiri...=P i akan upload dengan penuh ketakwaan dan kesabaran sebab broadband akhir-akhir nie selalu ajak carik gaduh dengan kelembapan beliau...

gigih dalam LDK...tetap kacak walau dalam hutan...=P

posing tetap gedix walaupun penat...

tengok cara posing tu...memang xley blah macam nora danish! sebijik! citot plak macam anita sarawak...haha~

nie la geng i time kat hutan tu...kamceng terus! tido pun same-same...=)

makan dalam talam lebih afdal...^.^ disebabkan penat...lauk ikan sardin pun bapak la sedapppp~

gigih menyanyi lagu kem...

ika, wira, syasya n citot...=D

main tepung n pekenakan orang! sangat seronok menguli tepung di muka orang lain...sila perhatikan abang amir dan gme yang menyibok je kat belakang tu...=O 


walaupun dah kotor sangat akibat maen tepung tapi posing dengan syasya tetap ada kelas tau u'olss! =P

otw nak masuk hutan...i dekat bahagian depan...

sila la perhatikan "princess" ika yang macam penoreh getah...sangat buruk muka ketika ini jadi terpaksa diganti dengan muka smiley...=.="

kat air terjun...yang nie CHOMEY KACAK BERGAYA~ =P

dengan wira shomey...sila jangan tgk lama-lama sebab muka i tak cun langsung pakai tudung gini...=.=

dalam hutan pun tetap nak mengada...ini semua idea citot...harap maklum!

air terjun yang sangat sejuk dan dalam...i masuk je terus tinggal kepala...maklum la terlebey tinggi...=P
p/s : nak masuk hutan lagi! =D

Tuesday, March 15, 2011

teruja

sangat teruja nak cerita tentang "princess" masuk hutan...tapi nak tunggu gambar dari camera orang dulu...terpaksa tangguh niat untuk berceloteh...nanti dah dapat i cerita okeep? 






sekarang nak post entry pasal TERUJA! perasaan i sekarang nie ialah i sangat teruja~ teruja untuk segala benda...paling penting i akan buktikan i tak la bodoh dan cepat mengalah kepada seseorang...i nak jadi puteri dalam cerita gol n gincu tu la...kepada siapa-siapa tak tengok lagi boleh la tengok cerita tu...terutamanya orang yang macam i sekarang nie...akceli i realize i nie banyak benda yang i fobia dan takut dalam hidup i...pastu i cepat mengalah dan baik hati sangat...bukan la nak perasan yang i baik hati tapi orang sekeliling pun cakap...(tengok dah terperasan)...sampai bila la i nak jadi macam nie kan? baik je...lemah lembut dan bersopan...so i think i have to change la...kena jadi kental sikit...kena bersemangat dalam hidup...kena bertegas...kena ada pendirian sendiri...=)


pastu fobia-fobia seperti tidak makan sayur (langsung tak suka...buweeekkk~), takut kucing (memang sangat takut sampai boleh pengsan kalau kucing datang terkam), takut drive kereta (ini adalah faktor keturunan ye sebab my mom and my kazen ada yang sampai sekarang memang duduk je tempat memandu mula la hilang arah), takut naik kenderaan awam macam bas and train (my heartbeat akan laju sampai nak terkeluar jantung kalau nak naik bas atau train...nie kalau jauh-jauh je...kalau dekat-dekat tak de masalah), fobia makan ubat biji (langsung tak boleh blah kan? padahal makan ubat je pun...i akan mintak doktor bagi ubat cecair...=.="), fobia kepada alat penimbang (sebab alat penimbang selalu carik point untuk bertumbuk dengan i...selalu berhenti kat tempat yang tak dikehendaki!) dan banyak lagi kot yang benda merepek-repek i takut n fobia...itu semua i akan atasi this year...memang sangat teruja la nak lawan semua ketakutan itu...sebab semua ketakutan i tu sangat merepek dan tak munasarawak langsung! 


sekarang pun i dah berjinak-jinak makan sayur tau...dah x fobia sangat...=) kalau dulu sayur i makan hanya brokoli sekarang i try la macam-macam sayur...yang kucing tu masih gagal lagi...nanti nak pergi rumah kazen i cik haza gendut untuk tidur dengan kucing dia...haza gendut sila beri tunjuk ajar~ =O pastu fobia yang lain i akan try untuk atasi sehingga berjaya...banyak la visi nak kena capai this year...insyaAllah i akan capai visi-visi nie untuk jadi lebih kental~ ^.^

p/s : u think im stupid? NO im NOT! u think im dying? NO im NOT! u must be regret~ IM SURE! i sangat tercabar dengan apa yg terjadi...i'll prove that im not as weak as u think~

Tuesday, March 8, 2011

bukan tom cruise tapi cruise

last sunday i pergi London untuk naik cruise dekat sana...bapak la bez giler...memang tak sangka la dapat pergi London sekelip mata macam tu...bila i cubit-cubit lengan i yang "gemok" nie i rasa macam tak sakit la plak...so i realize la i just dream je...=.=" yang sebenarnye i pergi cruise dekat putrajaya je...even tak la jauh pun coz kalau dari UPM nie cam dekat je...kalau kita melalak jerit nama "nora danish...nora danish" (motif jerit nora danish apakah??)...orang kat putrajaya still boleh dengar la...dekat je jarak UPM dgn putrajaya...=) i pergi naik cruise with my family...before that pergi shopping dulu...nak terpatah kaki baru la pergi putrajaya...

perjalanan naik cruise tu 45 minit...best la boleh tengok sekitar putrajaya...time kitaorang pergi tu sunset...so lagi la menarik...mula-mula terang...lepas tu gelap...macam magik gitu...taaadaaaa~ tak pandai la nak mengarut ape dah...tgk je la picture-picture i upload...i sebenarnye banyak lagi mende nak post...disebabkan bz tahap melampau skang nie...i tak sempat buat semua nie...tp cita-cita nak mengalahkan HANIS ZALIKHA masih terpahat di dada la...kemain tau i nie ada cita-cita tinggi nak kumpul followers ramai-ramai...hehe...btw...lazly nak cakap...semalam befday nora danish tau! happy birthday to "me"...happy birthday to "me"...happy birthday to "nora"...happy birthday to me...(sila baca macam nada usop dalam hantu kak limah) hehehe~ MOTIF??  

p/s : cruise penang?? one day?? may be...=) 

with my nenek and aunty and kazen kecik...


dalam kapal tu ada kitorang je...memang buat macam rumah sendiri la...=P
putrajaya yang sangat berjaya...
nie la cruisenye...nasib baik tak de tom cruise je...kalau ade...huh~ ^.~
this is me, myself and i...i pakai tudung cam selendang...cam comel...so i pun belasah je la pakai...=.="

Wednesday, March 2, 2011

new life

okeep...mula isnin hari tu...i start my life with a new me...i already cut my hair so that i have a new image...i already move on...=) i lebih appreciate kawan-kawan sekitar i...diorang take care gile rupanye...kawan yang lost da lame pun datang bagi semangat...really terharu la...kat fb penuh orang bagi semangat...ow tidakkk...rupanye mereka sayangkan i...i ingat life i berakhir bila orang yang i sayang pergi....tapi tidak sebenarnye...tidak sama sekali...=O mungkin faktor i seiras dengan nora danish dan faktor kebaikan dalaman yang terserlah...tu yang banyak kawan-kawan sayang tu...huhu~ =P 

dekat kelas i buat macam-macam aktiviti...hujung minggu pulak i register my name pergi kem la, pergi masuk program itu la...ini la...macam-macam...macam weekend nie i ade program dengan budak UKM...yeahhh~ bz tau i skang nie...mengalahkan nora danish je...kalau fasha sandha tengok kemain lagi mesti die jelez n pergi bali lagi sekali untuk memakai bikini...ow lagi satu...i already put my name untuk exchange student...hopefully i dapat la...leh gak pergi tempat orang lame-lame...SERONOK~ =)


i yang design tau baju nie...i kreatif orang nye tau~ =P

nama i nora danish...nama dak chinese nie plak agnes monica...kesimpulannye plak...ktorang sama-sama comel, kacak dan bergaya...hehe~

nie la group member kelas i...sila fokus citot (si baju hitam) yang muka masam tu je...tah pe2 tah die...
senyum itu bahagia...=)
 p/s : tak mungkin kerana sayang...hanya kadang aku terkenang~ =) kena kuat semangat ika! chaiyok!