Tuesday, May 31, 2011

persiapan kahwin

sekarang nie kemain tau i busy sangat...busy tahap dewa la...cuti 4 bulan kena la appreciatedkan?? kena la manfaat dengan benda berfaedah...disebabkan ada empat bulan...so bulan 6 nieh i decided nak bertunang...lepas tu bulan 8 pulak kahwin...so sekarang busy la survey-survey baju pengantin...pelamin...katil pengantin...waaaa...banyak la nak kena buat...kad kahwin lagi...semalam i pergi la survey dari pagi sampai petang butik-butik pengantin dekat sini...banyak sangat pilihan...rambang mata...

tapikan...time i tengah pilih-pilih tu i tiba-tiba tersedar la kan...tersedar sambil bermonolog dalam hati "kejadah la ko nie ika...balak pun ko tak de lagi...yang ko sebok-sebok nak carik baju pengantin...pelamin...pakej raja sehari nie buat ape?? hilang akal ke?" okeep...dah tersedar dah...i dah terovershadow pegantin sebenar...akceli my bestfriend yang nak kahwin...waaaa~ mak jelez sangat dengan kawan mak nie nak kahwin dah u'olls!!! mak rasa cam nak terjun banggunan je mengenangkan ada dua orang kawan baik mak nak melepaskan zaman "keremajaan" mereka! oomaiiiigooooodddddd~ oomaiiiiigoooooodddd~ T.T terus perasaan untuk mencari "kekasih hati pengarang jantung" tu meluap-luap macam volcano nak meletup! tergedik-gedik je nak cari suami so tak la rasa loser sangat dengan kekawan yang dah nak kahwin...=.=" tapi bila mengenangkan hidup sangat bahagia apabila single...tiada siapa yang kokong...dan boleh usha jejaka kacak tanpa rasa bersalah...terus rasa macam winner la pulak kan...hehe~ *tersenyum bahagia*

bagus juga teman my bestfriend pergi survey...i dapat jugak banyak information untuk future nanti...yang paling penting pesanan akak butik kepada orang yang bakal berkahwin ialah "sila tempah dan survey awal untuk make sure korang punya wedding grand livina macam Dato' CT...at least 6 bulan awal"...haaa...kan dah dapat tips tu...lepas tu kena kumpul duit dari sekarang baik lelaki or perempuan...mahal ooo semua pakej yang dia tawarkan...kalau takde RM 15000 ke atas...jangan berangan nak letak ibu jari kaki dekat pelamin tu pun okee? so mulai sekarang i akan berjimat cermat untuk my future! (padahal kalau pergi shopping duit lenyap sekelip mata...=.=) tapikan last tips i nak bagi dekat para wanita ye...kalau nak senang dan pilih je konsep perkahwinan korang suka sambil pejam mata tanpa memikirkan berapa harga dan berapa juta berhabis...sila la pilih "OK" sebagai bakal suami...harap maklum~

banyak pilihan...mata berpinar-pinar...O.O

rapunzel dan bakal pengantin sebenar...busy kemain! posing pun tak sempat...~.~

bakal pengantin dengan pengapit a.k.a pelakon tambahan cerita di atas...=D

pelakon tambahan yang menyebok mengalahkan bakal pengantin...
princess said : "OK" ialah "Orang Kaya"...tapi cik rapunzel tak mau orang kaya...cik rapunzel wanna guy that can make she smile and happy and not gonna hurt her for the rest of her life....^.^ sila tarik rambut dia jika anda orang yang dicari...=P

“SEGMEN | JOIN BLOGLIST ULANWEBLOG.COM


huuuhhh...excited nak menaip entry nie...first time join mende macam nie since berblogger...thnxs la kat cik scha yang menarik minat ika tuk join segmen cik ulan nie...=D

untuk join segmen di atas cik ulan telah meng"interview" rapunzel dengan beberapa soalan panas lagi melecur(padahal takde mende pun)...sesi temu bual dengan cik ulan yang berlangsung di istana budaya (saja nak kasi nampak gempak tempat temu bual) adalah seperti berikut...

Cik Ulan : cik rapunzel sehat ? 

Cik Rapunzel : owww...sehat je...(sambil sikat rambut yang panjang)

Cik Ulan : rambut u cantik la cik rapunzel...(padahal pakai tudung)

Cik Rapunzel : ow...me kasih...berkat jagaan rapi parents i...guna jari pun boleh tau!

Cik Ulan : ehhh...muka u macam nora danish la...

Cik Rapunzel : owww...banyak orang kata sama...i pun tak tau yang mana sama...jenuh la belek cermin tapi tak jumpa jawapan...btw...thnxs la puji...=P

Cik Ulan : okee cik rapunzel...straight to the point la...kenapa u berblog nieh? 

Cik Rapunzel : okee...tujuan utama berblog adalah untuk mengalahkan HANIS ZALIKHA punya followers yang dah berpuluh ribu tu...memang ingat nak kalahkan dia la...tapi disebabkan dah ketinggalan banyak sangat so...hasrat terkubur begitu saja...memang takkan menang walaupun berblogwalking sehingga kiamat...tak pe bagi chances HANIS ZALIKHA menang kali nie...sebab kedua pulak...nak hilang bosan dan nak share apa yang jadi dalam hidup dengan semua orang...i like to share to everybody that my life is simple n happy n fun~ =D 

Cik Ulan : dah berapa lama berblog?

Cik Rapunzel : baru 5 bulan je...awal-awal tu tak aktif pun...sekarang bila cuti nie...aktif la jugak...hasrat nak lawan HANIS ZALIKHA masih tegar dalam diri walaupun takkan tercapai...sekian~ =.="

Princess said : CIK ULAN sila baca yg bawah-bawah je...yang atas tu merapu...saja nak perasan sensorang sebab bosan tak de keje malam nieh...=.="  

Sunday, May 29, 2011

100 sudah

sebelum taip entry nie panjang-panjang lagi...nak lompat tinggi-tinggi sampai kena atap pastu nak pergi lari tengah padang buat 10 pusingan sebab gumbira sangat...=D huh...huh...huh...okeep...dah penat~ =.=" nak tau kenapa seronok? sebabbbb~ dah ade 100 lebih followers...yay! yay! (sambil melompat kijang)...may be pada blogger lain itu hanyalah nombor kecik je...korang akan cakap secara monolog dalam "elehhhh...baru 100 dah kecoh minah nie! piiiraaaahhhh~"...tapi for me...it was a big number and i proud of dat number...i mean REALLY proud!!!! ^.^

i nak bagi appreciation kepada follower i yang ke 100 ye...anda telah berjaya dalam cabutan bertuah kali ini...tahniah...tahniah...tahniah kepada cik nazira ye...anda ialah followers saya yang ke 100...so i nak promote ur blog la kat sini...orang lain sila la click nama di atas n follow her~ i stalker dia tadi...her entry bagus-bagus la...banyak advice and i suka ayat-ayat yang dia create...tak jiwang...straight to the point dan ayat yang touching...i almost cry okeep baca entry dia...paling i suka entry yang ini...*click*

thnxs ye kepada followers lain...sayang korang~ selamat berblogwalking dan rajin-rajin la stalker page rapunzel nie ye...^^, ajak sedara mara korang terjah sekali ye...muaahhhxx~ =*

muka gumbira princess rapunzel dapat followers 100 dah...=D

Friday, May 27, 2011

karak memang kerek

disebabkan semangat kemain lagi waja dan kental...semalam karak keluar...semalam jugak i pergi tengok with my bro n adik...ini cerita hantu pertama yang aku tengok kat wayang...memang la sebelum ini ade tengok hantu kak limah balik rumah...tapi itu cerita kelakar...tak takut langsung...lawak HKLBR sampai sekarang fofuler kot kat FB...sebab utama jadi sangat semangat proton waja ialah kerana KRU punya cerita dan ada shahir af8 tu...alaaa...shahir yang dengan rozita che wan tu...tak kenal jugak? alaaa...shahir yang melalak lagu cinta luar biasa tu...dia hensem...sekian terima kasih~ tapi entry nie bukan lah nak memuji shahir atau memikirkan kenyataan dia yang cakap tak de apa-apa dengan RCW padahal RCW kata ada apa-apa...memang tak logik dua-dua mereka ye...may be shahir nak cakap dia ada affair dengan i kot...tapi itu lagi tak logik walaupun masa kecik-kecik dulu kitorg pernah main aci ligan dan basikal sama-sama...ini kenyataan ye...tapi tak nak komen panjang sebab dah lari tajuk...=.="

okeep...nak pengsan kejap tengok dia~ *pom*
disebabkan nama pun princess rapunzel...i memang penakut...penakut tahap babon...kalau tengok cerita hantu (ada la 3,4 cerita) memang part yang seram akan tutup muka dengan bantal sambil berzikir kuat-kuat...padahal bukan hantu keluar tv pun kan...first time tengok cerita hantu kat wayang memang bagi pengalaman ngeri kat i la...mujur beli pop corn, boleh tutup muka dengan pop corn time seram-seram...kalau kat rumah pakai bantal, kat wayang moden sikit pakai pop corn...hehe~ seram je terketar-ketar tangan pegang pop corn...terabur habis jatuh atas lantai...

cerita karak tu jalan cerita menarik...tapi ada part yang macam "hah? hah? pe jadah nie? xpaham la~"...ada yang tergantung...may be ada karak dua kot...tak pun tukar jadi kerek dua...sebab cerita karak memang kerek la...buat jantung berlubang makin besar je...suspen banyak sangat...tapi ada jugak yang kelakar...kira cukup rasa la cerita nieh~ yang tak boleh blah ialah i sampai sekarang macam terdengar-dengar suara hantu yang nak mintak tompang tu...bapak la dia punya intonasi suara gila style dan TAKUT! tapi yang tak best ialah mengapakah watak ida dalam tu perlu wujud?? padahal tak meninggalkan kesan pun...dah la kilafairy yang belakon...cakap omputih macam cakap jawa je...tak sedap langsung slang yang dia cakap...sebenarnya kilafairy tak payah ada kot~ overall okeep la cerita tu...memang seram...pada i la...pada adik dengan abang i diorang cakap "chheehhhcc~ tak seram pun...khurafat lagi takut..." i pun diam je la kan sebab i dah rasa nak terkucil dah punya takut tapi diorg cakap camtu...lalalala~

pergilah tengok...banding dengan kongsi...cerita nie lagi best~
princess said : tak boleh tidur malam tadi terbayang-bayang muka mak cik hantu dalam kereta volkswagen kuning dengan suara dia nak mintak tumpang...huaaaa~ cis bedebah sungguh


Wednesday, May 25, 2011

berbeza : berbeda

disebabkan terlampau busy menjadi usahawan online sekarang nie...asyik tertangguh je entry yang sepatutnya di taip minggu lepas...ow...btw ye...sila click sini untuk melihat hot stuff yang WAJIB di rodek-rodek oleh semua pembaca blog nie...(budjet cam ramai sangat orang baca blog kau la kan ika~) sila click sahaja ye? jika berminat boleh call or emel...=D 

okee...tamat la iklan ubat gegat di atas...nak cerita pasal kita nie berbeza a.k.a berbeda ye dengan negara luar (lagi sekali budget kau dah pergi banyak negara la kan padahal baru indonesia dengan saudi arabia je...=.=")...budaya kita...makanan kita...baju kita...bahasa...semuanya lain...i nak cakap pasal budaya je...sebab tu yang berjaya menarik minat i untuk share dengan korg semua...

kalau kat medan...diorang ada satu budaya yang agak pelik ye...nama budaya tu "hon-hon"...i tak paham sangat kenapa la diorg nie suka hon all the time...macam tangan diorg tu memang dah bersedia dekat hon tu la...pantang ada benda kat depan kereta diorg...konfem nak "HON"...masa mula-mula naik kereta tu i memang tak puas hati gila la kan...terkeluar la ayat "hey inchik supir...lu ngapain selalo aja mau nekan-nekan itu honnya? lu pikir lu sorang aja punyai hon ya?? begok...gua ngak puas hati sama lu!" penggunaan ayat hanya la berlaku secara monolog dalaman sahaja kerana bimbang di tembak di kepala...yang lagi tak paham ialah bukan takat kenderaan lain di "hon" malahan binatang pun kena hon jugak...ayam, itik, anjing dengan burung...semua kena...yang lagi tak boleh blah...orang makan kat gerai tepi jalan pun kena hon la kan...memang pelik nieh~ =.=" 

tengok tangan yang memang wajib posing camtu setiap kali dalam kereta...

 kalau la kat malaysia buat camtu mau kena makian sambil cacian dan kakian orang yang suka-suka nenek je hon-hon nieh...tapi yang i nak puji pulak ialah...orang indonesia tak bawak kereta laju-laju...diorg slow and steady je...kalau kat malaysia pulak ada budaya "laju macam pelesit"...orang malaysia memang macam pelesit la kan kalau bawak kereta...kalau boleh nak tekan minyak sampai tercabut la orang kata...kemain nak laju...bukan lalu karak pun nak bawak mengelebang camtu...kalau lalu karak tak pe gak bawak laju sebab takut hantu kejar nieh kat jalan biasa pun bawak laju ngalah superman pe cer? yang kadang-kadang lagi tak tahan tu...kereta polis pun bawak laju nak mati siap bunyi siren lagi...padahal 10 minit kemudian jumpa kereta polis yang sama stop kat tepi jalan untuk pergi pasar malam...pe kejadah? heh~ ~.~

chill je macam nieh kalau bawak kereta k?? =D
princess said : sebok kemain komplen pasal cara orang lain bawak kereta...padahal diri sendiri lesen pun tak de...0.0

Monday, May 23, 2011

cinta adam dan nur

siapa yang dah tengok cerita nur kasih the movie?? sila angkat tangan anda...kalau yang tak tengok lagi pulak sila angkat kaki anda dan pergi la tengok cepat...sangat seronok dan touching giler la...i rasa i orang paling cepat pili air mata bocor...baru duduk je dah tertouching beb...ktorang datang lewat sikit...then dalam gelap tu ktorg meraba-raba carik tempat duduk...pastu duduk-duduk je i tengok-tengok terus terbocor pili air mata...ada ke awal-awal dah buat i touching...pengarah matikan watak aalia tu then aidil teringat aalia...dah la i pun turut terjebak dalam babak terengat tu dan terikut aidil menangis...heee...orang lain baru nak warming up i dah cengeng teriak...T.T 

nak macam nie boleh tak? bahagia sepanjang hayat~ T.T

i suka sangat cerita nie...dulu time drama kat tv3 tu memang i akan berlari-lari mengejar tv la untuk tengok...i suka tiz n remy...remy tu walaupun sebenarnya gelap je...tapi hati i tetap melt bila tengok dia...suka watak adam...adam yang dulunya jahat macam jebon then insaf dan mencari cinta yang dia tinggalkan...adam tu lagi jahat dari jebon dulu...boleh dah kawen dengan nur pastu tinggal nur camtu je...balik amerika pergi kahwin dengan orang lain pulak tu...tapi bila dia dah insaf tu...dia carik nur cam orang gila...melutut kat nur minta maaf...haaaa...lelaki memang camtu...bila dah hilang baru nak ingat balik benda yang dia hilang...baru tercari-cari perkara yang terbaik dalam hidup dia...suka terlupa dan buat tindakan yang tak munasabah langsung...*emo*

watak nur sangat baik...i suka sangat watak yang tiz bawak...memang menjadi...lemah lembut, sopan, baik, setia dan semua orang sayang dekat dia...i kadang-kadang terfikir wujud ke orang sebaik nur kat dunia nie? setia sangat pada adam...pendam perasaan terluka sorang-sorang bila adam tinggalkan dia ...nur tetap tunggu adam...nur tetap rasa adam yang terbaik untuk dia...nur bersabar dengan sikap adam yang teruk sangat tu...ada ke wujud orang macam nur? i pun kalau boleh nak jadi nur...hati yang suci macam nur...setia pada cinta...tak berdendam dan sangat disayangi semua orang...*sad*

dalam movie...cerita pasal nur dan adam sambung lagi...i paling terharu sampai tersedu-sedan bila adam doa "ambil la apa saja dari diriku ini...tapi bukan nur...aku perlu kan nur dalam hidupku"...weeeekkkkk~ babak tu sangat la menyayat hati...nur pun sama...dia tak dapat hidup tanpa adam jugak...waaaa...kalau la that love happen in my life...i think i gonna be a luckiest person in this world...adam ada buku yang dia tulis sendiri tentang cinta dia dengan nur...i pun pernah ada buku macam tu...tapi tak ending macam cinta nur dan adam yang sampai ke hujung nyawa...i punya buku baru dua tahun dah ending dah...tak sempat pergi kat muka surat akhir lagi...dah terpapar "ENDING" kat tengah-tengah...sekian terima kasih~ =.="



princess said : Allah telah aturkan yang terbaik untuk hambanya...berdoa kepada-NYA dan dia akan tentukan yang terbaik dan terindah untuk kita...insyaAllah...

Thursday, May 19, 2011

mereka istimewa

entry khas untuk BFF yang sangat istimewa...diorg nie bukan istimewa yang "OKU" tu walaupun ada sedikit wayar yang harus diperbaiki di otak diorg...otak diorg tu senget sket...tapi tu la kelebihan diorg yang buat i leh masuk dengan diorg n terus continue kawan sampai sekarang...tak tahu macam mana nak describe sayang kat diorg nie coz selalo je ada time i nak tergolek jatuh sebab sedih dan terbang tinggi ngalah superman sebab gumbira...jangan salah tafsir...i bukanlah seorang lesbian...masih waras menyukai lelaki...sebagai bukti baru je jatuh hati dengan seseorang...wawawaw~ ika dah jatuh hati kot~~ =D click sini untuk tengok jejaka bertuah tersebut...yuhuuu~ 

okeepp...dah terlari tajuk...=.=" time wesak day hari tu i jumpa dua orang BFF yang i lama dah tak jumpa...ktorg plan nak jumpa kat batu cave semperna wesak day...baru nampak ada jiwa satu malaysia sikit...sahut seruan kerajaan la katakan...tapi disebabkan ramai sangat orang dan malas nak jadi pelik dan unik sebab ada tiga je orang yang berkulit putih...so cancel...jumpa kat mid valley...

mula-mula jumpa una mawi yang makin meninggi...apa kes la...tiap kali jumpa aku (penggunaan "i" akan ditukarkan kepada "aku" supaya nampak lebih garang dengan kawan) rasa dia makin nak meninggi...padahal cukup-cukup la tu...bagi la peluang aku pulak tinggi...una kemain lagi sekarang...pakai baju macam ibu mengandung...bersopan la kunun...seb bek makin cantik dan bergaya...sila anda jangan perasan! merepek dengan una sepam dua sampai nak termuntah dah tengok muka dia...aku curang...pergi dekat diba borhan...una merajuk atas kecurangan aku dan balik terus...tu la una...laen kali rendahkan diri sikit baru la aku jalan dengan ko lame-lame...

una tu ada masalah pertumbuhan sel tinggi yang melampau...tengok la hasilnye! bukan i yg pendek...BUKAN!
 diba borhan a.k.a bear datang dengan inchik A dia...tak boleh nak mengumpat inchik A sesuka hati sebab baru kenal...kang tak pasal kena saman...tak bagi inchik A tumpang kereta dia lagi nanti...=.=" dah lama sangat tak jumpa bear sebab aku kan busy macam rosmah...nak kena pergi shopping merata dunia dan mengabihkan duit rakyat...ops~ dekat 4 tahun tak jumpa...nasib baik bear tak meninggi sangat...sama je dengan aku (padahal sebab aku pakai kasut tumit tinggi)...bear bersopan kot hari tu...pakai baju kurung u'olss~ aku terus rase nak balik ambil baju jubah kejap sebab tak nak kalah dengan kesopanan bear...0.O 

tengok...sama tinggi dengan bear je...(ckp dengan muka penuh berlagak)

bila jumpa BFF terus la mulut nak mengayam ketupat sambil mengeluarkan mimik-mimik muka pelik-pelik...potpetpotpet sampai la ke malam...kalau boleh nak sambung sampai subuh...tapi disebabkan "princess rapunzel" tu masih sebahagian dari diri...family dah call banyak kali menanyakan "bila nak balik istana? rambut yang panjang tu kan nak kena cuci setiap hari untuk elak kutu" so dengan muka hampa pun balik la ke istana diraja...hurmmmm~ 

aku sayang korang! happy jumpa korang...korang BFF aku okeep? chop! =D


Wednesday, May 18, 2011

puteri gunung daik bercabang tiga

tadaaaaaa~ 

anda suka gambar di atas? sila taip "like" dah hantar ke comment~ =P

hehehe~ ini la puteri yang suka perah santan tu...kenal tak? dia memang kerja part time suka perah santan bersama kawan-kawan dan family...=.=" time pergi medan tu...pak supir ada bawak pergi istana puteri maimon...istana lama dekat tengah medan...ukiran istana boleh tahan...lawa...tapi entry nie bukan untuk menulis uniknya istana...nehi mere bette...nehi!! nak cerita pasal apa yang jadi kat sana...ada unsur-unsur muzik suspen kedengaran semasa entry ini di taip...

akceli sapa-sapa pun boleh pakai baju tu...bukan keturunan raja pun boleh...disebabkan sifat-sifat nora danish menebal dalam diri untuk menjadi seorang model...i pun pergi la pakai...8 hengget je kalau nak pakai...posing la macam mana dan berapa lama...tetap 8 hengget...kalau ikut rupiah 20000 tau...i pening sikit duit rupiah nie...sepanjang kat sana satu sen pun i tak pegang sebab pening gile tengok nombor banyak-banyak atas duit...tak paham langsung! cuba dah memahami tapi disebabkan tiada math education yang tinggi udah le awak tak paham...aje yang tengin je...

lepas bayar i dengan sepupu kecik-kecik pun posing la...tiba-tiba ada mat salih 2 orang nak tangkap gambar sekali...sebagai nora danish...tak kan nak menolak pemintaan peminat? oww tidakkk...i takkan hampakan permintaan peminat i...=P (perasan kottt~) lepas je tangkap gambar senyum-senyum dengan mat salih tu...ada student dari universitas utara sumatera nak join...diorang menjerit-jerit cakap "kami juga mau nangkap gambar sama cewek-cewek manis ini...kami ngak mau kalah dengan itu mat salih sihh~" memang nak menjadi rusuhan la dalam istana tu sebab semua orang berebut nak tangkap gambar dengan ktorg...ktorg tak sangka pulak keadaan jadi kelam kabut...ktorng pun senyum je dengan ayu lawa kacak cantek bergaya bila diorg sebok snap-snap picture...lama kot nak kena senyum...ramai gila...i dah tak larat i pergi la tepi sikit tapi diorang tetap tak nak kalah nak jugak bergambar...siap tarik-tarik lagi...siap mintak autograf...so impian menjadi nora danish tercapai la selama dekat 30 minit...lepas tangkap gambar...sembang-sembang kejap...then i pun mengundur diri...budjet model la kan hari tu...padahal tinggi pun tak cukup...muka pun biasa-biasa je...ika sila sedar diri...O.O haha~
nampak tak puteri gunung daik bercabang tiga tu? ade la nampak pink sikit...bukan i pendek...BUKAN...tapi diorang yang tinggi k...faham konsep nie betul2...

with my lovely aunty...=)

geng puteri 8 hengget sekali pakai...
princess said : yang tulisan warna ungu tu rekaan semata-mata tiada kena mengena antara hidup dan yang telah meninggal dunia...

Monday, May 16, 2011

"medan" perang

yeaahhhh~ salah satu menda yang di wish dah dapat...=) bercuti sambil bergelak-gelak gemok dekat luar malaysia...even pergi medan je pun tapi "oversea" gak kan?? jauh jugak tu...^_^" 

kalau pergi medan tempat wajib pergi mesti la danau toba...danau toba wujud disebabkan gunung berapi dulu-dulu...so tempat dia sangat menarik dan cantik...i suka sangat...tapi yang dislike pulak ialah otw ke danau tuba tu...perjalanan 5 jam...jalan pulak ya Allah memang mencabar tahap dewa kayangan...kalau korang pernah pergi naik cameron highland mesti korang dah komplen jalan cam ngek2 je kan? haaa...yang g danau toba tu...jalan dia 10x ganda lagi teruk siap berlubang-lubang...terhantuk kepala 1 juta kali...benjol kepala 2 juta je...jalan cam ular sawa berlengkar-lengkar dan paling tak tahan 10 jam kena bersabar...10 jam duduk dalam van sampai montot dah rasa hilang...turun-turun van ada kepala sampai pinggang je...pinggang ke bawah dah hilang tertinggal kat tengah jalan tu...=.=" sepanjang pejalanan pergi tu memang berdoa-doa je dalam hati dengan harapan kat danau toba boleh jumpa naga atau dinasour sebab perjalanan yang mencabar perlu dibayar dengan sesuatu yang ganjil...tak kan datang jauh-jauh berejam-rejam tengok tasik je kan? apa barang? bila dah sampai bukan takat naga dan dinasour je tak de...cowok ganteng pun tak de...ada nada hampeh dan keciwa di situ...=( tapi tempat dia memang menarik! cun gler la...sila pergi la kalau dah jejak kaki ke medan...

nie la danau toba...memang view dia cun gler arhhh~ jatuh cinta! O.O
 on the way balik...pak supir (pemandu dalam bahasa indonesia ye...bukan superman) bawak pergi brastagi...jalan brastagi pun adek-beradek kandung jalan pergi danau toba jugak...memang perrhhh lah kan...berliku-liku dan berbelit-belit...rasa macam nak turun van dan ambil inisiatif berlari sebelah van je sebab dah tak mampu meneruskan perjalanan...~.~ brastagi sejuk macam cameron...sejuk sangat...i tak bawak jaket time tu so tak mampu tergedik-gedik untuk menangkap gambar lagi...hanya mampu berzikir dalam van dan menunggu pak supir meneruskan perjalanan...ecece...padahal tidur tak hingat dunia...

nie brastagi...bekas gunung berapi...

di sebabkan perjalanan banyak dihabiskan di dalam van dan i pulak jenis masuk je kenderaan yang bergerak konfem tersengguk-sengguk dan akan masuk ke alam mimpi dalam 10 minit kemudian je...ini memang rekod terbagus yang i pernah capai...di sebabkan habit yang tak dapat dielakkan ini...maka tak dapat nak cerita ape kejadah yang ada dalam otw tersebut...dapat tengok sikit-sikit je...uhuk2~~ 

me n my family...bahagia gumbira...

geng spek itam...^.~
ini bukan i...bukan...bukan....bukan!!!!!!
princess said : will be continue...=)

Monday, May 9, 2011

happy ending

finally habis pun sem 4 yang sangat mencabar dan berliku-liku...sem nie sangat mencabar tau...time tengah sem tu i almost give up...something happen...dunia i gelap jap...but then disebabkan adanya orang keliling i...i teruskan jugak sampai habis sem...=) betul la orang cakap..."everything happen for a good reason"...so just move on...even though cam nak mati je dah...just move on...trust me! ^.^

berakhirnya sem nie bermakna berakhirlah kehidupan di KMR...KMR ialah kolej i...kolej yang luar nampak cam banggunan tinggal dan menyeramkan...tapi dekat dalam ada kehidupan yang sangat seronok dan indah...first time datang KMR...i rasa cam mengapakah begitu malang dapat kolej yang dah macam roboh dah...i terdiam kaku beberapa saat tengok tempat tinggal baru i...tak boleh terima hakikat sampai rasa nak duduk rumah je...tapi tu first time la...bila i dah duduk dekat KMR sebulan...i start suka KMR...i ada kawan...i ada bilik yang luas...i boleh pindah masuk bilik dekat rumah dalam bilik kolej i nie...dan paling penting...i ada kolej yang dekat dengan fakulti...so kalau i bangun lewat tak de masalah untuk berlenggang kangkung ke kelas...buat muka relax je kalau lambat...itu sebab utama i sangat suka KMR...^.^

tapi next sem...KMR dah nak kena roboh...TNC cakap KMR tak selamat...i tak tau la part mana yang tak selamat...tapi disebabkan that guy adalah orang yang berpengaruh...kalau dia kata makan rumput pun orang akan ikut...so...takat dia nak roboh KMR tu...sekali dia laung je...praaarrrrpppppp...hancus la kolej tu...so next sem ktorg sisa-sisa KMR nie akan tinggal dengan foreigner...foreigner yang kadang-kadang mabuk dan suka buat free show seperti berbogel tanpa rasa bersalah dan berbangga...huh...tak tau la selamat ke tak sem depan...just pray for my safety k? =.="

nie la kolej luar setinggan dalam kondo tu...=)

dis is my rumate...sepanjang sem 4...gonna mish u rumate!

hari-hari terakhir di KMR...harus snap2 gambar kenangan...

bye-bye KMR...=(
princess said : rasa macam nak pergi terojah je pintu TNC dan cakap "jangan selfish sangat la"...

Sunday, May 8, 2011

sarang-nge omma

omma...sarang-ngee! muaahhhxx! =) semperna hari ibu yang i sendiri konpius bila...ada orang cakap esok...ada orang cakap hari ini...so i update blog nie antara hari ini dan esok la...orang kata lebih afdal ambil tengah-tengah kalau tengah konpius...this entry special to puan RMA dan puan NMI...both of u great mom in the world! sarang-ngee~~ ^.^

banyak peragai my mom yang i warisi...i memang "anak mama" la...but mesti la anak mama...tak kan anak kucing plak kan? =.=" okee sifat my mom yang paling ketara yang i warisi ialah kalau tunjuk jalan mesti ada masalah...no a silly mistake...but a very huge mistake gonna occur...i don't know why...but kalau both of us tunjuk jalan memang akan menuju kepada kesesatan yang hakiki...but a lil bit different la...kalau my mom sampai ke akhirnya pasti binti yakin yang tempat nak ditujui tu takkan dijumpai...TAKKAN! memang akan lari jauh gila la...but i okeep sket la...i akan jumpa jugak tempat tu...tapi sesat SIKITSIKIT ye...hehe...=D peragai lain yang i warisi...cun (ini ialah perasan), lemah lembut (ini ialah perah santan), kuat bercakap, kuat gelak, pandai memasak (ini ialah tipu) dan suka cerita korea...thats all i wanna share with all of u...=) la...

to my mom puan RMA...
i love u...sarang-nge~ im so sorry cause sometimes im not listen to ur advice...kha degil...kha tak jadi anak solehah...huhu...tapi sumtimes je la...kha selalu ikut cakap mama...kha tau mama nak yang terbaik untuk kha...insyaAllah mama...Allah tau apa yang terbaik untuk anak mama nie...kha tau tiap malam mama sembahyang hajat untuk doakan kha...kha hargai sangat...kha tau mama risau dan bersedih dengan apa yang jadi dekat kha dua bulan lepas...tapi trust me ma...ur daughter was strong enough to get through this...im not gonna cry in front of u...i don't want u to worried about me...so don't worry...i promise one day i gonna take care of u and fulfill all ur dream...^.^

to puan NMI...
thnxs sebab sudi beri kata-kata semangat at that time...saat-saat genting bila ika dah hampir terjatuh tak bangun-bangun...ika hargai sangat...semua benda yang mak cik bagitau ika...ika hargai...maaf atas segala benda...thnxs sebab layan ika dengan baik...ika datang rumah pun, mak cik layan dengan sangat baik...terima kasih sudi masak dan layan keluarga ika dengan baik...sorry sebab tak makan pun coz nebes sangat...huhu...gonna mish u...=)

muaahhhxx~
p/s : akceli both of this person not gonna read this...thats y i berani menulis dari hati...hehe~ they not realize that this blog are exist...sekian- =.=