Tuesday, September 20, 2011

after a few years

kalau dulu muka ada macam nerd...ada macam suci sekeping hati di bawa berlari...ada macam korean look...chinese look...omputih look...after a few years...i tak tau la ada lagi ke tak muka-muka zaman kanak-kanak tersebut...dulu my mom cakap muka i macam omputih...rambut perang...tapi sekarang setelah membelek-belek diri selama 30 minit depan cermin...sehelai rambut pun tak ada warna perang...muka pun dah macam korea   je...tak paham kenapa tiba-tiba muka jadi korea...padahal dulu omputih *ini adalah dusta*...=.=" mungkin muka pun berubah mengikut peredaran zaman kotttttt~ tah la...*waahhh dah macam pendahuluan karangan yang dapat A1 time spm dulu la beb*

camtu la bila jumpa balik time reunion dulu...dulu budak lelaki kecik-kecik, pendek-pendek senang je nak ketuk-ketuk kepala benam dalam tanah...tapi sekarang mak kau~!! tinggi giler la diorang...bila diri dengan diorang macam rasa jadi TITI KLCC je n diorang tu pulak KLCC versi tinggi galah...i syak masa kecik-kecik dulu akibat mengalami tekanan jiwa tahap dewa...diorang start amik calcium satu kontena lori untuk kalahkan ketinggian budak pompuan...dan hasilnya hari nie tinggi kemain! cis~ i dah agak dah nie rahsia diorg! 0.0

zaman muda-mudi dulu...ce teka...ce teka i yang mana~ :D

psss : budak lelaki kecik-kecik je...=.=




zaman sudah tua...jejaka-jejaka sudah tinggi n tough...*tough ke? errrkkk~*

zaman sekolah dulu time rehat selalo main sep tiang n polis entry...ikut musim main benda nie semua...ada satu musim tu main lompat tikus...waahhh...kemain lompat tinggi-tinggi nak tunjuk terrer masing-masing...dulu i pakai skirt pergi sekolah..tak tahu la nampak apa benda time lompat tinggi-tinggi tu kan...tah-tah budak lelaki intai-intai tepuk tangan je dari jauh...heehhh~ ~.~ huh...really miss dat moment la...sekarang nie if i ajak budak reunion nie main sep tiang, polis entry n lompat tikus...mau la kena luku kepala dengan kepala lutut...tak mature la kata kan...padahal dalam hati masing-masing mesti rindu kan permainan masa sekolah dulu~~????? :D 



nampak tak i yang hujung sekali tu? baju biru...macam dah kecik sangat je sorang2 kat hujung...=.="

mentang-mentang la i kecik kan? dak laki siap nak ketuk-ketuk kepala i n buat peace lagi~ *cis~*


 princess said : we can't turn around time that already gone..:'( how sad rite?

Tuesday, September 13, 2011

500 dan siaran ini terhenti seketika

tahniah! tahniah kepada blog rapunzel diaries sebab dah capai 500 followers...dah setengah ribu dah...semperna setengah ribu nie...i nak sembelih semut meraikan followers ke 500~ kalau 1000 nanti baru sembelih belalang...pastu makin banyak followers baru la makin besar haiwan  yang bakal TERkorban...budjet tak cukup kena la start sembelih yang kecik-kecik dulu...followers ke 500 adalahhhhh~ 

iela awr
tapi malang sangat sebab bila carik-carik blog beliau yang awwwrrrr sangat tu tak dapat dikesan...sorry ye iela...rapunzel tak boleh nak link kan blog ini ke blog awrrrr awak tu...dah berpeluh-peluh carik dan hampir pitam....tapi tak jumpa...=.=" *hyperbolabowlingmasuklongkang*

dikesempatan ini...i nak ucap thnxs la pada korang yang selalo singgah kat blog i yang i rasa comel sangat nie...kalau tak jergah sehari boleh mengalami kejang otot tahap kritikal...masa entry nie diterbitkan...i dah pun ada kat kelas sambil tersenguk-senguk tahan ngantuk untuk sem baru tahun 3 nie...ehhh...jangan anggap i tua sangat sebab dah tahun 3 kat U ye...i muda remaja lagi...

so...maybe lepas nie tak dapat la dah nak merempit kat setiap blog macam selalo...kalau ada masa i BW la korang yang ku cintai dan ku sayangi...tapi kena tengok keadaan kat sana dulu *cehh budjet Universiti duduk kat somalia sampai tak ada line internet langsung*...kalau line okeep...i aktif la...kalau tak sorry ye...jangan lupa blog nie tau...ingat sampai bila-bila adek nora danish yang comel macam fasha sandha...haha...

heart u'olls
&
with love from budak-tahun-3-budjet-busy-padahal-tiap-sem-busy-tengok-cerita-korea-je....^_^

princess said : gua...sampan...boan...jangan menangis sangat kalau rapunzel dah tak  
                      aktif...huhu~    <3 tata~

Saturday, September 10, 2011

dunia kita sudah berbeza

last week...one of my friend...yang kamceng gila la dari kecik dulu dah pun kahwin...umur ktorg sama...baru 21 tahun...ye...umur i 21 k...tak la tua sangat kan? baru masuk alam 20-an...but i think me n her are sooooooo different...macam zirafah dengan badak sumbu...kan lain tu...

ini situasi hidup i setiap hari : 
  • "mama masak apa ek hari nie..dah lapar la..."
  • "hari nie nak on9 berapa jam pulak...hurmm...facebook, twitter n my lovely blog..."
  • "nak pergi mcD ajak diorang keluar la...lepak-lepak makan ice cream..."
  • "dah nak balik U dah hujung minggu nie...kelas...kelas...assignment..."
  • "minggu nie nak ajak aunty g shopping kat mana pulak ekk..."
  • "bosan la...call zaza suruh amik la...pastu tengok wayang..."

ini pulak situasi kawan i yang dah kahwin tu :
  • "hari nie abang balik nak masak apa ye...mesti abang lapar..."
  • "hari nie kemas rumah, cuci kain, menjahit, lalalalalalalala~ "
  • "tunggu abang kejap lagi la pastu makan sama-sama...kalau bosan ajak abang keluar..."
  • "macam mana nak jaga rumah tangga nie aman sentiasa ye...hurmmmmm~"
  • "minggu nie kalau abang tak kerja nak ajak pergi shopping la..."
  • "bosan la...mana la abang nie..."
huh...pikir balik...memang lain la...i nie hidup pun kelam kabut lagi...nak masak pun paling terrer mee maggie...belajar dengan mama masak setiap cuti sem pastu balik asrama lupa semua...=.=" nak kata alzheimer, sehat kemain...lirik lagu hafal di mulut-mulut je, cerita korea ingat setiap babak yang ditengok...tapi bila sampai bab masak...errr...er....setengah jam bertafakur ingat bahan-bahan yang mama cakap...~.~ 

maybe belum bersedia kot...so dat i pun lalalalalala je dengan menda-menda yang melibatkan masa-depan-berumah-tangga-di-mana-hidup-kau-kena-jaga-suami-elok-elok...tunggu lagi setahun...time tu entah-entah i dah boleh jadi chef hebat terulung tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas...then boleh jadi SUPERMAK yang berjaya! yeah~ 

sila jangan tengok lama sangat muka i sebab nerd sangat....=.="

geng van sekolah masa dulu-dulu...

time form 3...muka suci murni adabi...

tikah dah kahwin...T.T dah besar dah semuanya....:'(
princess said : korang yang ada dalam gambar kat atas yang baca entry nie...weeyhhhhh~ tak boleh nak crop doeee gambar dak tu! terpaksa la bagi dia chances inteprem kat blog aku nie...kemain dulu kamceng ngalahkan rambut dengan kutu! ayoooo~

Thursday, September 8, 2011

longkang itu tanda menang

i rasa tergedik-gedik sangat tangan nie nak update entry pasal longkang-itu-tanda-kau-menang-main-bowling-budjet-kau-paling-hebat-di-dunia....betul i tak tipu...korang kena la rasa bangga kalau bola bowling yang korang baling tu menuju ke jalan yang benar iaitu longkang kiri dan kanan...lepas baling WAJIB buat muka shazlin zulkifli versi riak bangga takbur gaya mutu keunggulan...kalau orang lain rasa bila jatuhkan pin tu adalah terbaik...iye...kita yang jenis NOOB baling bola bowling satu pun tak tumbang harus bangga! bangga dengan pencapaian sulung tersebut...yeah! MALAYSIA BOLEH! *kaitan?*

gaya shazlin zulkifli sebelum baling bola bowling~ ^^

i sebenarnye tak la bongeks sangat kalau main bowling *ayat tak nak down*...tapi entah apa kejadahnye hari tu semua bola nak masuk longkang...berlumba-lumba nak masuk longkang jugak...padahal ade je bola yang dah straight menuju ke jalan yang benar...tapi macam ada kuasa psiki berlaku then plooopppp~ longkang lagi....itu tak lain lettew...nak sabotaj lettew~ nyampah mak tau nyah! 

ini semua penipuan! penipuan!!!! *cis~*

kalau tengok billboard screen kat atas nie tengok la yang capital "I" itu nombor 2 kan? owwhhh...itu bukan "IKA"...itu adalah sepupu i si zaza gendut...sila jangan gelak sinis sangat sebab i ialah "Z"...iye..."Z" yang dapat 12 markah tu je...tak ke hebat tu? adek i "J" pun up sikit dari i...memang lepas je tengok screen i ambil keputusan balik rumah naik bas akibat malu terlampau...sepupu n siblings i pun menyokong kuat keputusan i supaya berambus dengan kadar segera jangan-pandang-belakang dan melangkah pergi takkan kembali...

last sekali...akibat mendapat kecaman dan kejian terhebat dari sepupu n siblings...sambil kesat air mata i bukak kasut kasi kat anak buah i yang umur 8 tahun main bagi pihak i T.T...first dia baling tu strike kottttttt

kbai...*malu nak taip lagi*

happy sangat MENANGung kekalahan...

yang belakang sekali la yang ganti tempat aunty dia main...alaaa...nasib je die strike hari tu...lalalalal~

princess said : alif sila jangan gelak sangat baca entry nie! kasi penyapu jap g kalau dok "kikiki" mengenangkan nasib rapunzel...:O

Wednesday, September 7, 2011

tanpa suara #3


sarang-nge omma!!!! 

(^^,)

Monday, September 5, 2011

the best raya in the world!

i tau...i tau...memang macam dah agak lambat nak update entry pasal raya...i nak mempekenalkan konsep baru ye dalam rapunzel diaries nie...konsepnya ialah "update entry harus lambat"...so dat entry-entry tersebut akan diperam hingga agak masam, kemudian dah macam agak berbau basi baru update...haaa...u'olss ada konsep camgini? ada? tak ada kan? *ayat cover malas update entry* so...korang jangan la boikot blog nie pulak ye...jangan buang dari bloglist...T.T tacing i nanti! :(

i rasa raya nie la paling best yang pernah jadi dalam hidup i...dulu time kecik memang lagi best la kan...boleh dapat duit raya banyak-banyak...main bunga api sampai tangan terbakar...yee...banglaboi penah bakar tangan i masa umur i 6 tahun! lepas tu takut kemain sampai merayu jangan bagitau mama...cis punya banglaboi! pastu dah masuk sekolah menengah tu dah kureng sikit ke"best"an raya tu...lepas tu nenek i meningggal so raya jadi makin bertambah suram muram durjana...

tapi tahun nie feel raya datang balik! :) agak pelik raya tahun nie sebab kitorg buat menda yang agak merepek meraban...tapi i rasa seronok sebab buat menda macam tu dengan family dan kawan-kawan...jangan la fikir "menda" tu seperti membakar rumah orang hingga hangus atau golek-golek di rail kereta api sambil tunggu kereta api langgar...nehi! nehi! nehi merabeta! 

aktiviti-aktiviti i ialah seperti :

  1. tangkap gambar hingga camera meletup...
pink in colour! i love pink n love them dem much~

happy di pagi syawal kedua! :D

model jalan raya kat kampung...^.~




2. Bergosip sampai telinga bernanah...

besties i name zaza gendut! ^_^ potpetpotpet sampai 4 pagi...

sepupu-sepupu untuk bergosip...

3. karok sampai mikrofon pecah dua...

berhempit-hempit demi men"yumbang"kan suara...

4. main bowling dengan konsep siapa masuk longkang dia menang!

kalau boleh nak bawak satu keturunan pergi bowling tu...=.=
meriah sangat k! :)
5. kawan kahwin tapi i sebok mengalahkan mak andam...



she already got married! me? not yet~ ^.^ lek luuuu~
6. reunion sekolah rendah tahun 1997...:) 


reunion at my castle...<3

princess said : :) korang try la buat aktiviti macam nie...siyes seronok! i had a really fun n enjoy time with them...hargai perkara n orang sekeliling anda masa mereka ada di hadapan mata anda...once they leave u...u will regret n cannot get them back...memori tu pun tak kan boleh diulang semula...^_^

Thursday, September 1, 2011

salam aidilfitri


~SaLaM AiDiLfItRi~ 

dari : princess rapunzel family's

princess said : sangat busy merepek meraban sambil bergelak ketawa sampai berguling-guling  ibarat tenggiling dengan family, sepupu, makcik-makcik dan pakcik-pakcik...nanti i muncul semula ye...i memang suka makan chips more...jangan rindu-rindu k...LOVE u'olls~