Monday, October 31, 2011

duniaku kelam

i suka sangat pergi tempat-tempat yang ada alam semula jadi nie tau...:D i rasa tenang je...paling suka pantai la...i boleh duduk bertanggak kat tepi pantai selama beberapa jam just untuk tengok laut je...biarlah kulit yang licin gebu putih ini di mamah cahaya matahari, i rela kot...^_^ ow...tapi entry nie tak ada kena mengena dengan pantai pun...saja buat intro lari tajuk...kasi nampak panjang entry...tak la cam loser sangat malas menaip kan...=.=

hari tu *maksud hari tu disini adalah dulu...dah lama...dah dekat sebulan...nie memang treadmark blog nie...keluar entry dah basi-basi...jangan jelez sangat pembaca-pembaca*...i pergi utara tanah air bumi bertuah malaysia terchenta 1 malaysia kata pak lah...dekat 4 hari jugak la menempekkan diri kat sana gara-gara sepupu nak jumpa kekasih hati di UUM...ow...kekasih hati dia adalah seminar bahaya dadah...tah hape je nak kena pergi seminar jauh-jauh semata-mata untuk mendengar ceramah bahaya denggi *tadi rasanye cakap bahaya dadah...tak pa sama je*...tapi i memang suka berjalan-jalan, so i pun melibatkan diri menjadi pelakon tambahan dalam drama arahan sepupu i si zaza...abang i pun ikut jugak si jojet cikgu bio yang ada mental problem akibat terlalu ketagih bermain farmville di FB...

perjumpaan blogger ke 6...diorg nie semua blogger...sila la carik blog diorg...:)
 
tempat yang i nak cakap best pergi adalah gua kelam...:) excited i membuka gps mencari gua kelam sebab signboard menunjukkan tempat tu tersangat la best...signboard punya gambar yang tunjuk la...so dah terpengaruh...cis! dengan ke"excited"an yang ada...ktorg berempat pun pergi la gua kelam...tambahan peserta program pelancongan ke utara berlaku disebabkan kawan abang yang pensyarah dekat UUM agak hencem tu pun nak ikut...so...berempat la pergi...sesat-sesat la jugak sebab yang membaca gps adalah i di mana memang KONFEM akan salah dan tak payah nak berlagak akan betul la...2 jam perjalanan la jugak nak sampai sana...tapi bila dah sampai....CIS! CIS! CIS! ini yang jadi -------->

tak ada elektrik kot...:( tak boleh masuk dalam gua...CIS BEDEBAH! *sila perhatikan ejaan elektrik*
model gua kelam yang cun macam hanis zalikha tapi nama i zulaikha k...:)
zaza yang ada hati nak angkat i padahal i GEMOK kemain...heh...dia nie la pengarah program berjalan ke kedah...
nie la kawan abang tu...pensyarah tuuuu...:O jadi student die leh? ;P

budak budjet paling comel...:P

sooo...pergi berambu-ramba dekat luar-luar kawasan je la...nak masuk "letrik" tak ada...ejaan elekrik pun jadi "letrik" je...memang orang utara mementingkan bahasa ibunda mereka...=.=" kagum seketika...waaa~

princess said : ingatkan time cuti mid sem hari tu nak aktif berblogger tapi nenek sakit teruk pulak n abang kahwin...tak sempat nak membloggerkan diri...nanti ada masa rapunzel drop by kat korg punya blog k...:) sorry sangat tak berblogwalking balik...mish u'olss~ -salam sayang- ^__^  (btw...sila doakan nenek rapunzel cepat sembuh...) :(

Thursday, October 27, 2011

buih mandian 100 plus

hyep...nama saya ika danish...bukan nora danish...itu kakak angkat saya *tipu je*...saya bagi nama blog saya rapunzel bukan sebab saya suka sangat nak berangan jadi rapunzel sambil pintal-pintal rambut depan cermin...bukan-bukan! saya bagi nama rapunzel-life sebab my life like rapunzel life...^.^ been love by my family too much until i have a lil space for myself...but i don't care and i don't mind because i know why they act like that...just only one reason why they protect me so much, BECAUSE THEY CARE ABOUT ME AND LOVE ME till the end of my life...:) 

eheemmm...ehemmm...itu adalah perenggan introduction untuk mereka yang sudah terlupa kewujudan perempuan tercute di dunia ini selepas nora danish...sila ketuk-ketuk kepala anda ke dinding kalau terlupa tentang kewujudan i ok...tau la dah lama meninggalkan arena blogger nie...memang i akan melupakan niat mengalahkan hanis zalikha sebab update blog pun sebulan sekali...heh...niat suci terpaksa dilupakan begitu saja...busy sangat melayan kerenah peminat yang mengila *padahal line tenet macam duduk kat somalia*...

entry nie nak cerita pasal kerja volunteer yang i buat last week...sangat seronok la kerja jadi volunteer nie...dekat putrajaya hari tu ada night marathon...so that, i dengan kawan-kawan involve la dengan benda tu...ingatkan saja-saja nak dapat duit poket lebih je...tapi sebenarnye sangat seronok kot...SANGAT!! :) dapat jumpa ramai orang yang membuatkan diri ini tersenyum sipu beribu kali...haha...:D *++ktorg dapat RM50 kottttt~*

posing-posing sebelum marathon setat...~.~

ini bukan gadis litar...:P
kerja ktorg just isi air untuk peserta marathon je...i dengan inchik rahmad  si ketua kami yang kacak bergaya hencem kemain muka mature n  kak ana my lovely rumate tu isi air 100 plus untuk diorg...yang tiqah si perfectionist, wira si tajima n syasya si scha al-ahmad tu jaga air mineral...masa mula-mula tu ktorg boleh relax-relax jaga sambil memerhatikan ke"sasa"an pelari-pelari...but then start je sejam kemudian, bila pelari dah ramai giler-giler...usahkan nak memerhatikan ke"sasa"an manusia-manusia tersebut...nak kelip bijik mata pun dah tak sempat...memang kelam sangat sebab pelari dah macam orang kat bosnia herzegovina...berebut mintak air dengan ktorg...nak bernafas pun tak sempat...=.= 


dengan ketua ktorg yang baik giler...:)
susun-susun cawan sambil senyum-senyum comel...:D *abg tu pun nak inteprem tau!*

kelam kabut punya pasal...ktorg punya baju dah basah dengan tumpahan-tumpahan air 100 plus n mineral dah...dah tak kisah dah basah lenjun...nak nak ktorg yang menjaga 100 plus nie...berapa kali air tu meletup seperti wiski...busshhhhh ke muka n baju...so redha je la...tak sempat dah nak cover cun ke...cover comel ke...cantek ke...plish la...semua tak sempat...yang penting mereka itu dapat minum...~.~ buih mandian 100 plus tu memang sangat best time melekat kat badan...esok tu, terasa kulit makin lembut dan licin...so...korg yang baca boleh la try pakai buih mandian 100 plus k...:D tak tipu!

sampah-sampahan yang menjelmakan diri selepas semua berakhir...==" ktorg kena kutip kotttttttt~ :O

Saturday, October 8, 2011

nama dia madi, yana & sya...

finally my wish untuk jumpa VVIP list nie tercapai jugak...lepas spm...ada certain-certain name yang i really-really want to meet la...yang time MRSM dulu same-same mengila, gelak ketawa, menangis, mencomelkan diri dan merepek meraban...dalam seminggu tu i jumpa semua diorang nie...tanpa plan pape sebab dah give up nak plan...plan dah dekat sejuta kali...tapi satu pun tak sangkut untuk jumpa...last-lastnye yang betul-betul jumpa macam perjumpaan tergempar-tergempar tanpa dirancang baru menjadi...:)

1st sekali...madihah ialah kawan kelas dari F4 dan F5...waaa...giles skema ayat i...madi ada masalah mental jugak...so sangat seswai kawan dengan i...mula-mula kenal dia glers mencik *ayat gedik* kat i...katanya dia jelez dengan ke"KIUT"an i yang sangat menyerlah ketika itu...i redha je...then bila dia dah kenal i...dia menyedari kesengetan i dalam kehidupan harian so ktorg jadi kawan...madi giler terrer add math kot~ i plak terrer fizik *ini adalah penipuan*...so ktorg akan buat halaqah dalam kelas untuk membincangkan 2 subjek kritikal tersebut selama 5 minit dan selepas 5 minit ktorg akan terus ke topik perbincangan seperti "ehhh...dak tu asal gedix sangat?" dan "awat la cikgu tu yang mai ajaq kita? gila bosan kott~" so...objektif perbincangan akan selalu mencapai kegagalan melampau...=.="

berkarok-karok sambil membuat muka kiut malahan muka sebijik nora danish dan fasha sandha...

peace yooo...:) 
2nd plak...liyana plak kawan kelas jugak...yana nie memang genius...dia sekarang ada kat Dublin sambung belajar medic kat sana...nanti balik sinie boleh la jadi bidan i time i sakit-sakit...so yana sila belajar rajin-rajin dengan harapan boleh bagi i free tiap kali lepas rawatan...senang kawan dengan doktor nie...tak payah pening-pening bayar bil...yana kuat study...disebabkan i jenis "lalalalala~" so dalam kelas tak boleh dekat dengan yana...nanti i jadi "seteressss~" kalau nak lepak dengan dia kena keluar dari kelas dulu...yana baik...kalau mintak dia xplain menda-menda yang tak faham...dia akan gigih menerang dengan penuh kusyuk walaupun i tetap dengan peragai "lalalalaa~"...mesti dia tensen dengan peragai i...tapi dia selalu cakap i kiut *ehh...macam tipu sangat je nie...rasanya tak pernah dia cakap* ~.~

:) sehari sebelum yana balik dublin...sempat la sembang sepam dua...

sama je muka si yana dari dulu...yana plak cakap kat i "sama je badan ika dari dulu sampai sekarang"...*cis
3rd plak...syafiqah pulak kawan bilik time F5...sya pun boleh tahan merepeknye...kalau ktorg gelak...boleh menyebabkan blok lelaki yang agak jauh dengar suara gelakkan yang mengalahkan suara ning baizura time nyanyi lagu awan yang terpilu...sya dengan i kuat bergosip...tapi gosip benda yang agak ilmiah seperti "ehhh...asal haaa dia tu budjet cam cute?"..."ehhh...kenapa diorang dah clash haa?"..."hishhh...engat bagus la dia buat macam tu?"...haaa...ilmiah SANGAT kan? sya life dengan i punya life tak banyak beza...so dat sampai sekarang ktorg keep in touch...dulu sya selalu sakit...iye...hobi di waktu lapang dia adalah sakit...kesian pun ada...tapi dia cakap kalau dia pandang muka i sakit dia semua hilang....haaa...magik kan? kan? nampak sangat muka i muka penawar penyakit....:P

kitorg sempat pergi oversea lagi tuk tgkap gambar...hehe...cun kan tempat nie? :)

ini la sya yang suka buat kiut jugak akibat pengaruh rakan sebaya iaitu i...

princess said : sayang korang...:) selalu ada time ika jatuh tergolek-golek...korang la salah satu sebab ika terus gigih bangun bertabah...^.^

Friday, October 7, 2011

cara efektif menguruskan badan

selama 4 minggu bertapa dekat dewan kuliah, bilik kuliah dan segala jenis bapak kuliah lagi...i dapat pelajari lagi satu teori sesat semester ini...dengan jayanya i dapat simpulkan satu teori baru untuk menguruskan badan...i rasa orang yang selalu mengeluarkan monolog dalaman seperti "dem! asal aku gemok lagi nie padahal dah lari keliling pekeliling sepoloh pusingan! gemok kemain macam makan tidur makan tidur sepoloh ratus tahun~ dem~dem~"...golongan tersebut haruslah baca entry ini dengan jayanya tanpa meninggalkan satu patah perkataan...paham? tips berguna nie i nak bagi...

kalau nak jadi kurus...silalah naik bas sambil berebut-rebut di pagi hari sambil tolak menolok orang di tepi dalam hati mempertahankan ungkapan "ada aku kisah kau tertinggal bas n lambat pergi kelas?" i rasa ini adalah antara cara yang bagus untuk kurus bila kita bertolak-tolak berebut bas untuk pergi ke kelas...lemak-lemak dalam badan akan pecah akibat perlanggaran yang berlaku semasa perebutan tersebut...buktinya i sendiri yang kurus maintain dari dulu lagi...=.="

ada macam muka cikgu tak? tak pun professor...hurmmm~

tunggu bas dengan penuh "keceriaan" padahal kejap lagi akan berebut macam gorilla...

masuk sem baru nie...sebenarnya i kena tukar kolej yang jauh dari fakulti...kalau dulu kolej kemain dekat sampai bangun tidur pun boleh selewat-lewat yang mungkin...sekarang sila lupakan zaman kegemilangan bangun lewat pergi kelas tersebut...seawal 30 minit dah berlari-lari dengan gagah perkasa menolak segala manusia yang ada dan bertukar menjadi hulk pink paling comel...


semua tempat dalam bas i dah merasa dah...dekat dashboard bas...dekat pintu hampir terkeluar dah rasa...punggung hampir tertinggal...pernah dah...bergayut pada tv bas...bergayut pada manusia lain...duduk sebelah pemandu sambil buat muka penunjuk arah jalan...duduk atas stereng bas je belum lagi...yang lain semua dah pernah...kekadang kena redha bila baru nak naik dah tersingkir sebab pintu bas dah tutup...memang terseksa...tapi best gak main tolak-tolak macam nie...kekekadang rasa macam penganas pun ada...=.=" huh~

sesak sampai kadang-kadang terlupa utk bernafas...~..~


sila perhatikan muka-muka pasrah tak dapat naik bas tersebut...=.=