Saturday, November 19, 2011

fasilitator syok sendiri

last week i dengan kawan-kawan pergi satu sekolah dekat pendalaman kat pahang...memang amatlah pendalaman dan pejalanan pun boleh tahan mencabar urat saraf dan tulang-temulang badan sebab memang jauh nun di sana gunung ladang dan rimbau...i jadi fasilitator...apa ingat badan kecik macam i tak boleh jadi fasi? nehi! nehi! nehi! boleh je...

fasi-fasi yang pergi...semua cun-cun kan? kan? *sila angguk laju2*

ika danish dengan tiqah aziz...:D


tapi sampai sekarang i masih terfikir-fikir adakah muka i macam penjenayah yang paling dikehendaki oleh negara atau dunia sebab budak-budak group i dari awal program sampai ke sudah asyik memandang i dengan kawan i dengan pandangan "haaa...itulah kakak penjenayah yang paling dikehendaki polis tu..." heh~ apakah dosa ktorg sebab sampai la habis program adek-adek group TIDAK memberi respon yang baik dan hanya diam sahaja...i dengan tiqah dah bercakap sampai nak tercabut semua gigi dan hampir mengalami sindrom kehilangan suara tapi adek-adek masih lagi membuat muka sepoloh sen yang baru di cucuk botox...pernah tengok tak muka orang kena cucuk botox? kalau baru cucuk botox, muka akan mengeras dan tegang so ekspresi muka tidak akan kelihatan...=.=" macam tu la muka adek-adek group i...walaupun i said something funny, their face still same and finally i sendiri pulak yang macam syok sendiri...iye...i dengan tiqah macam bercakap dengan dinding je sebab bila panggil nama pun diorang tak jawab...jawab soalan pun tutup muka dengan buku atau paling badan seperti belakang badan yang mempunyai mulut...=.=" aduyai~ 

ini group i...hanya 2 orang adek yang pandang camera dan fasi pulak yang beria-ria senyum...fasi memang syiok sndrik! =.="
ini group kawan i...adek group diorg pulak semua ceria-ceria dan meriah sangat! tapi group i???? ~.~
fasi yang paling bertanggungjawab!~ ^.~

nama group i group gajah...setiap group kena buat cheers untuk memeriahkan lagi keadaan...walaupun nama group gajah tapi peragai semuanya adalah seperti kura-kura...pemalu yang amat dan bila buat cheers hanya suara i sahaja yang kedengaran...sekali lagi i kelihatan seperti syok sendiri dan beria-ria membuat cheers dengan semangat waja penuh keazaman namun adek-adek group hanya memandang i dengan pandangan penjenayah lagi...8.8 dah la...i nak pergi balai polis dulu untuk serah diri sebab muka i adalah muka penjenayah yang paling dikehendaki negara...kbai~

adek-adek group i...sangat pemalu mereka ini...~.~

seronok sangat...:D sampai sekarang i senyum sorang2 klau teringat pasal nie...
 princess said : sem nie i sangat aktif dengan aktiviti kolej dan universiti...rasa sangat seronok dengan kehidupan sekarang...BAHAGIA! :D

Thursday, November 10, 2011

annyeonghi gaseyo korea


sebelum i taip entry nie panjang lagi...i nak nasihatkan semua orang yang baca sila lah mengambil sehelai atau untuk keselamatan ambillah beberapa helai tisu muka *bukan tisu tandas* untuk mengelap air mata anda...entry nie serius sedih tahap gaban...kalau baca mesti tersedu-sedan...i pun reti jugak buat entry sedih tau...jangan ingat i pandai buat entry perasan adek nora danish je ok....

akceli...i terpaksa buat satu keputusan yang sangat menyedihkan la last week...keputusan yang dibuat atas "kepandaian" yang makin menyerlah...tak sangka i memang makin "pandai"...hooo...tak payah nak muntah sangat bila baca sebab blog nie kalau entry tak ada perenggan yang perasan maka tak lengkap la i rasa...setiap entry HARUS perasan walaupun entry nie berbaur sedih...

semester nie i ambil bahasa korea sabagai petanda yang i memang orang korea tegar...apa guna muka macam orang korea tapi tak reti cakap korea dan baca bahasa korea kan? so...untuk menguatkan lagi tohmahan yang i ada mix korea, i pun ambil la korea...moyang kepada nenek la nak kata tahap keseronokan ambil subjek nie! seong saeng nim *teacher* yang ajar pun kemain lawa dan lembut lagi...orang korea kott~ masuk kelas je ibarat sedang menonton drama korea yang menjadi kesawanan semua orang...hati tergedik-gedik rasa keseronokan melampau...seong saeng nim kenal i tau! dia cakap muka i memang ada mix korea dan cantek *okee...nie memang tipu...jangan percaya*...dia panggil i "IKA SHI"...comel sangat time dia panggil...rasa nak pergi depan dan peluk dia dan balik ke tempat duduk *motif peluk masih sukar dikenalpasti*...

obses kepada korea....:) suka sangat...

i dah pandai tulis korea tau! jangan jeles sangat la...:P

tapi......minggu ketujuh i dah ambil keputusan untuk drop korea...sedih kot~ i drop sebab terpaksa...antara sebab-sebab i drop adalah : 
  • mendapat tekanan dari orang ramai yang jeles apabila i pandai membaca tulisan korea dengan lancarnya dan memperkenalkan diri dalam bahasa korea...orang ramai mengatakan "cukup-cukuplah muka je macam korea...tak payah la nak cakap korea dan baca tulisan korea terrer-terrer"...untuk mengelakkan mendapat cemuhan sebegitu rupa...i drop!  okee fine!
  • mengelakkan daripada seong saeng nim terus menerus memanggil i "SELIPAR"...nama sebenar i akan berbunyi seperti "SYELEIPA" jika orang korea yang sebut sebab bahasa korea tidak ada huruf "R" dan "F"...=.="
  • result test 1 yang "fulamak-terrer-nak-mampus-sampai-orang-korea-pasti-akan-terkagum-keterlaluan-dengan-diri-i" menyebabkan terhenti niat suci untuk mengambil bahasa korea lagi...

tengok...tengok! seong saeng nim puji tu...bangga sekejap! ^00^ <----hidung kembang

yang bulat tu adalah cara orang korea tanda kertas...mula-mula i pun ingat i buat salah,rupanya itu tanda betul...:)
princess said : ehhhh...ada ke part yang sedih? ada kan? sedih la tu kena drop benda yang kita suka...dah-dah lap air mata korang tu okeep kalau dah tertumpah...T.T ow...lagi satu...maksud entry nie "selamat tinggal korea"...:)

Tuesday, November 8, 2011

aina tagged rapunzel

rasa terharu sebab masih ada sudi menge"tagged" walaupun blog ini sudah hidup segan mati tak mahu...~.~ thnxs kat aina ye...aina merupakan rakan blogger sama U dengan rapunzel...malangnye, sehingga sekarang masih tidak ketemuan...tak faham~ nak kata U nie besar sangat taklah...tapi tidak ketemuan juga...=.= ada sepoloh soalan cepu yang tak berapa cemas untuk dijawab yang aina tanya...so boleh jawab sambil makan kit-kat-yang-dalam-iklan-ada-m.nasir-tapi-tak-nak-mengaku-dia-m.nasir-pastu-melompat-lepas-dapat-kit-kat...

soalan-soalan tak berapa peperiksaan yang ditanya so konfem dapat full marks ialah :

1. anda peminat coklat?
peminat coklat yang diberi oleh peminat misteri atau lebih dikenali secret admirer...barang free siapa tak minat kan?

2. coklat kegemaran anda?
coklat indulgence secret recipe...tengah gila bayang dengan coklat tersebut...meroyan kalau tak makan sekali seminggu...kalau nak tackle i sila la belikan mende nie ye...

3. kereta apa yang menjadi idaman kalbu?
kereta yang dipandu oleh pemandu sambil i mengibaskan rambut di seat penumpang arakian memakai sunglasses hitam besar macam mata belalang...kalau ada pemandu kereta, kereta mr.bean pun menjadi idaman kalbu jiwa jantung...*berlagak MEM besar*

4. kaki shopping atau tidak?
kaki comel macam model korea ada la...

5. pandangan tentang kanta lekap? kalau orang bagi amik tak?
KONFEM ambik...KONFEM! barang free sapa yang tolak sila hantuk kepala ke dinding seratus kali sambil menjerit "ika rapunzel memang comel, cute habis...dia memang comelllll" *saja je nak mention kat sini...tak ada kena mengena pun*

6. antara yana samsudin dengan intan ladyana siapa lagi cun?
apa tanya soalan macam nie aina? jawapannye mestilah NORA DANISH...lepas nora danish adik dia pulak...ika danish...ish3...tanya la soalan yang lebih mencabar seperti bush dengan obama siapa lagi kacak...baru la ika danish perlu bertafakur untuk menentukan jawapannye...=.=

7. kalau jumpa farid kamil depan mata...perasaan anda?
tak ada perasaan sebab takut diana daniella terperasan yang i nak rampas balak dia...oh nooo~!

8. cara anda menangani stress?
berlari sampai rasa hampir koma...makan coklat sampai gigi hitam mengalahkan punggung kuali...pergi tepi pantai melemaskan diri sambil berharap jejaka kacak menyelamatkan diri...

9. suka bercuti?
suka GILA bercuti...sangat suka dan berhajat mengelilingi dunia dengan burung belatuk suatu hari nanti...

10. destinasi pelancongan?
ARAB...pastu KOREA...pastu MELBOURNE...pastu INDIA...pastu semua la...ongkos di tanggung oleh suami...so...bakal suami sila bekerja keras dari sekarang...i mean RITE NOW!

11. kenangan manis n kenangan pahit anda?
as long as i been support by my family and friends...all gonna be sweet...:D kenangan pahit macam tak ada...ehhh...jangan fikir hidup i perfect sangat la...tapi takat nie kenangan pahit hanyalah small a pieces in my life...syuh2 je terus lupa...^_^

sekadar gambar hiasan...
princess said : kalau la soalan exam macam nie kan...jawab sambil makan choki-choki je...aman hidup~

Sunday, November 6, 2011

banglaboi sudah kahwin

hyep korang...:) rasa makin terharu mengenangkan blog yang tidak lagi aktif seperti dulu...=.=" ade ke patut 3 entry sepanjang bulan oktober? rasa macam nak terjun bangunan sambil menjerit "aku belummmm kawin...abang aku yang sulung dahhhhhh~~" ow...memang tak ada kaitan tak mengupdate blog dengan dia kawin...saja je nak jerit memberitahu si banglaboi sudah kawin...korang kenal lagi ke banglaboi? alaaa...orang yang mengalami masalah mental yang amat ketara tu...i syak dia memang kena di hantar ke tanjung rambutan...tapi disebabkan dah kawin...tak sampai hati nak hantar dia ke pusat bahagia tersebut...=.= kemain tau banglaboi berlagak nak mampus sebab berjaya akad nikah dengan sekali lafaz...siap tunjuk "peace" dengan muka riak takbur lepas akad nikah...padahal sebelum tu macam dah tercekik tulang kerbau je...siap nak muntah bagai-bagai...cis!

yang 26hb 11 tu dekat rumah i ye...di jemput hadir...:D

(sila click untuk mengetahui siapakah dia...yang pasti dia bukan retis popular atau jaguh kampung)

:) sudah sah...

diorg punya warna biru...i punya warna merah...*semua mama dah plan walaupun calon masih menjadi rahsia di taman hati...haha~*

banglaboi dengan kak ami dah kawin minggu lepas...ucapan yang ikhlas sambil menunjukan muka simpati meminta chocolate indulgence secret recipe dari mereka adalah :

ini banglaboi...ow...jgn cerahkan screen laptop anda...dia MEMANG gelap...
hoi banglaboi...sila tampar diri sendiri sepoloh kali untuk menyedari status anda sekarang...selamat menjadi seorang yang buncit dan selamat berbahagia sehingga masuk semula ke tanjung rambutan...jangan lupa bawak orang kalau pergi honeymoon jauh-jauh...orang dengan gendut nak ikut...tapi kalau takat tesco kampar, gopeng, lumut, gua tempurung dan malim nawar...hurmmm~ rentikan la ajak ktorg...

kak ami...:D untung kak ami dapat bercium pp dengan nora danish...ish2...:P
hye kak ami (bercakap bersopan sambil tunduk lemah lembut dengan kakak ipar)...welcome to the circle of our family...:) banglaboi tu ada terkena kejutan eletrik masa kecik-kecik dulu...orang syak sebab tu dia berperangai demikian rupa (tiga suku)...so sila banyak-banyak bersabar...jangan lupa datang UPM berjogging petang-petang...yeahh!

ini sepupu feveret...dia bakal menyusul selepas ini...

one happy family....^__^
jangan tegur kenapa baju i pun giler glemer...i memang poyo...=.="

teknik pencahayaan yang berjaya memutihkan banglaboi...tahniah pada i berjaya memutihkan beliau...
princess said : selamat hari raya aidiladha...ow...ucapan ini pun tiada kaitan dengan entry di atas...sekian~ kbai...=.="