Friday, January 13, 2012

motif?

hewhewhew *ini gelak gedik bagi permulaan entry*...i nak bagitau yang i dah habis exam...seronok sangat...rasa macam nak lari bogel kat tengah padang UPM nie tapi untuk mengelakkan publisiti i melebihi amalina si seluar legging...so i batalkan niat suci i tersebut...duduk dalam bilik diam-diam sambil golek-golek...:)

hurmmm...sebenarnya i nak mengetengahkan satu topik yang menghantui hidup i sejak bergelar student nie...satu benda yang memang i tak faham dan tak akan faham apakah motifnya perlu mengambil subjek yang tak ada perkaitan diantara hidup dan mati? ...kalau korang student i hope korang baca dan sudi-sudi la drop komen okee? *ini arahan!*

i ambil "bacelor science-human development minor psychology" *wahh...panjang beno nama course*...my course more about psychology and human and therapy and counseling and sewaktu dengannya la kan...tapi ada satu kemusykilan di kepala hotak i nie...kenapa course i macam tiba-tiba kena ambil statistik dan teknologi maklumat? =.="  kenapa? kenapa? 

macam dulu i ambil statistik...dari awal sem sampai la ke hari exam, i keep asking "why i have to take this subject? why? why?" i tak paham apa kejadahnya nak ambil statistik bagi budak psiko? adakah masa tengah buat sesi terapi atau sesi kaunseling nanti tiba-tiba i kena ambil calculator dan kira percentage kegilaan dan ke"stress"an yang dialami oleh client i nanti? atau time sesi tu i tiba-tiba akan melakar graft probability untuk mengukur tahap pemasalahan yang dialami oleh client-client i...adakah itu tujuan utamanya? =.=" huh...i dah la sebenarnya ada sedikit *sebenarnya banyak* masalah bengong yang amat ketara dalam matematik sepanjang kehidupan...so disebabkan statistik yang tak diketahui tujuan asal perlu diambil tu i punya pointer terus jadi cam ngek satu sem tu...haaa...kan dah memberi kesan yang memang tak boleh blah la kan?

untuk sem ini pulak i kena ambil teknologi maklumat...haaa...ini lagi satu...adakah semasa mengkaji punca utama stress client tu i tiba-tiba kena bukak lappy dan bukak note pad dan menaip coding html? coding html yang dah memang sah-sah tak ada kaitan dengan budak psiko kan? atau adakah time client tengah meluah perasaan bagai nak rak dengan harapan masalah yang membelenggu dia tu dapat diringankan, i dengan tiba-tiba kena bukak Microsoft Access dan key in data yang tak ketahuan pasal benda lain? macam tu ke? tak ada perkaitan kan? kan? i memang tak faham...dah la paper teknologi maklumat tadi susah tahap puaka tebing biru...lepas jawab berlari-lari ke cafe dan makan seguni nasi dengan harapan hilang ingatan pasal paper yang susah itu...*cis bedebah punya paper!*

gigih melukis untuk menunjukkan level stress tahap dewa sedang melanda diri...=.="
princess said : memang tak ada motif kan? *sila angguk laju-laju*... ~.~

19 tarik rambut rapunzel:

alif haris said...

eh teknologi maklumat pn ada gak ? merepek je .. haha
lawanya gambaar tu :D

Cikpuan rara said...

heeeee jgn bogel.kang tak pasal2 popular.hehehe.hmm lama tak nmpk.pas ni rajin2 update taw rapunzel.hehehe

ika said...

@ alif haris : haaa...tau xpe...tah ke hape2 je...mmg xleh blah...
hehe...susah payah ika lukis smlm...:P

ika said...

@ Cikpuan rara : haha...agak la...kang kalah pulak amalina tu kang...:P haaa...insyaAllah rajin menghupdate pasnie...:D

EruzuLiyana said...

haha, kami ni lagi teruk, bakal cikgu bebudak sekolah rendah, tapi kena belajar calculus segala bagai, rasanya takde dalam silibus pelajaran di malasia budak darjah 1 ambik calculus..haha

Bella Bell said...

apa boleh buat. itu semua untuk menambahkan ilmu pengetahuan kita. at least kita boleh menjadi seorang yang serba boleh :)

ika said...

@ eruzuLiyana : hahaha...lagi la x logik kot...=.=" tah hape je kan? nnt ajar la calculus pada dak drjh satu tu...:P

ika said...

@ Bella Bell : hurrmmm...may b la...tp still xnmpk keberkesanan perlunya amik somethg yg xde kaitan dgn hidup...=.=" pelek2...

Hafiz Al-Pazin said...

hahaha....nasib kita sama. aku engineering belajar sejarah malaysia, exam siap buat esei lagi..hadooooiiii

chemay said...

erkkk.
macam pelik je kannn.
tiba2 ade subjek tuh pulakk.
heee
:)

muzikjiwa said...

sbg seorang yg bgitu mahir dlm soal ini. aku merasa terpanggil utk memberi komen. ape ke bengap beno kamu ni. tujuan kamu mengambik dua paper itu adelah utk merosotkan sdikit pointer kamu yg sntiasa 4flat itu.

aien hermionie said...

hehe.. mmg selalu cam tue.. aien pown ada jugak subject yang tak de kene mgena cam tue..

ika said...

@ hafiz al-pazin : haaa...itu memang pelek! mungkin time betul kan engine nnt kena buat esei pasal malaysia jugak? haaa...MUNGKIN!

ika said...

@ chemay : chemay nurse kan? kalau nurse tiba2 belajar statistik, itu lagi pelek...=.="

ika said...

@ muzikjiwa : hoii! aku bukan la pandai sngt nk dpt 4flat setiap sem ngeks~ pointer aku biasa je...

ika said...

@ aien hermione : kita patut bawak perkara ini ke kementerian pelajar...hurmmm~ *ckp nada serius*

teha said...

hahaha ! comey sis lukis..

ika said...

@ teha : akak lukis dgn penuh kasih syg kott...:P cumil kan? hehe...

sean donnell said...

waahhh..
banyak manusia komen...
tapi aku suka blaja suma benda tuhh...#seronok
:p