Sunday, February 26, 2012

bulan lima nanti

ini entry yg langsung tak kelakar dan harus kasihan apabila selesai baca...setiap orang ada kelemahan masing-masing kan? kena la ada sebab tiada manusia yang perfect...kalau ada orang cakap dia perfect sila hubungi tanjung rambutan dengan kadar segera dan campak kan saja orang itu ke sana dalam kiraan 10...

i rasa sangat kasihan dengan diri ini sebab langsung tak berani nak drive n akan berpura-pura sawan setiap kali family suruh ambil lesen...i pernah je amik lesen time after SPM dulu dan lepas tu langsung tak ke mana sebab nampak je bukit, pengsan...nampak je tiang-tiang nak parking, koma...so memang tak payah la nak teruskan lagi...masa lepas SPM i la paling semangat waja antara calon awal yg eksited terlebih pergi daftar amik lesen tapi sebenarnya sampai sekarang i la paling ngek belum pun ada lesen n kawan-kawan i yang slow n steady dulu tak kecoh macam i pulak yang dah drive ke sana sini sambil bunyi hon setiap kali lalu depan rumah...waaahhh, sangat kurang pendidikan sivik di situ...kemudian timbul la perasaan LOSER teramat dalam diri maka mengambil keputusan akan mengambil lesen kapal terbang supaya nampak up semula...-.-

tapi i rasa nie adalah faktor genetik sebab apa i tak mampu ambil lesen sampai sekarang...sebab yang paling munasabah adalah kerana my mom n my mak cik sedara n my kazen kebanyakkan ada masalah fobia membawa kenderaan...semua jenis terdiam kaku tanpa menguit kalau duduk kat tempat pemandu...mama pun pernah belajar drive jugak pastu dia pun give up bila time nak naik bukit, kemain masa mula-mula belajar tu drive bapak la laju macam pelesit kat jalan raya, berlagak tau call hari-hari cakap senang je drive bla...bla...bla...lepas tu bila sampai tang bukit je terus cakap "ehhh...mama malas la amik lesen...ayahkan ada boleh bawak mama pergi mana-mana" =.=" haa...nampak tak ini memang faktor genetik? mengikut kajian sains memang kalau kita ada perangai pelek-pelek n takut sesuatu benda memang ada kena mengena dengan faktor genetik yang diturunkan oleh orang yang mempunyai persamaan DNA dengan kita...(kajian sains adalah rekaan)

setiap semester break mesti dalam senarai nak buat apa sepanjang cuti tu i akan letak "WAJIB AMBIL LESEN" but the end of the day yang esoknya nak masuk sem baru mesti akan pura-pura terkejut dan berkata dengan nada yang sangat sedih "ehhh...semester break dah habis...alaaa...tak sempat nak ambil lesen pun...kenapa la break sekejap sangat?" perkara nie dah berlanjutan sampai sem 6...baguskan perangai mulia nie?  mohon tepuk tangan kuat-kuat~

tapi sekarang i dah dapat jalan penyelesaian kepada masalah fobia untuk memandu nie...sila baca artikel nie 



sooo...kalau kereta auto pun tak boleh drive memang patut di campak ke sungai golok laa...bulan 5 nanti i akan ambil jugak lesen dengan penuh berhemah dan tawadok'...sila semua doakan i...:D 


lesen kapal terbang yang bakal dimiliki...:) ini adalah kapal terbang...kalau sapa kata selain dari kapal terbang akan di lontar ke hutan amazon! *amaran keras




10 tarik rambut rapunzel:

alif haris said...

oh ada jugak budak psikologi takut drive rupanya ;)

nt cari hubby yg pandai drive n tak sesat2 tau.. yg boleh cari library upm dgn mudah tanpa tawaf upm sebanyak 3 kali

biela bell said...

dimana ada kemahuan disitu ada jalan..bell pun nak usaha ada lesen kereta jugak nie :)

H.J said...

buruknya gambar kapal terbang tu

Eyda Dania said...

ala..chill r...jgn tkut..dlu eyda pon tkut nk amk lesen..tp redah je..tuk kesngan ika gk kan..=)..

qyrul nysa said...

ika syg : laaa , kapal terbang ke ?
aku engat kaki itik td . keh3 . XD

Aqiim said...

kenapa kapal terbang tu macam pelik je?
kahkahkah :P


goodluck!~ :D

Ira Nira said...

hehe...smalaa kite.sy pn trus fobia sapai la skng...dh pksa mmg xbleh la he

abdul maLek said...

haha apakah jenis kapal terbang tuhh hahhaha

LoveBug said...

good luck dear! :)

sabry oppa said...

oppa follow sini... jom follow oppa balik.. kite support each other k.. nice blog n entry yg sgt cun