Monday, July 23, 2012

dinner kolej 2012

masa sem 6 hari tu, i ada join dinner untuk kolej i dekat UPM tu...bukan join untuk makan tak tentu hala sambil bergelak-gelak mengemok kan diri okee? join jadi AJK dinner kolej...kemain gigihkan melalui kehidupan di U yang penuh berliku *tipu padahal melepak je*...masa mula-mula pembahagian tugas tu my bos tanya la nak jadi AJK apa...so i ingat i habis cerdik la pilih AJK JEMPUTAN Dan PENDAFTARAN sebab i membayangkan i hanya perlu duduk kat meja pendaftaran sambil buat muka comel sikit-sikit dan senyum persis kambing gurun...so i dengan kawan baik i si citot pun dengan bangga pilih la AJK tersebut...

tapi itu hanya angan-angan mak jemah je sebab sebenarnya AJK JEMPUTAN dan PENDAFTARAN adalah kedua paling susah lepas AJK PROTOKOL... i dengan citot kena carik VVIP untuk majlis tersebut, jemput semua orang penting dekat UPM termasuklah semua canselor,pengetua dan pengurus, pelajar-pelajar dan alumni...okee nampak tak kestressan yang sedang berlaku nie? AJK lain masih boleh main tuju selipar lagi masa awal-awal tahun tu sebab dinner bulan 5 tapi ktorg yang AJK jemputan nie dah pening muntah darah bila VVIP yang dijemput asyik mereject jemputan je...VVIP yang ke 4 baru laa setuju nak datang...yang lain semua busy mengalahkan rosmah mansor...=.=" 

Masa hari kejadian, i tak jaga kaunter pendaftaran pun...nampak tak angan-angan nak menayangkan muka tak kesampaian di sini bila i kena jadi runner untuk dinner tu...berbekalkan kasut setinggi 10 inci i lari dari lobi ke hall dekat 100 kali tahu? dah macam watson nyambek versi pompuan dah...berambat-rambat lari nak make sure majlis okee...jarak antara lobi n hall adalah jauh dan cuba bayangkan i yang berlari-lari terkangkang-kangkang bersama kasut tumit berinci-inci itu...phuiii~ patah 2 kaki persis model nie...kbai...


dengan my best assistant ever~ :)

sedikit tips untuk mereka yang tetiba TERjadi AJK JEMPUTAN dan PENDAFTARAN :

1) Sila buat surat jemputan VVIP awal-awal sebab nak kena jemput awal sebab diorang nie golongan VVIP yang schedule kemain penuh sepanjang tahun dari tahun gajah lagi...
2) Sediakan dari awal sekurang-kurangnya 5,6 orang VVIP yang bakal dijemput untuk back up plan in case yang pilihan pertama tak dapat hadir...

3) Buat list jemputan utk tetamu so dat tak la berkeceramuk nanti...
4) Make sure ada sekurang-kurangnya 3 orang pembantu bawahan...
5) Lastly, pliz make sure that tak ada nama yang tercicir dalam jemputan...nanti akan timbul isu yang sangat besar kalau ada terlupa jemput orang...




~junior-junior~

~org kuat MSG~ 

tema masquared mmg sangat gempak...:) 

puteri lilin...:P

^_^

~ladies with bos~ 

mei 2012

~buat style~


8 tarik rambut rapunzel:

cik nana said...

wahh masquarade dinner lah. ;)

akem said...

wahhhhh bestnyeeee!~

aiNa yaZiD said...

meriah nya~!! =) mesti sronok.hehehe okay, rasa nya mcm da perasan yg ika suka warna Merah!! =)

ika said...

@cik nana : :) haah...happening gila...buat la tema nie...best~ ^.^

ika said...

@akem : haruslahhh~ :P

ika said...

@aina : haha...alamak kantoi la cmnie! :P merah or pink...dh tergila 2 warna nie...

alif haris said...

boleh nt jadi AJK jemputan dan pendaftaran majlis kawen alif. kihkih

ika said...

@ alif : haaaa...itu bernas tu...boleh jugakkk~ mohon bg tarikh kawen cepat sikit!