Monday, July 30, 2012

intern

hye...i think not to late to wish all the muslim selamat berpuasa kan? alaa..lewat sikit je pun...maklum la bila blog bertemakan "lambat update" nie diketengahkan...maka lambat la segala bendakan? tak gitu kak timah, kak jemah dan tuan-tuan sekelian...

i nak bagitahu yang sebenarnya sekarang i tengah intern dekat sekolah...tapi tak ada la sekolah sangat sebenarnya...sebelah sekolah mungkin...tapi bukan tepi longkang seperti yang selalu budak-budak sekolah zaman sekarang lakukan...=.=" i intern dekat bahagian psikologi dan kaunseling...hari-hari i pergi kerja tau u'olls...tak pernah ponteng sekali pun...bapak la penat kerja nie even i banyak men whatsapp, on9 dan main game sambil menonton utube...nampak tak semua perkara berfaedah yang i cuba nak terangkan sebagai seorang guru dibahagian psikologi dan kaunseling? nampak?

sekarang i sedang sebok fikir apa nak jawab dengan pensyarah masa dia datang nak tengok keberjayaan i sebagai cikgu kaunseling nanti....pfftttttt~ mungkin situasi ini bakal berlaku :


pensyarah : apa yang awak buat selama dua bulan kat sini?

ika comel : saya buat comel dengan senyum kepada semua orang kemudian saya bermain whatsapp, twitter, blog, menonton utube, korek hidung sikit dan main game zuma-tapi-tak-pernah-menang-asyik-sangkut-kat-level-9...

pensyarah : wahhh...bagus...ini la tujuan UPM hantar awak ke sini supaya awak akan lebih mahir dalam segala aspek yang awak terangkan sebentar tadi.

ika comel : owh..terima kasih...mohon encik pensyarah bagi saya A ye untuk LI nie...kbai...

officemate...:)
my lovely place...^.^

kena buat pamplet berkaitan psikologi...:D

p/s : tapi xde la melepak je...ada jugak la kerja yang berfaedah yang dibuat...aa...aa....jgn tengok aku dengan muka ragu-ragu kau tu wahai pembaca sekalian...=.=" 



10 tarik rambut rapunzel:

mimosa said...

kalu la betul lec ckp cm2 kan,hehe

alif haris said...

sedang menjeling anda dgn ragu2.. kih3

ika said...

@kak asmat : haha...kannnn...bgus gila kalau lect bagi A...:D

ika said...

@alif haris : heipp...heipp...xci k...nie ika tgh buat kerja nie...:O *pura2 bz*

akem said...

sy ada cadangan!

nanti kalau lect awk tanya awk buat apa je kat situ, cakap la awk tweet2 dgan sy. then kalau dia tanya siapa sy, awk bagi la twthandle twitter sy kat dia suruh dia follow sy. dgan itu, secara tak langsungnya sy akan mendapat publisiti murahan. hahaha

ok tu je cdangan sy. tq. hahaha

aiNa yaZiD said...

ika seronok x praktikal..?? =) hehehe..kalau aina jd lec memang ika da kompom A++ laa~!! hehe..=P

Eyda Dania said...

wahh2..berfaedah sngguh aktiviti itu..hahaha...

*selamat berpuasa ika..=)

ika said...

@ akim : haaaa...itu lagi bernas tu...insyaAllah akan diberitahu kpd inchik pensyarah gitu...=.=" mohon bersedia utk di follow oleh pensyarah sy...

ika said...

@ aina : seronok aina...:D tapi penat sket laa...kalau ada kerja lagi bagus...hewhew...memintak pnsyarah ika mcm aina...:P

ika said...

@ eyda : :) hye eyda....^.^ selamat berpuasa...sila jgn tiru perangai xsenonoh ini ye...