Thursday, August 2, 2012

life-style budak universiti

"hye nama saya ika...saya pelajar tahun akhir UPM"...


nampak style tak cakap gitu? style kan? tak sangka la...dah tahun akhir dah kat UPM...gila laa...kejap je masa berlalu...macam baru semalam terkial-kial daftar kat UPM dan attend orientasi week yg pffftttttttt~...pastu masuk kelas mamai-mamai dan study dengan penuh tawadok *tipu*...sekarang dan tahun akhir...^.^ sepanjang 3 tahun duduk kat UPM terchenta nie  memacam benda kot jadi...ye la tak kan la dok dediam tak jadi apa-apa kan? itu gila loser namanya...=.=" 

sebagai seorang yang sudah menjalani kehidupan universiti 3 tahun, i nak nasihat kan adek-adek kat luar sana yang baru nak masuk universiti tu sila la jangan terlalu excited lalu jadi culture shock pada tahun pertama ye...banyak gila kekawan i yang tertiba menjadi seekor baboon yang sangat jakun ketika tahun pertama dan hanyut di buai oleh baboon-baboon lain *mohon paham perumpamaan ini*...nanti kalau korang dah terculture shock,susah gila nak kembali ke pangkal jalan yang lurus lagi terang gilang gemilang itu...

lagi satu nak pesan sila la aktifkan diri anda sepanjang duduk kat U sbb rugi la i rasa kalau duduk dalam bilik sambil menjadi tikus mondok...tak mencabar la duduk dalam bilik je kan? sebenarnya i start aktif since pertengahan semester 3 dan i rasa menyesal sangat sebab lewat...3 semester kot i tertinggal dan keseorangan kesepian kat sana disebabkan terlalu bangang melayan perasaan di dalam bilik...mengenangkan perkara ini,i rasa nak naik kerusi dan lompat laju-laju dari kerusi itu sebab menyesal sangat~! 3 semester tak ada gambar kenangan dengan kekawan kalau diorg hang out or buat aktiviti apa-apa...sangat loser rasanya perasaan ini bila sebijik gambar pun tak kelihatan sepanjang 3 sem...*bongok!* so untuk mengelakkan adek-adek yang baru bertatih nak masuk U tu menyesal,i nasihatkan sila lah mengaktifkan diri sepanjang hidup kat U nnt...^.~ seriusly nak cakap yang kehidupan kat U adalah sangat seronok amat terlalu...:D


gilak~ ^.^
with my besties ever...:D 
pullman,putrajaya

classmate psiko...

mengilers bersama <3 <3

yees, kak an, yus n ika...

teater 2012

Malam Persona Ekologi
p/s : gonna miss this one day...:') 

12 tarik rambut rapunzel:

cik nana said...

zaman universiti memang sgt besttt ;)

akem said...

akan sy ingat pesanan kak ika tu.
hewhewhew :P

cik pha said...

zaman sekolah best,zaman U pun best,semuan zaman pun best,lagi best bila kta dah suka dengan persekitaran tempat kita blajar

Eyda Dania said...

btol2..zaman universiti..mgajar eyda..lbh berdikari...pling sempoi..bile dpt roomate yg sekepala...layann abs..now...da setahun tnglkan zaman U...rindu diowggggg..huwaa..hnye mampu msej n call je...xtw la bile dpt jumpe..=(

Semut Senyum said...

student life.. semua ni akan jadi kenangan terindah suatu hari nanti... =)

ika said...

@ cik nana : kann? mmg best gilaa...:)

ika said...

@ akim : haa...bgus ye adek akim nie...mendengar kata~! :P

ika said...

@ cik pha : haah...zaman belajar mmg best la...tp bila masuk kerja...pffttttt~

ika said...

@ eyda : haah...klau dh habis belajar, nk reunion balik tu punya la susah...=.=" bnyk hal dh suma org...:(

ika said...

@ semut senyum : :) kenangan paling indah dlm hidup...xkan lupa smpai bebila...

alif haris said...

ohai senior upm yg kacak.. ^^

ika said...

@ alif : ohaii...sy macho...bkn kacak...harap anda sedar kenyataan ini...