Thursday, August 16, 2012

nama dia juliana

i nie ada masalah pelupaan yang serius juga...i tak ingat apa pengalaman berpuasa i masa kekecik dulu...i rasa i manusia yang normal maka haruslah berpuasa penuh sejak usia mencecah 5 tahun...mama memang galakkan kami adek-beradek puasa awal-awal sebab nak mengajar kami dari kecik katanya...sebenarnya kalau tak puasa nanti mama akan menganjing dan akan rasa loser teramat ,maka lebih baik la berpuasa ye tuan-tuan dan puan-puan sekelian...tapi juliana i rasa dia lain sikit...mungkin atas faktor anak bongsu-kesayangan-keluarga-manja-nak-mampus-menyampah-aku-phui maka dia berpuasa agak lewat sikit...i syak la, i pun tak sure sangat sebab i kan ada dimentia...

apa yang i ingat pasal juliana yang sampai sekarang tak boleh lupa ialah, tiap kali i dan bangah dan balong puasa dia akan dengan slumbernya makan depan kami, minum tanpa segan silu dan berambat-rambat membawa ice cream ke sana sini tanpa rasa bersalah...bila perkara ini berlaku, i dan bangah akan pergi dekat dia dan situasi berikut berlaku :

kak yang : hoii ana...tak malu ke tak puasa? Allah marah...

bangah : haah...Allah marah nanti, Allah tak suka orang tak puasa...nanti masuk api neraka...

juliana : hah? iye ke? 

kak yang : iyeee...api neraka panas...nanti Allah marah pastu kamu masuk neraka...padan muka...

juliana : okee...kejap orang nak tanya "Allah boleh ke makan??" (suara berbisik seperti iklan yusof thaiyob)

juliana versi suara garau : "BOLEHHH"

juliana : haaa...tu Allah cakap boleh tu... *sambil sambung menjilat ice cream di tangan dengan rakus dan berlalu pergi* 


my only beloved sista ever...:) 

3 tarik rambut rapunzel:

akem said...

errr.. errr.... errr...


selamat hari raya! :D

ZouL said...

hehehe....style2..terkena balik la nii :P

Alif Haris said...

lepas tu kak yang pon lantas menjilat ice krim tu untuk mencuba..

-the end-

kan kan hahah