Monday, July 30, 2012

intern

hye...i think not to late to wish all the muslim selamat berpuasa kan? alaa..lewat sikit je pun...maklum la bila blog bertemakan "lambat update" nie diketengahkan...maka lambat la segala bendakan? tak gitu kak timah, kak jemah dan tuan-tuan sekelian...

i nak bagitahu yang sebenarnya sekarang i tengah intern dekat sekolah...tapi tak ada la sekolah sangat sebenarnya...sebelah sekolah mungkin...tapi bukan tepi longkang seperti yang selalu budak-budak sekolah zaman sekarang lakukan...=.=" i intern dekat bahagian psikologi dan kaunseling...hari-hari i pergi kerja tau u'olls...tak pernah ponteng sekali pun...bapak la penat kerja nie even i banyak men whatsapp, on9 dan main game sambil menonton utube...nampak tak semua perkara berfaedah yang i cuba nak terangkan sebagai seorang guru dibahagian psikologi dan kaunseling? nampak?

sekarang i sedang sebok fikir apa nak jawab dengan pensyarah masa dia datang nak tengok keberjayaan i sebagai cikgu kaunseling nanti....pfftttttt~ mungkin situasi ini bakal berlaku :


pensyarah : apa yang awak buat selama dua bulan kat sini?

ika comel : saya buat comel dengan senyum kepada semua orang kemudian saya bermain whatsapp, twitter, blog, menonton utube, korek hidung sikit dan main game zuma-tapi-tak-pernah-menang-asyik-sangkut-kat-level-9...

pensyarah : wahhh...bagus...ini la tujuan UPM hantar awak ke sini supaya awak akan lebih mahir dalam segala aspek yang awak terangkan sebentar tadi.

ika comel : owh..terima kasih...mohon encik pensyarah bagi saya A ye untuk LI nie...kbai...

officemate...:)
my lovely place...^.^

kena buat pamplet berkaitan psikologi...:D

p/s : tapi xde la melepak je...ada jugak la kerja yang berfaedah yang dibuat...aa...aa....jgn tengok aku dengan muka ragu-ragu kau tu wahai pembaca sekalian...=.=" 



Thursday, July 26, 2012

smiling

there is butterfly inside my heart

which make me smiling like craziest people in the world 

^_^

video


~kbai~

Monday, July 23, 2012

dinner kolej 2012

masa sem 6 hari tu, i ada join dinner untuk kolej i dekat UPM tu...bukan join untuk makan tak tentu hala sambil bergelak-gelak mengemok kan diri okee? join jadi AJK dinner kolej...kemain gigihkan melalui kehidupan di U yang penuh berliku *tipu padahal melepak je*...masa mula-mula pembahagian tugas tu my bos tanya la nak jadi AJK apa...so i ingat i habis cerdik la pilih AJK JEMPUTAN Dan PENDAFTARAN sebab i membayangkan i hanya perlu duduk kat meja pendaftaran sambil buat muka comel sikit-sikit dan senyum persis kambing gurun...so i dengan kawan baik i si citot pun dengan bangga pilih la AJK tersebut...

tapi itu hanya angan-angan mak jemah je sebab sebenarnya AJK JEMPUTAN dan PENDAFTARAN adalah kedua paling susah lepas AJK PROTOKOL... i dengan citot kena carik VVIP untuk majlis tersebut, jemput semua orang penting dekat UPM termasuklah semua canselor,pengetua dan pengurus, pelajar-pelajar dan alumni...okee nampak tak kestressan yang sedang berlaku nie? AJK lain masih boleh main tuju selipar lagi masa awal-awal tahun tu sebab dinner bulan 5 tapi ktorg yang AJK jemputan nie dah pening muntah darah bila VVIP yang dijemput asyik mereject jemputan je...VVIP yang ke 4 baru laa setuju nak datang...yang lain semua busy mengalahkan rosmah mansor...=.=" 

Masa hari kejadian, i tak jaga kaunter pendaftaran pun...nampak tak angan-angan nak menayangkan muka tak kesampaian di sini bila i kena jadi runner untuk dinner tu...berbekalkan kasut setinggi 10 inci i lari dari lobi ke hall dekat 100 kali tahu? dah macam watson nyambek versi pompuan dah...berambat-rambat lari nak make sure majlis okee...jarak antara lobi n hall adalah jauh dan cuba bayangkan i yang berlari-lari terkangkang-kangkang bersama kasut tumit berinci-inci itu...phuiii~ patah 2 kaki persis model nie...kbai...


dengan my best assistant ever~ :)

sedikit tips untuk mereka yang tetiba TERjadi AJK JEMPUTAN dan PENDAFTARAN :

1) Sila buat surat jemputan VVIP awal-awal sebab nak kena jemput awal sebab diorang nie golongan VVIP yang schedule kemain penuh sepanjang tahun dari tahun gajah lagi...
2) Sediakan dari awal sekurang-kurangnya 5,6 orang VVIP yang bakal dijemput untuk back up plan in case yang pilihan pertama tak dapat hadir...

3) Buat list jemputan utk tetamu so dat tak la berkeceramuk nanti...
4) Make sure ada sekurang-kurangnya 3 orang pembantu bawahan...
5) Lastly, pliz make sure that tak ada nama yang tercicir dalam jemputan...nanti akan timbul isu yang sangat besar kalau ada terlupa jemput orang...




~junior-junior~

~org kuat MSG~ 

tema masquared mmg sangat gempak...:) 

puteri lilin...:P

^_^

~ladies with bos~ 

mei 2012

~buat style~


Monday, July 16, 2012

the moment

hye...iye...sekarang nie memang zaman otak mengalami kekurang sel-sel yang bergabung menyebabkan nak keluar 1 entry pun kemain susah tau...kena bertafakur sepam 2 sambil menari cak lempong 2,3 langkah baru leh siap satu entry...tu pun kalau siap...kalau tak memang mohon jgn sakit hati sebab bukak je blog rapunzel asyik nampak entry lama...jgn bom kan lappy anda sebab bukan lappy anda yang rosak tapi memang sebab blog tak berhupdate...=.=" *okee..lari tajuk*

sem 6 hari tu banyak sangat benda yang jadi dalam hidup...walaupun dah ketinggalan zaman i dengan penuh tawadok' dan saksamanya akan menerbitkan perkara-perkara yang jadi...haa...memang...memang blog nie suka update menda yang dah basi-basi...tu trademark! one of the beautiful moment that happen is my friends and i punya trip ke langkawi...sangat la seronok dan beronok-ronok...

sebenarnya ktorg pergi 3 tempat utama je kat langkawi tu iaitu cable car, island hoping dengan beras terbakar...waktu yang selebihnya adalah digunakan untuk bersesat-larat di dalam kereta...kawan i yang bernama yusri saban (memang nama sebenar) tu yang pegang map...bukan 1 yang dia pegang tapi 3 map langkawi yang dia pegang dan tahap kesesatan adalah langsung tidak menemui jalan yang benar...-.- kemain tunjuk hebat pegang sampai 3 map bagai...tapi......phuii......asyik berpusing tempat yang sama 10 juta kali...tapi trust me, kalau i yang pegang map...i syak ktorg akan pusing di tempat yang sama sebanyak 20 juta kali dan akhir sekali akan sampai siam...lagi hebat bukan? :3

even ktorg sesat dan tidak menemui jalan kebenaran...tapi ktorg tetap rasa best yang melampaui batas sepanjang 3 hari duduk kat sana...memang best gila...:D maybe sebab spend time sama-sama...sesat pun masih bergelak ketawa dan penat pun masih boleh tersengeh-sengeh seperti kerang busuk di lautan dalam jangan di duga...

us together~ :D

gadis topi kebun

beras terbakar panggil bomba...

with rumate n her boyfie~ 

posing poyos2 sedunia...

dataran lang long ling...

boys n gurls zone...
style k-pop...:P

p/s : next trip gonna be sabahan~!