Tuesday, February 5, 2013

game-game best

kepada penguna tegar smart phone, tab dan ipad korang mesti expert gila bab-bab game yang mencabar kewibawaan korang kan...yang tanpa segan silu korang dowdload dalam gadjet korang tu kan sampai kekadang tidur pun termimpi-mimpi? okee sepanjang cuti yang hampir 2 bulan nie jugak, i banyak habiskan masa bergolek serta bermain game kat ipad my lil sista-hadiah-dia-dapat-8A-macam-bagus-dapat-hadiah-mahal-gitu-aku-jeles-kbai...ops...sila jgn salah sangka ye, i juga tolong my mom memasak, mengemas, melipat baju dan menyapu sampah *hooii...asal korang buat muka ragu-ragu? ingat i pemalas sangat ke? cis! ini sangat cis!* 

banyak la game yang i dowdload dan overall memang i power gila la main...semua hi-score! :D *hooii...asal buat muka ragu-ragu kali kedua nie? nak kena baling kasut yang ada tahi ayam nie ke? =.="* so antara game yang i rasa fanatik gila main adalah............

yello mello dello pello...

1)  chasing yello 
game nie korang kena selamatkan ikan comel nama yello dari tuan dia yang psiko gila...kena elak batu la, kayu balak la, api la n tuan dia sendiri yang akan kejar jugak nanti...-.-" kena fokus sebab halangan banyak gila...seriusly macam nak gila dah main menatang nie sebab nak beat encik dobi yang berlagak nak mampus tu...asyik cakap i noob je...cis! untuk hari nie je i dah main menatang nie sampai mata hampir juling...berpinar mata nie sebab macam obses gila nak beat hi-score encik dobi...=.=" disebabkan terlampau taksub, i finally berjaya beat dia! yeayyy~!! ini bukti :------> *score dia yang rendah tu...booooooo* 

yey!! finally i beat again your score my dear!!! :D booooo...noob! noobb!!!


Wingdom~!! 
2) Wingdom
yang nie pun best sebab memula bertenang ja main then kelam kabut gila bila dah banyak egg yang keluar...kena samakan warna egg tu...kalau merah dengan warna merah la...kalau kuning dengan warna kuning...kalau nak collect chain, kena langgarkan 3 bijik egg dan ke atas sekaligus...:) ada agen-agen pembantu macam bom, sinaran X dan egg sama warna yang bling-bling...semakin banyak korang kumpul chain tu,semakin banyak la point korang...boleh bina farm sendiri bila dah banyak chain...^.~ 

subway~! *seriusly xsuka sangat*
3) Subway Surfers
yang nie macam chasing yello jugak tapi tak minat sebab pening gila main...my lil sis n abang-abang suka sangat main yang nie...score diorang dah 2 juta lebih...-.-" i paling tinggi dapat pun 20k je...*tutup muka* main nie kena elak-elak kereta api laa n kena elak pak guard yang kejar dari belakang...serius neves gila sebab pak guard tu kejar dari awal sampai habis...langsung tak faham kenapa pak guard tu tak penat dan sangat gigih padahal conteng dinding sikit je...

shark attackkk~!!
4) Shark Attack
game nie agak bebudak sikit la...kena makan ikan n ketam n orang n apa-apa yang boleh dimakan la untuk jadi makin besar...makin banyak makan makin banyak la point...:O best sebab macam masuk kat dunia laut sebenar...boleh selam dalam-dalam-dalam....agak ganas la game nie sebab nanti shark tu makan lelaju n keluar darah bagai...-..-" seriusly tetiba rasa macam bebudak pulak...patut la selalu kena kutuk dengan juliana n encik dobi si NOOB...kbai...

smurfs village...
5) The Smurfs Village
yang nie my lovely cousin yang main...i tak layan pun sebab risau sangat takut ketagih kronik...i tengok dia tu kalau tak main sehari berbuih mulut kot...mata pulak macam merah-merah persis maya karin dalam PHSM...so i biar dia sorang je la yang layan...kalau nak sawan pun dia sorang...gara-gara menatang nie, sampai sekarang dia dah tak upload blog dah...terlalu obses gamaknya sampai lupa habis dunia blogger...blog dia kalau korang bukak, tahi cicak penuh gila...lama kot tak berusik...yuckk...najiss~ 

game-game lain yang fun : 
Temple Run 2, Zombie Runaway, Happy Fall, Hill Climb, Mandora, Jetpack, Flow Free, AoZ Lite, Ice Cream J., Air Penguin....:D dowdload la ye sebab konfem korang akan ketagih macam i yang sampai termimpi-mimpi mengejar yello masa tengah tidur...*yello...yello...yello!!!* -..-

p/s : my mom pun suka main wingdom n flow free...ada hati dia nak beat score i...i gelakkan je dari jauh tiap kali dia berusaha...hewhewhew...

12 tarik rambut rapunzel:

sabella mohamad said...

mak akak pun layan jugak ke game tu ? hahaha . bella tengah menganggur ni main game jugak . game ternak lemak T__T

cik kaki ketawe said...

hahaha...memang kaki game...kak mohon main game yg lebih mencabar lepas ni...hoho...tp yg fish tu sy pun suke main...wakakakaa

ika said...

@sabella mohamad :
haha...dia pun ketagih kot...:P tiap hari bersila men...alolo...xpe la...smentara dpt kerja nie,men la game utk mengisi masa lapang k...^.~

ika said...

@cik kaki ketawe :
haha...mencabar la nie...siang malam berusaha dgn gigih kot...;p yello tu kan mencabar...

sis92 said...

peh ini bikin gua nak melalak, tak hado smartphone apatah lagi tab bagai. *nangis*

Hafizin Jamil said...

ye ye je highscore ni..haha

aNiss :):) said...

anis suka main angry bird jer. hehe. habis semua level i bolot tauu :D

Shawn Razaleigh said...

tgh gila main subway skrg --->

hahaa

ika said...

@sis92 : haha...xpa dek...nnt mintak parents beli 1 k...:D

ika said...

@hafizin jamil : heyyy...betul laa...hi-score n terrer giler...;P

ika said...

@aniss : owhh...angry birds sy yg suka main...bleh geng dengan ayah akak nie...hehe...

ika said...

@Shawn Razaleigh : haha...bukan gila main kejar-kejar dgn ayam ke? :P