Tuesday, February 19, 2013

Pulau Pangkor

Actually i buat entry nie untuk korang bezakan antara harga kalau korang pergi pakej or sendirian berhad ke pangkor...:) overall cost ke pangkor tak mahal pun tapi ada perbezaan la antara pakej or sendiri-sendiri untuk satu kepala...ini pengiraan untuk satu kepala okee,nak pergi berapa kepala darab la sendiri ye sebab saya bukan cikgu mathematik...harap maklong...-.-"  ini percutian untuk 2 hari 1 malam ye tentuan dan pempuan...

1) pakej
i ikut trip kelas yang nie...so satu kepala kena bayar 160 seorang...for me agak mahal la kot sbb dua malam je tapi RM 160...yang pakej nie lebih tang mana pun i tak tau *sambil bertutur dalam kedah*...ada BBQ la kot yang lebihnya...i tak dapat nak devide harga yang 160 tu sebab i sendiri tak tahu...ketua kelas suruh bayar RM 160 so i bayar je la...rasa tercewet jugak la sebab kena keluarkan RM 160 tu untuk dua hari...=..= 

RM 160 : 
Makan =  4 kali (selama dua hari) *tapi tak sampai 4 kali pun*
Ferri = Pergi dan Balik
BBQ = Ayam, Ikan, Udang, Nasi Goreng, Air Oren, Buah-buahan
Trip Snokeling = Pusing pulau dan snokeling
Penginapan = 1 bilik ada 6 orang

atas boat masa nak snokeling...*nebes*
gugulz lepak2 dgn penuh kecomelan...

2) sendirian berhad
harga untuk sendirian berhad sangat murah sebab makan tu kalau nak jimat bawak maggi siap-siap dan nasi serta lauk untuk berkelah...aktiviti berkelah lebih jimat seriusly sebab makanan kat pangkor agak mahal...harga ikan bakar bagi orang luar 2x ganda dari biasa...so kalau terhengin nak makan ikan bakar better tanya dulu sebab nak elak ditipu...nego harga baru setuju ye supaya lepas makan tak perlu berpura-pura cekik tulang lantas tak perlu membayar...

RM 80 :
Ferri pergi balik = RM 10
Teksi pergi ke chalet = RM 10
Teksi pusing pulau = RM 10
Trip Snokeling = RM 15
Makan = RM10
Penginapan = RM 25 (Satu bilik RM 100 untuk 4 orang)

happy together...:)
me with my cousin...*excited face*
mandi manda monda mundi...^.~
trip pusing pulau pangkor...:D
atas boat..mama buat2 senyum padahal dia jerit teruk gila spnjang atas boat...my cousin yang belakang sekali siap muntah...-.-" 

tips tambahan :
* tempat penginapan yang i pergi adalah berbeza tapi keselesaan dia sama...kalau nak dekat dengan tempat makan, tempat shopping dan meriah boleh la ambil dekat pan vill resort ye...kalau nak bertenang-bertenang dan exclusive boleh ambil dekat marina island resort pangkor...tapi kalau nak g marina make sure paling sengkek ada 2k dalam dompet...:O
* sila search dulu dekat google chalet yang best sebab better book awal tambah-tambah time cuti sekolah...memang penuh gilos semua resort kat sana...


princess said : yeckk...i baru perasan kebanyakkan gambar i masuk semua posing yang sama...yeckk...-.-" macam la tak ada gaya lain nak pose...budjet cute lettew...kbai...

8 tarik rambut rapunzel:

CiK FizA said...

bestnyaaa. jeles k jeles. hahaha

ika said...

@cik fiza : alaa...nnt ajak family g ye...:D

qhazi said...

salam,.tntg p.pgkor ni,. nk tnye,. kalo kite g tanpa pakej, mcmn kite nk cari boat n alatan snorkeling? ader no cntct tak..? n pnginapan tu dkt mane yang dapat harga rm100 utk satu bilik..? tq tau utk nice info,.

ika said...

@qhazi : semua alatan n boat ada kat tepi pantai kat sana...sy suggest awk pergi tidur dekat teluk nipah,pangkor la sbb kat sana chalet pun murah,kwasan pun meriah,makanan pun senang nak dapat...

Alifz Rrenji said...

hi nak tanya boleh..bilik yg sewa tue ok x?boleh muat berapa orng n ade aircond x?

manshor bakar said...

betul kata admin. buat sendiri lebih murah. tapi ada pakej yang setara di chalet yang lebih best dengan harga patut. cer surf www.pulaupangkor.biz. jangan terkecjut

muzai said...

As salam.. panvill ni dekat tak dengan pantai? Dalam bape minit ye jalan kaki.. Sbb google maps lokasi cam jauh je

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini