Wednesday, March 20, 2013

future

confusing...............................................

seriusly macam nak pengsan kalau fikir pasal masa depan nie...ini la masalahnya bila dah habis belajar...sekarang kena fikir masa depan yang kabur-kabur tak ketahuan-tolong-la-boleh-tak-nak-kahwin-je-so-tak-payah-fikir-nak-buat-apa-lepas-nie-boleh-la-timang-anak-je-ehhh....=..="

almost everyday i lying on my bed thinking about my future...basically i want to further my study la kan sebab i only 20 years old (umur ini tipu)...tapi masalahnya nak continue study kat mana la kan? nak sambung masters or lompat step terus ke Phd? nak sambung kat dalam malaysia ke luar negara? nak sambung Universiti yang mana? at the end...memang tak ada jawapan dan i terus rasa "okee ikaa...duduk rumah belajar memasak, tunggu prince Dobi mai meminang...kawen...dapat anak...hidup bahagia ke akhir hayat" *flip hair* owhh...membuat ayat memang sangat mudah tp nak merealisasikan ayat yang dikarang adalah ibarat mencurah air ke daun keladi..#ehh

so i buat la timbang tara semua perkara yang i fikir...conclusion akhir i tak dapat lagi tapi sinar menuju ke jalan yang benar tu dah nampak sikit laa...tak apa, Dr.Zana cakap kita kena fikir tentang masa depan kita mula dari sekarang supaya perjalanan hidup kita smooth...:) so ini antara perkara yang perlu korang fikir la kalau nak continue study lepas bacelor-------->

1) dalam atau luar negara?
i rasa i tak yakin pun nak study luar negara sebab i tak berani nak duduk sorang-sorang...i nie lesen pun tak ada...pergi kelas sensorang pun rasa loser...makan sensorang tak pernah...kalau kat sana of cos la kena dependent gila-gila kan...untuk mengelakkan diri sendiri meroyan, menangis, merepek dan merapu di tengah-tengah bandar omputih ke, orang arab ke...i tolak dulu hajat untuk sambung study jejauh...experience masa pergi perth hari tu pun dah cukup dah untuk i rasa kalau sensorang memang tak yakin nak pergi jauh-jauh...kalau nak study jejauh memang i akan kahwin dulu la so that my husband boleh jaga i...hewhew...

2) masters atau Phd?
masters dulu la...actually i nak lompat PhD terus tapi hari tu masuk kelas Dr. Zana, Dr. cakap ada pulak kawan dia yang koma terus masa ambil PhD sebab susah sangat dan sangat mencabar...untuk mengelakkan diri ini menjadi orang kedua yang koma dalam arena PhD, maka lebih afdal la i sambung masters dulu...step by step pun tak apa la...:) lagipun i bukan nak jadi lecturer...-.-" my mom punya wish yang suruh i sambung PhD...insyaAllah la kalau ada rezeki...^.~ 

3) Universiti? 
i hope sangat dapat sambung kat UKM...haishh...bukan lupa daratan laa...i just nak tukar environment je laa...dah 4 tahun menghadap UPM terchenta la sangattt nie...i rasa UPM pun dah bosan tengok muka i nie...so kalau la dapat UKM memang alhamdullilah sangat...:D tapi kalau tak dapat UPM tetap dijiwa raga jantung nadi darahku la nampaknya...uhukuhuk...*batuk kecil*


conclusionnya ialahhh...........




errr....-.-"



belum ada conclusion...sekian terima kasih....=.="

5 tarik rambut rapunzel:

asHa Zain said...

hehe..sambung jangan xsambng master..!akak support dari blakang eh!tetiba..hehe

ika said...

@asha Zain : haha...thnxs la kak asmat support ika...nnt kak asmat kawen,ika support kak asmat plak ye...;D

Alif Haris said...

haha. sambung je memana. selagi ada peluang belaja, teruskan. dah kawen dah beranak pinak dah tambah komitmen. hehe

ika said...

@alif haris : hehe...tu laa...nak smbung belajar dlu...kawen tu lek luuu...;P

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini