Tuesday, March 26, 2013

rahsia

hye awak yang suka nak hupdate semua benda kat facebook tu....entry ini untuk awak....sila la baca....kalau tacing or sentap...harap mahap...pecah kaca ambil dacing, sudah baca harap tacing...bila tacing tu jangan la sampai simbah cat merah kat kereta saya ye...tapi saya tak risau pun kalau awak nak simbah sebab saya tak pernah ada kereta pun...lesen pun tak ada...saya memang seorang loser yang tiada lesen...haa...nampak?? nampak tak cara nak panjang kan entry? taip je apa-apa yang korang suka...nanti panjang la entry korang...:3 

so berbalik kepada tajuk rahsia...okee tak semua benda celah kain tepi kain dalam kain anda perlu dihupdate dalam facebook anda...adalah annoying apabila rakan facebook anda membaca status anda yang asyik-asyik nak dihupdate 23.45 saat kemudian...muntah pulak rasanya kalau dekat home tu ada muka anda bersama DP muka anda yang tersangat suci kerana disnap mengunakan camera 360'...haaaa...terasa ada benda tajam menikam dibelakang badan? kalau terasa, teruskan pembacaan anda...

boleh je nak share pada kawan-kawan perkara yang berlaku dalam hidup anda tetapi tak semua benda boleh dikongsi bersama...ada sesetengah perkara yang berlaku anda hanya perlu senyap atau kongsi bersama rakan baik serta ahli keluarga sahaja...jangan lakukan ini di wall FB anda :

1) share perkara remeh 
status seperti ini : 

=.="

tak faham jugak sebab benda yang simple perlu dimasukkan ke FB? status langsung tak ilmiah...share la benda yang sedikit ilmiah...kalau bos anda baca status macam nie...mesti dia tanpa segan silu membuang anda dari tempat kerja...kalau nak share sangat semua benda sila buat akaun twitter...twitter tu kalau anda nak membebel tiap 3 saat pun orang tak pernah kisah...

2) percintaan facebook yang sangat menjengkelkan
status seperti ini : 

ini contoh laaa...contohhhhh!!!!

bukankah ini sangat menjengkelkan? okee tak salah nak post ke, nak sweet-sweet ke...tapi ada laa batas-batas dia...jangan la asyik nak wall-to-wall sangat sampai orang rasa nak block anda dari FB mereka...post gambar yang sangat sakan bercinta sambil berpeluk bagai...semua tu tak perlu...saya pernah buat dulu dan saya rasa amatlah bodoh perkara tersebut...-.-" rasa nak hantuk kepala ke dinding setelah menyedari kebodohan diri kerana terlalu sakan bercinta...tak bawak kemana pun bercinta yang show off nie...seriusly sangat annoying tambah-tambah kalau post terlalu banyak gambar...sikit-sikit dah la baiii...macam la anda sorang je sedang hangat bercinta....*muka sinis*

3) status seperti karangan SPM pelajar cemerlang terbilang
status seperti ini : 

gambar hiasan...*tuan punya status sila jangan bunuh aku*
dah kenapa nak taip pepanjang sampai orang naik pening nak baca? kalau rasa nak buat karangan SPM A1 kenapa tak buat blog ja? blog adalah medium terbaik untuk express feeling...setiap status pulak cerita benda yang tak penting...tak mendatangkan manfaat kepada orang lain...rasanya tak perlu...tak perlu....kalau kadang-kadang tak apa lagi kalau selalu seriusly orang akan muntah darah baca...*sinis kali kedua*

4) pergaduhan suami isteri
status seperti ini : 

nusyuz nie...nusyuz!! 
hello...hal dalam kelambu pun nak habaq kat orang ke?? kadang-kadang rasa macam orang yang tak kahwin lagi matang berbanding dengan mereka yang dah kahwin tapi masih mengeluarkan status-status kelakar seperti ini...status ini kelakar la pada orang lain sebab benda memalukan seperti ini kan lebih baik dikongsi dengan orang yang rapat sahaja sekarang satu arena FB dah tahu...buatnya ada orang share benda tu...naaaaa terus seantero dunia tahu masalah rumah tangga kau yang dilandai badai-semalam-novel-sedih-tu....




Princess said : tak semua benda kita perlu beritahu orang dan tak semua benda orang perlu tahu tentang kita...

8 tarik rambut rapunzel:

asHa Zain said...

betul betul betul..!kta bukan retis nk share smua bnda 24 jam kan!hehe (:

miZz_nizZ said...

stuju.haha.tp kita sndri jugak yg rjin refresh home nk tgk ape2 kn.haha.pape pun nk update ape2 jgn bg nmpkkn la yg kita ni sengal.cth2 dlm entry ni sngal gakla.haha.nice2

teha said...

betul2.. rase kesian pulak dkt org yang tulis status pelik2 mcm tu.. hahahah !

Katak Comel said...

sume yg buat perkara camtu adlh looserrrr..
hihi

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.588
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

tenku butang said...

ha2.. betul3.. setuju..

cart kartika said...

salam dear.. sgah mlawat kmu.. sihat ke:) good entry dear. best2! sgt suka hehehe

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini