Monday, February 25, 2013

nama samaran

mengikut kamus dewan nama samaran bermaksud nama timang-timangan yang dipanggil oleh orang sekeliling...wahhh...kemain skema nak mampus ayat i nie..*sila lari ke toilet dan muntah sekarang* banyak kot nama samaran yang orang akan kasi kat seseorang tambah-tambah kalau sekolah menengah...kalau nama samaran tu okee sedap didengar maka tersenyumlah si penerima panggilan, tapi kalau nama tu cam ngok ngek kepala kemek maka carutan luar biasa akan kedengaran dari si penerima panggilan...-.-"

since zaman sekolah menengah agak ramai yang memanggil i dengan gelaran "NORA DANISH"...i macam pelek sangat kenapa semua orang panggil macam tu...seriusly i cakap "ehh...jgn la panggil saya nora danish...jangan...nama saya ika laa..." tapi mereka semua berkeras nak panggil "NORA DANISH" jugak...i tak faham keanehan yang berlaku...

okee cukup...ayat yang atas tadi semua dusta...tolong jangan rasa nak baling kasut yang ada chewing-gum tu kat i...tolong...

actually dari sekolah sampai universiti ramai kekawan panggil i nenek...langsung tak paham kenapa sebab muka i tak la macam orang tua ke apa...tp setelah diberi soalan soal selidik dan menggunakan SPPS untuk mengkaji jawapan...hasil kajian mendapati punca utama adalah sebab i banyak cakap potpetpotpet tak henti-henti...cis! *mengadap dinding*

selalunya nama pepelek tu la yang orang akan ingat sampai bebila dan akan lekat sampai ke anak cucu...=..= ada sorang yang i kenal nie orang dok panggil dia DOBI ja dari dulu sampai sekarang sebab dia AJK DOBI masa kat sekolah dulu...kesiannn...nak panggil pun nak tergelak-gelak...*hikhik*.. nama adek i pun sama kekadang orang panggil dia PENGUIN ja sebab dia jalan macam PENGUIN...*hukhuk*... ada lagi yang pelek-pelek macam GENDUT, SEMUT, GAGAK, PISANG, GABAN dan KUALI...semua ada sejarah dia la kenapa melekat nama tu...

motif meletak gambar adalah untuk menganjing...sekian...

princess said : letak la nama lek lok sikit kalau boleh...-.-" 

Tuesday, February 19, 2013

Pulau Pangkor

Actually i buat entry nie untuk korang bezakan antara harga kalau korang pergi pakej or sendirian berhad ke pangkor...:) overall cost ke pangkor tak mahal pun tapi ada perbezaan la antara pakej or sendiri-sendiri untuk satu kepala...ini pengiraan untuk satu kepala okee,nak pergi berapa kepala darab la sendiri ye sebab saya bukan cikgu mathematik...harap maklong...-.-"  ini percutian untuk 2 hari 1 malam ye tentuan dan pempuan...

1) pakej
i ikut trip kelas yang nie...so satu kepala kena bayar 160 seorang...for me agak mahal la kot sbb dua malam je tapi RM 160...yang pakej nie lebih tang mana pun i tak tau *sambil bertutur dalam kedah*...ada BBQ la kot yang lebihnya...i tak dapat nak devide harga yang 160 tu sebab i sendiri tak tahu...ketua kelas suruh bayar RM 160 so i bayar je la...rasa tercewet jugak la sebab kena keluarkan RM 160 tu untuk dua hari...=..= 

RM 160 : 
Makan =  4 kali (selama dua hari) *tapi tak sampai 4 kali pun*
Ferri = Pergi dan Balik
BBQ = Ayam, Ikan, Udang, Nasi Goreng, Air Oren, Buah-buahan
Trip Snokeling = Pusing pulau dan snokeling
Penginapan = 1 bilik ada 6 orang

atas boat masa nak snokeling...*nebes*
gugulz lepak2 dgn penuh kecomelan...

2) sendirian berhad
harga untuk sendirian berhad sangat murah sebab makan tu kalau nak jimat bawak maggi siap-siap dan nasi serta lauk untuk berkelah...aktiviti berkelah lebih jimat seriusly sebab makanan kat pangkor agak mahal...harga ikan bakar bagi orang luar 2x ganda dari biasa...so kalau terhengin nak makan ikan bakar better tanya dulu sebab nak elak ditipu...nego harga baru setuju ye supaya lepas makan tak perlu berpura-pura cekik tulang lantas tak perlu membayar...

RM 80 :
Ferri pergi balik = RM 10
Teksi pergi ke chalet = RM 10
Teksi pusing pulau = RM 10
Trip Snokeling = RM 15
Makan = RM10
Penginapan = RM 25 (Satu bilik RM 100 untuk 4 orang)

happy together...:)
me with my cousin...*excited face*
mandi manda monda mundi...^.~
trip pusing pulau pangkor...:D
atas boat..mama buat2 senyum padahal dia jerit teruk gila spnjang atas boat...my cousin yang belakang sekali siap muntah...-.-" 

tips tambahan :
* tempat penginapan yang i pergi adalah berbeza tapi keselesaan dia sama...kalau nak dekat dengan tempat makan, tempat shopping dan meriah boleh la ambil dekat pan vill resort ye...kalau nak bertenang-bertenang dan exclusive boleh ambil dekat marina island resort pangkor...tapi kalau nak g marina make sure paling sengkek ada 2k dalam dompet...:O
* sila search dulu dekat google chalet yang best sebab better book awal tambah-tambah time cuti sekolah...memang penuh gilos semua resort kat sana...


princess said : yeckk...i baru perasan kebanyakkan gambar i masuk semua posing yang sama...yeckk...-.-" macam la tak ada gaya lain nak pose...budjet cute lettew...kbai...

Wednesday, February 13, 2013

saya telah insaf

kehadapan kekawan yang disayangi dan diingati selalu....
*bukan...ini bukan entry sampaikan salam syawal dipagi raya...bukann...*

dengan ini saya/aku ingin membuat sedikit karangan tak sampai 250 patah perkataan untuk tatapan kalian...

harap sudi membaca karangan budak A1 BM SPM dulu ... #ehh

saya/aku telah pun insaf dan berjanji tidak akan menganiaya anda semua jika anda semua menyambut hari lahir lagi...

saya/aku tidak akan membaling telur mahupun tepung apakan lagi kek ke muka atau badan atau rambut malahan tudung serta pakaian anda semua...

saya/aku berharap tiada dendam antara kita semua...

saya/aku sayangkan anda semua maka saya/aku harap anda sudi melupakan kisah lalu apatah lagi perkara tersebut iaitu peristiwa sambutan hari lahir yang meriah itu...

tolong jangan membalas dendam selepas ini ye...saya/aku berasa sungguh neves sehingga tidak mampu tidur lena pada waktu malam...*nangis*

itu sahaja saya/aku mahu sampaikan...*hugs*

sekian...terima kasih...

mohon baca dalam nada jarjit :    dua, tiga kucing buta,
                                                         perkara lalu harap dilupa...ohoho...

                                                                                                                                 ikhlas dari,
                                                                                                                                 si cute lagi comel,ika...


mam bersama-sama lepas prank! :D

meriahnya di aidilfitri...#ehh

frens forever...<3

seriusly ini paling kelakar...aku xsggup tgk muka si budak blur ini...haha...*lol*

Tuesday, February 5, 2013

game-game best

kepada penguna tegar smart phone, tab dan ipad korang mesti expert gila bab-bab game yang mencabar kewibawaan korang kan...yang tanpa segan silu korang dowdload dalam gadjet korang tu kan sampai kekadang tidur pun termimpi-mimpi? okee sepanjang cuti yang hampir 2 bulan nie jugak, i banyak habiskan masa bergolek serta bermain game kat ipad my lil sista-hadiah-dia-dapat-8A-macam-bagus-dapat-hadiah-mahal-gitu-aku-jeles-kbai...ops...sila jgn salah sangka ye, i juga tolong my mom memasak, mengemas, melipat baju dan menyapu sampah *hooii...asal korang buat muka ragu-ragu? ingat i pemalas sangat ke? cis! ini sangat cis!* 

banyak la game yang i dowdload dan overall memang i power gila la main...semua hi-score! :D *hooii...asal buat muka ragu-ragu kali kedua nie? nak kena baling kasut yang ada tahi ayam nie ke? =.="* so antara game yang i rasa fanatik gila main adalah............

yello mello dello pello...

1)  chasing yello 
game nie korang kena selamatkan ikan comel nama yello dari tuan dia yang psiko gila...kena elak batu la, kayu balak la, api la n tuan dia sendiri yang akan kejar jugak nanti...-.-" kena fokus sebab halangan banyak gila...seriusly macam nak gila dah main menatang nie sebab nak beat encik dobi yang berlagak nak mampus tu...asyik cakap i noob je...cis! untuk hari nie je i dah main menatang nie sampai mata hampir juling...berpinar mata nie sebab macam obses gila nak beat hi-score encik dobi...=.=" disebabkan terlampau taksub, i finally berjaya beat dia! yeayyy~!! ini bukti :------> *score dia yang rendah tu...booooooo* 

yey!! finally i beat again your score my dear!!! :D booooo...noob! noobb!!!


Wingdom~!! 
2) Wingdom
yang nie pun best sebab memula bertenang ja main then kelam kabut gila bila dah banyak egg yang keluar...kena samakan warna egg tu...kalau merah dengan warna merah la...kalau kuning dengan warna kuning...kalau nak collect chain, kena langgarkan 3 bijik egg dan ke atas sekaligus...:) ada agen-agen pembantu macam bom, sinaran X dan egg sama warna yang bling-bling...semakin banyak korang kumpul chain tu,semakin banyak la point korang...boleh bina farm sendiri bila dah banyak chain...^.~ 

subway~! *seriusly xsuka sangat*
3) Subway Surfers
yang nie macam chasing yello jugak tapi tak minat sebab pening gila main...my lil sis n abang-abang suka sangat main yang nie...score diorang dah 2 juta lebih...-.-" i paling tinggi dapat pun 20k je...*tutup muka* main nie kena elak-elak kereta api laa n kena elak pak guard yang kejar dari belakang...serius neves gila sebab pak guard tu kejar dari awal sampai habis...langsung tak faham kenapa pak guard tu tak penat dan sangat gigih padahal conteng dinding sikit je...

shark attackkk~!!
4) Shark Attack
game nie agak bebudak sikit la...kena makan ikan n ketam n orang n apa-apa yang boleh dimakan la untuk jadi makin besar...makin banyak makan makin banyak la point...:O best sebab macam masuk kat dunia laut sebenar...boleh selam dalam-dalam-dalam....agak ganas la game nie sebab nanti shark tu makan lelaju n keluar darah bagai...-..-" seriusly tetiba rasa macam bebudak pulak...patut la selalu kena kutuk dengan juliana n encik dobi si NOOB...kbai...

smurfs village...
5) The Smurfs Village
yang nie my lovely cousin yang main...i tak layan pun sebab risau sangat takut ketagih kronik...i tengok dia tu kalau tak main sehari berbuih mulut kot...mata pulak macam merah-merah persis maya karin dalam PHSM...so i biar dia sorang je la yang layan...kalau nak sawan pun dia sorang...gara-gara menatang nie, sampai sekarang dia dah tak upload blog dah...terlalu obses gamaknya sampai lupa habis dunia blogger...blog dia kalau korang bukak, tahi cicak penuh gila...lama kot tak berusik...yuckk...najiss~ 

game-game lain yang fun : 
Temple Run 2, Zombie Runaway, Happy Fall, Hill Climb, Mandora, Jetpack, Flow Free, AoZ Lite, Ice Cream J., Air Penguin....:D dowdload la ye sebab konfem korang akan ketagih macam i yang sampai termimpi-mimpi mengejar yello masa tengah tidur...*yello...yello...yello!!!* -..-

p/s : my mom pun suka main wingdom n flow free...ada hati dia nak beat score i...i gelakkan je dari jauh tiap kali dia berusaha...hewhewhew...

Sunday, February 3, 2013

3 februari 2013

hey awak yang kekonon sweet tu...

thnxs for all of this.....
|
|
|
|
|
|
|
|
<3 <3 <3

and for this also.......*my birthday present*
|
|
|
|
|
|
|
thnxs sebab hantar jejauh pakai posmen...dah la mahal kos hantaran...-.-" terharu..*nangis*
|
|
|
|
|
superb cute! :D  *nangis lagi*
|
|
|
|
|
|
|
|
superb superb superb cutest~!! *hug*

happy birthday also to my lil sista yang pemalas nak mampus...dah umur 16 pun macam umur 6 tahun kenapa? cis! kakyang harap kamu dapat masuk asrama next week...yeahh~!! baru kau tahu erti penyesalan nanti kat asrama...kbai...:3  

sista forever...:D 
|
|
|
hadiah dari budak kekonon sweet utk my lil sista...:P *ana suka dia kata*
princess said : thnxs..ily...:)